Issten mièrt mondta Ádámnak, vissza tèrsz a porba ahonnan vètettèl, az alábbit mièrt nom mondta?
Mert nem az égből jött, és nem is oda tér vissza.
egyetlen egy ember jött onnan és az a megváltó királyunk, Jézus.
Valóban, nem, de Jézus mégis testben ment fel a Mennybe, méghozzá abban a testben, amiben korábban Galileát járta. Szemben Ádámmal, és leszármazottaival, akiknek a teste elporlad, miután kimegy belőle a szellem.
De vajon miért mondja a Biblia, hogy a test halott szellem nélkül, azt azonban nem, hogy a szellem halott a test nélkül?
"... egyszer csak megjelent köztük, és köszöntötte őket: "Békesség nektek!"
Ijedtükben és félelmükben azt vélték, hogy szellemet látnak. De ő így szólt hozzájuk: "Miért ijedtetek meg, s miért támad kétely szívetekben? Nézzétek meg a kezem és a lábam! Én vagyok. Tapogassatok meg, és lássatok! A szellemnek nincs húsa és csontja, de mint látjátok, nekem van." "
(Lukács 24:36-40)
Ennek a kérdésnek tanú szaga van...
Ha az embernek nem lenne lelke (szelleme), akkor itt Jézus miért nem magyarázza el a tanítványainak? Ja, tudom, mert nem volt nála az Őrtorony legújabb száma... :-D
Egyébként nem csak Jézus ment testtel a mennybe. Énók, Mózes, Illés. Utóbbi kettő ott volt Jézus színeváltozásánál is. Ha nem ők lettek volna, a Bibliának kellene ezt megmagyaráznia, és nem az Őrtoronynak.
1.A kérdés felére feleltél.
Igen neked egy félfelelet egyszerű.
De nem mondta,hogy a szellemed fel jön hozzám.
A test el porlad de ha Isten nem mondta ,hogy a lelked/szellemed fel jön hozzám, vagy szerinted a pokolba,miért is mondjuk?
Ez hogy is van bölcsebbek vagyunk Istennél és bővítjük azt amit Isten nem mond?
7.Erre ne várj reagálást mert nincs aki és nincs amit vállaszoljon.
Esetlek annyit irnak,hogy Isten elfelejtette mondani,hogy a lelked feljön.Azt is mondhatják az író depressziós volt.
De tudjuk ki a csaló.
5.A kérdés az volt,hogy"miért nem folytatta Isten a kérdést azzal hogy a lelked fel jön hozzám"
Természetesen ha Ádámnak nem mondta a teremtéskor,hogy a lelked fel jön hozzám,akkor a bűnbeesés után a bünös lelkekre sem volt szüksége.
Most már itt kereshető a felelet,ami már a biblia szerint meg is van.
Ezt szerettem volna kibontani világosabban a kérdés szerint.
###.Sátán,előbször azt hazudta Évának,"nem haltok meg,'olyanok lesztek mint Isten'"
Amikor az embert látta,hogy rájött a hazugságra,azért,hogy az első hazugságát kiigazitsa,azt hitette el az emberekkel,hogy a teste porlad el/meghal,de a lelke/szelleme tovább él.
Mivel az ember,nem tudja ezt le ellenőrizni,igy sikerült az embert félrevezetni az/az,az első hazugságát megvédte a másodikkal.Az emberiség egyrészét elhitette a lélekvándorlásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!