Ha Isten tudta, hogy Ádám és Éva enni fog a tiltott gyümölcsből, akkor minek teremtette meg? Mert Isten ugye mindent tud
Én mai napig nem láttam erre választ.
Ahogy arra se kaptam, hogy teremtsen felemelhetetlen követ.
Ha kész, emelje fel.
"Én mai napig nem láttam erre választ.
Ahogy arra se kaptam, hogy teremtsen felemelhetetlen követ.
Ha kész, emelje fel."
Nektek a paradoxon értelmezésével (is) van problémátok:)
Örüljetek, hogy szerintetek nincs válasz és várjátok alázattal a kárhozatalt:) És addig tegyétek hasznossá magatokat. Vállaljatok társadalmi munkát, stb.
Miért baj, ha valaki megkérdezi, hogy miért?
A köves dolog meg baromság, Isten mindenre tud hatni, ezért mindenható, nem minden kívánságot teljesítő. Ha a kőre nem tud hatni, azaz nem tudja felemelni, akkor nem mindenható.
Ahogy az is idióta paradoxon lenne, hogy Isten vajon önmagát elpusztítva is élne-e?
Isten nem jelentette ki sosem, hogy számára nincs lehetetlen, viszont azt igen, hogy beleértve a teret és az időt is, minden teremtett dologra úgy tud hatni, ahogy akar. Nem tudom, hogy ez így érthető volt-e?
" Miért baj, ha valaki megkérdezi, hogy miért? "
Legfeljebb akkor baj, ha valaki bizonytalan a saját hitében, és ezt ő maga is tudja. Aki ismeri a választ egy kérdésre, az megválaszolja azt. Akinek fogalma sincs a válaszról, de érzékenen érinti a kérdés, az jön a mellébeszéléssel, pl hogy "ez már hányszor el lett magyarázva".
Egyébként köszönöm a válaszod. Még ha nem is én tettem fel a kérdést :D De ritka öröm olyasvalakit olvasni aki láthatóan tudja, miről beszél, ellentétben itt elég sokakkal.
Két oka lehet: nem unja, vagy már unja, de nem képes más komolyabb értelmesebb kérdést feltenni.
Erre régen írtam egy szemléltetést.
Egy operaénekes tud énekelni, de ezt a tudását, vagy képességét nem használja folyamatosan.Csak amikor szükségét érzi, mert énekelnie kell.
Ha Isten bízik a teremtményeiben, ezért nem használja a "minden tudás" Képességét.
Ahogy a Mindenható képességét sem használja minden alkalommal, mert bizony már nem így nézne ki a világ, vagy az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!