Szerintetek lehet úgy hinni istenben hogy nem tartozok semmilyen közösságbe, vagy gyülekezetbe?
Hinni lehet, sőt, valamiben kell is. Az, hogy jó életet szeretnél élni, nagyra becsülendő.
Viszont. A vallás nem kötelező. Sőt, én kifejezetten károsnak tartom. Lesarkítva elég az is amit az előző írt az iszlámokról, de nem kell ám olyan távolra menni.
Itt van pl a kereszténység. Álszent egyház, hatalmas közösség. De minek? Annak kell vallás, aki képtelen saját maga gondolkozni. A közösségben meg ezek a birka emberek mennek a pásztor után, és ettől boldogok. Tartoznak valahová, és van valaki aki megmondja nekik, hogy mi a jó. Ennél több nem kell nekik.
Szomorú látni ezeket az embereket, becsapják önmagukat, és mindent elhisznek amit a pásztor mond. Majd mint tényeket próbálják ezt ők is tovább terjeszteni, mit sem figyelve mások véleményére.
Intoleráns, buta, lelkileg fejlődni képtelen emberek gyülekezete, akik egy ideológia miatt képesek kitagadni/gyűlölködni, s képesek elhinni, hogy az ő véleményük az egyetlen igaz ami létezik. Miért jó ez? Ez tisztára olyan mint a fasizmus, csak annyi a különbség hogy itt ideológiák, és életfelfogások alapján különböztetik meg embertársaikat, és nem nemzeti hovatartozás, vagy faj alapján.
Ha globálisan nézzük a dolgot, a legtöbb (nem minden) vallás csak és kizárólag hátrányokat okoz az emberiségnek. S ezek a káros hatások már több ezer éve érvényesülnek.
Be kéne fejezni végre.
Természetesen független maradhatsz, egyáltalán nem kötelező csatlakozni "X" felekezetekhez. Nem azt tesz hívővé, hogy vallási szektákhoz tartozol, hanem az, hogy Istenhez. Ez a legfontosabb. Egy "bűnöző" lehet ugyanolyan hívő, mint bárki más. Az emberek nem tehetnek a rossz dolgokról, amit csinálnak, mert tévedésből teszik, ráadásul egy egy olyan tévedésből, amit ha racionálisan, józan paraszti ésszel vizsgálnak, rájönnének, a bakira. Naivan ragaszkodnak az emberek ehhez a rossz nézethez, sőt az iskolákban is ezt oktatják, de a vallási közösségek sem látnak tisztán(tisztelet a kivételnek). Vakok az emberek, de nem az ő hibájuk, viszont vannak olyanok, akik látnak. Én úgy gondolom te is szeretnél látni, tehát megosztom veled azt, amiből meg jobban felerősítheted a kapcsolatod Istennel.
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
üdv
25/F
Utálom a vallást, mert butít! Szinte az összes vallást.
De Istenbe hiszek.
Szia!
Igen, lehetni lehet. De hadd mondjak el valamit:
Van egy kedves spanyol ismerősöm, aki nem volt vallásos ember, nem tartozott semmilyen gyülekezethez, nem is járt még előtte sehová. Egyszer elkezdte olvasni a Bibliát, és ahogy olvasta, megértette belőle (bármilyen külső segítség nélkül) hogy meg kell térnie a bűneiből - megtért. Ahogy tovább olvasta a Bibliát, megértette belőle (bármilyen külső segítség nélkül), hogy a megtérés után be kell merítkeznie, és azt is megértette belőle (bármilyen külső segítség nélkül), hogy keresnie kell egy gyülekezethez, ahol épülhet, ahol közösségben tud lenni más hívőkkel, stb. Otthon tért meg, és otthon a Bibliáját olvasva jutott el ezekre a felismerésekre!
Olvasd el az Újszövetséget, és te is látni fogod!
Hogy miért fontos a közösség? Csak egy nagyon egyszerű gyakorlatias példát említenék a sok közül. Olvasd el ezt a történetet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes..
(06-08 17:33-es hozzászólás)
Hogy mit csináltunk volna gyülekezet és a keresztény testvéreink nélkül? Nem tudom. Mi lett volna, ha nem imádkozott és böjtölt volna a babánkért egy egész gyülekezet? Nem tudom. Azt viszont igen, hogy senkinek nem kívánom az az érzést, amit azután az ultrahang vizsgálat után átéltünk a feleségemmel, főleg úgy, hogy nincsenek mellette olyanok, akik a sajnálkozás helyett tényleges segítséget is tudnak adni...
Erő van abban, amikor hívő keresztények Isten céljaiért, összegyűlnek és egy akarattal imádkoznak. Ezt magányos keresztényként soha se fogod megtapasztalni. És ez csak pár dolog a sok közül.
Ha esetleg mégis rászánnád magad arra, hogy gyülekezetet keress, szerintem nyugodtam feltehetsz itt egy ilyen kérdést: "Gyülekezetet keresek, milyen szempontok alapján válasszak? Mik a tapasztalataitok?" Szerintem fogsz rá értelmes válaszokat is kapni :)
A JT-tól pedig azt tanácsolom, tartsd távol magad! Teljesen kiforgatják és félremagyarázzák a Biblia alapvető tanításait, de nézz nyugodtan utána a neten.
Kedves Kérdező!
Megértem az aggodalmad. Először is leszögezném, hogy én is Tanú vagyok.
Örülök annak, hogy úgy érzed, hogy szeretnél Istennek tetsző életet élni.
Elkezdted Jehova Tanúival tanulmányozni a Bibliát?
Esetleg barátod, jó ismerősöd az a személy, aki szeretné, ha te is az lennél?
Azt javaslom, először járj el az összejövetelekre, ismerd meg a Biblia tanításait, ismerkedj meg az emberekkel, akik oda járnak. Jönnek a nyári kongresszusok, menj el feltétlen. Kialakul egy véleményed, és minél inkább elsajátítod a Bibliai ismeretet, annál jobban fogod tudni, hogy közénk akarsz-e tartozni vagy sem.
Egyre azonban felhívnám a figyelmed!
Soha ne mások kedvéért tegyél meg valamit. Ebben az esetben se emiatt a valaki miatt járj gyülibe, tanulj, stb. Az butaság lenne. Mindent a magad elhatározásából tegyél, hiszen Istennek kell engedelmeskednünk és megfelelnünk, nem pedig embereknek.
Remélem, tudtam segíteni, szép napot neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!