Miért távolodnak el Istentől azon emberek, akiket nehézség és bánat ér életük során? Nem olvasták el Jób Könyvét a Bibliából?
30-as hszóló
" Ragaszkodsz a bűnös, rosszra vezető életedhez?" - igen, ragaszkodom hozzá, mert ez az egy van, nincsen másik lehetőség. Teljesen tisztában vagyok vele, és elismerem, hogy "ha valaki úgy gondolja, hogy ő valami, holott semmi, becsapja magát." a Galata 6:3 szerint.
De mióta tudom, hogy Krisztus meghalt értem, ez lehetőséget ad arra, hogy reménységem legyen arra, hogy eljön az idő, amikor már nem fog a bűn uralkodni rajtam és a többi Istenhez ragaszkodó emberen sem.
Addig pedig azt ígéri Istenem, segít a próbateljes helyzetekben:"Csak olyan kísértés ér benneteket, ami másokat is. De Isten hűséges, és nem fogja engedni, hogy olyan kísértés érjen titeket, amit már nem tudtok elviselni, hanem amikor kísértés ér titeket, a kivezető utat is elkészíti, hogy ki tudjatok tartani."1Korintus 10:13 Te hiszel ebben?
"igen, ragaszkodom hozzá"
Én is ezt vettem észre a hívőknél.
Azt ugye tudod, hogy a majdani tökéletes világban te már NEM leszel ott?
Eleve a természeted miatt sem (tudod: a keskeny úton te NEM férsz el) - de, ha másféle lennél, akkor sem kerülhetnél csak úgy oda.
A mennyekben teljesen megváltoznak még a jó emberek is: az a néhány, aki végül odakerül - és már nem lesznek önmaguk.
De ezt szerintem te is tudod: hiszen úgy élsz, hogy így eleve nem kerülhetsz a mennyekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!