Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy a társadalomtól elszigetel...

Egy a társadalomtól elszigetelten felnövő embert megszólíthatja e Jézus?

Figyelt kérdés

Mármint ennek az embernek egyáltalán nincs lehetősége arra hogy tudjon egyáltalán az egész keresztény létezéséről.

Ez az ember szimplán pórul járt. Pokolra kerül és nem tehet érte semmit?

2018. márc. 28. 12:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Minden embernek, aki vétkezett akár egyszer is, szüksége van arra, hogy bűnbocsánatot nyerjen valaki ártatlan vérének a kiontása által, aki önként vállalja helyette a halált. Nekem úgy tűnik, ehhez Jézus az egyetlen lehetőség, aki felnőtt koráig ártatlan maradt, mint a ma született bárány, és önként vállalta a kínhalált. Legalábbis én nem keresek más lehetőséget.

Isten tudja, hogy szüksége van mindenkinek a megváltásra. De azt is tudja, hogy csak kevesen fogják és akarják meghallani az igazságot, elfogadni a megváltással együtt járó követelményeit (bár nem extrém nehéz követelmények), és ő, mivel mindent tud, tudja, hogy kik azok, akik elfogadnák, ha küldene hozzájuk valakit, és kik nem. Egyszerűen el kell fogadnunk, hogy Isten tudta, hogy azok közül a őserdőben élő bennszülöttek közül, ahová nem jutott el Jézus evangéliuma, nem fogadta volna el senki azt, ezért nem küldött oda senkit.

Jézus első leírt "prédikációjában" ezt mondta a zsidóknak: "Igazán mondom nektek, hogy sok özvegyasszony élt Izráelben Illés napjaiban, amikor bezárult az ég három esztendőre és hat hónapra, úgyhogy nagy éhínség lett azon az egész vidéken, de egyikükhöz sem küldetett Illés, csak a Szidónhoz tartozó Sareptába egy özvegyasszonyhoz. És sok leprás volt Izráelben Elizeus próféta idejében, de egyikük sem tisztult meg, csak a szír Naamán."

Én elég sok időt eltöltöttem azzal, hogy próbálkoztam, meg küzdöttem azért, hogy különféle embereket rávegyek arra, ami a meggyőződésem szerint Jézus akarata, tök fölöslegesen, mert már előbb észre kellett volna vennem, hogy nem nyitottak az üzenetre. Nem hagyom abba az evangelizációt, de szeretném hamarabb észrevenni a jeleket, és könnyebben elengedni azokat, akik nem akarnak engedelmeskedni Jézusnak.

2018. márc. 29. 16:38
 12/13 anonim ***** válasza:
10%
De ugye azt tudjátok, hogy nem létezik isten? Egyik sem a sokezerből.
2018. ápr. 1. 00:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Tudni te sem tudhatod, esetleg hiheted azt, hogy egy sem létezik.

2018. ápr. 1. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!