Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus elítéli ha szoktam kukázni?

Jézus elítéli ha szoktam kukázni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy néha előfordul velem és nem igazán tudok ellenállni. Nos, a Bibliában egyértelmű parancsolat a 'Ne lopj!' és én ezt ezzel megszegem, mert nem a saját tulajdonomat szedem ki a kukából, hanem a másét. Az egy dolog hogy lemondott róla amikor kidobta a szemétbe, de én akkor sem dolgoztam meg azokért a dolgokért, amiket onnan kiszedek. Szóval elítél engem vagy sem?

2018. márc. 25. 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:
35%

Amit a kukába dobunk és kiteszünk, onnantól fogva jogilag nem a miénk. Persze ha az eredeti tulajdonos valamit véletlenül kitett, utána nyugodtan visszaveheti.

Például Bp-en a lomtalanításkor kitett dolgok mind az önkormányzat tulajdonát képezik. Azokból elvenni jogi szempontból lopás.

Azt mondod, hogy nem tudsz ellenállni. Akkor ez nálad inkább amolyan függőség lehet. A függőség pedig Isten szemében rossz, szóval elsősorban ezért kellene felhagyni vele. Nem pedig az eltulajdonítás ténye miatt, nem hinném, hogy Isten ez utóbbi miatt ítélne el téged.

2018. márc. 25. 12:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Aki kidobta, nyilván neked is jó szívvel odaadta volna, de nem várhatod, hogy ott álldogáljon a kukánál és személyesen adja át... Emiatt végképp nem kéne aggódni.
2018. márc. 25. 12:19
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem veszitek észre, hogy szívat titeket a kérdező? Ne pazaroljatok rá időt!
2018. márc. 25. 12:40
 4/5 anonim ***** válasza:
48%
Biztosan nem, hiszen valami ember által létrehozott, de más számára mér értéktelen valamit újra értékké teszel, azaz újabb értéket teremtesz neki és bármiféle értékteremtés a leginkább becsült tevékenységek közé tartozik. Az ember által kreált "jogok" meg szimpla, sokszor értéktelen, sőt káros kreálmányok.
2018. márc. 25. 13:00
 5/5 szp72 ***** válasza:
Látszik, hogy még egészségesen működik benned a lelkiismeret. Valóban ez lopás, mert megkárosítottad a hulladékszállító vállalatot, így magát a település önkormányzatát, ezáltal az egész országot, az európai uniót voltaképp az egész világot.
2018. márc. 25. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!