Jézus elítéli ha szoktam kukázni?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy néha előfordul velem és nem igazán tudok ellenállni. Nos, a Bibliában egyértelmű parancsolat a 'Ne lopj!' és én ezt ezzel megszegem, mert nem a saját tulajdonomat szedem ki a kukából, hanem a másét. Az egy dolog hogy lemondott róla amikor kidobta a szemétbe, de én akkor sem dolgoztam meg azokért a dolgokért, amiket onnan kiszedek. Szóval elítél engem vagy sem?2018. márc. 25. 12:01
1/5 anonim válasza:
Amit a kukába dobunk és kiteszünk, onnantól fogva jogilag nem a miénk. Persze ha az eredeti tulajdonos valamit véletlenül kitett, utána nyugodtan visszaveheti.
Például Bp-en a lomtalanításkor kitett dolgok mind az önkormányzat tulajdonát képezik. Azokból elvenni jogi szempontból lopás.
Azt mondod, hogy nem tudsz ellenállni. Akkor ez nálad inkább amolyan függőség lehet. A függőség pedig Isten szemében rossz, szóval elsősorban ezért kellene felhagyni vele. Nem pedig az eltulajdonítás ténye miatt, nem hinném, hogy Isten ez utóbbi miatt ítélne el téged.
2/5 anonim válasza:
Aki kidobta, nyilván neked is jó szívvel odaadta volna, de nem várhatod, hogy ott álldogáljon a kukánál és személyesen adja át... Emiatt végképp nem kéne aggódni.
3/5 anonim válasza:
Nem veszitek észre, hogy szívat titeket a kérdező? Ne pazaroljatok rá időt!
4/5 anonim válasza:
Biztosan nem, hiszen valami ember által létrehozott, de más számára mér értéktelen valamit újra értékké teszel, azaz újabb értéket teremtesz neki és bármiféle értékteremtés a leginkább becsült tevékenységek közé tartozik. Az ember által kreált "jogok" meg szimpla, sokszor értéktelen, sőt káros kreálmányok.
5/5 szp72 válasza:
Látszik, hogy még egészségesen működik benned a lelkiismeret. Valóban ez lopás, mert megkárosítottad a hulladékszállító vállalatot, így magát a település önkormányzatát, ezáltal az egész országot, az európai uniót voltaképp az egész világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!