Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogyan lehet jó, ha...

Isten hogyan lehet jó, ha képes hazudni?

Figyelt kérdés

Ugye a társadalmilag kialakított erkölcseink szerint tudjuk, hogy hazudni rossz. Egy kisgyereket sem nevelünk hazugsággal, csak annyit mondunk neki amit felfog és fejlődni tud tőle.

A Bibliában már ott ellentzmondást látok, hogy ha Ádám és Éva tökéletes boldogsában léteztek az édenben akkor honnan tudták volna felfogni a halál súlyát? Senki szerettük nem halt meg és Isten fenyegetése a jó és rossz tudásának fájával miszerint ha esznek róla azon a napon meghalnak nem csak értelmetlen volt, hanem hazugság is.

Hiszen kiderült, ugye, hogy nem haltak meg a gyümölcstől, hanem elvileg a Sátánnak volt igaza. Most mondhatnátok, hogy Isten kegyelemből nem ölte meg őket, tehát kegyelmes és nem hazug, de nem az volt megmondva nekik, hogy "általam haltok meg" vagy hasonló. Márpedig az élet eredetét és a létezésünk értelmét taglaló elképesztő fontosságú iratnak pontosnak kell lennie.

Meg sem említem Isten igazságtalanságát a többi ítéletével kapcsolatban. (Pl ártatlan állatok milliói, akik még csak bűnözni sem tudtak, mivel ösztönlények voltak, pusztultak oda Isten megannyi kirohanásakor amikor túl problémásnak vélte az emberi szabadakaratot, és akkor még ártatlan elsőszülöttekről és egyéb emberekről, rabszolgákról, nők erőszakolásánál való eljárásról és egyáltalán a női alsóbbrendűségről nem is írtam.)

Végszóban. Szeretnék magyarázatot találni ezekre és szeretném az agyamban egy valójában jóságos és szeretetreméltó Isten képét lefesteni de így nehéz. Anyukám is folyton ezzel zaklat, hogy hitetlen vagyok és ezért egy szar alak, én meg meg sem merem mondani, hogy nem feltétlen a hitetlenségem miatt vagyok szar ember, hanem azért mert ennek az állítólagos Istennek a cselekedetei bőven átgázolnak mindenen amit én személyesen jónak tartok.

Köszönöm a válaszokat előre is. Remélem "meg tudtok téríteni"

2018. márc. 27. 21:23
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

#6-os

Mózes I.könyve 2.17.vers: "De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél, mert AMELY NAPON ejénel arról, bizony meghalsz"

Ez szerintem nem szorul magyarázatra mert elég világos és nyílvánavló.

#9-es

Igen, fent leírtam a halál teológiai definícióját de a lélek jelenléte nem változtat a tényen hogy Ádám és Éva azon a napon bizony nem haltak meg, tehát itt az ideje megragadni egy másik sarkát a történetnek ahol bizonyítható Isten igazsága.

#8-as

semmi gond, nem is várom el hogy magyarázkodj. Viszont a biblia nem lelki halálról magyaráz. Nem említi sehol és igen, attól függetlenül, hogy átkokkal súlytotta az emberpárt, még mindig velük maradt.

2018. márc. 27. 22:05
 12/59 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a Bibliában is több Isten van? Hogy nem mind ugyanaz.

Amúgy én nemtom.

2018. márc. 27. 22:05
 13/59 anonim ***** válasza:
27%

"azért mert ennek az állítólagos Istennek a cselekedetei bőven átgázolnak mindenen amit én személyesen jónak tartok."

Hűűűűba+, pereld be nyomorultat!

Mit képzel? Átgázol azon,amit TE, I. Nagy Kérdező jónak tartasz.

Weöres:

"Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség. "

2018. márc. 27. 22:07
 14/59 A kérdező kommentje:

#10-es...teljesen értelmetlen a kommented. Ha már vetted a fáradtságot, hogy írj, talán értlmetlenségek helyett terjeszthetnéd az Isten szeretetét, hogy én is megtapasztalhassam, és mondjuk leírhatnád, a fenti szövegem cáfolatát.

Vagy ha ez magas labda akkor egy annyit, hogy te miért szereted Istent

2018. márc. 27. 22:08
 15/59 anonim ***** válasza:

"Viszont a biblia nem lelki halálról magyaráz"

Be is másoltam neked egy verset ahol konkrétan arról ír a Biblia!

2018. márc. 27. 22:09
 16/59 A kérdező kommentje:
Válaszolna valaki érdemben is? Isten hogyan lehet jó? Miért szeretetreméltó?
2018. márc. 27. 22:09
 17/59 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező

Ha valóban értelemmel olvasnád Isten szavát, elmélkedéssel együtt, rájöttél volna, hogy Ádám miből tudta a halál tényét, milyen az.

Isten más élőlényeket is teremtett, amiket az állatok gyűjtőfogalommal nevezünk.

Nekik nem ígért örök életet, így Ádám láthatta, mit jelent meghalni, vagy is megszűnni létezni.

Ezért feltudta fogni azt, mit jelent meghalni.

Isten pedig nem hazudik, képtelen erre.

ezért ha valamit nem értesz, akkor nem Isten hazudik, hanem neked nem sikerül megértened valamit.Ezért jó, ha kérdezünk, mielőtt állítunk valamit.

2018. márc. 27. 22:23
 18/59 anonim ***** válasza:
6%

Tényleg havi egyszer fel kell ezt a kérdést tenni?

De meghaltak, abban a pillanatban. Mindaddig bűntelenek voltak, a kegyelem teljességében éltek. A bűn ezt az állapotot majdnem végérvényesen megszűntette. Azért majdnem, mert jött Krisztus, aki áldozatával megadta a lehetőséget az üdvösségre.

Ostobaság lenne feltételezni, hogy fizikai halálról beszél, hiszen ilyen ordas hibát eleve nem írtak volna bele. Mivel tudtak írni olvasni, még a legrosszindulatúbbak is feltételezhetik, hogy ennyi logikájuk még volt.

Nem beszélve arról az apró tényről, hogy később számos helyen beszél a Szentírás a bűnről, mint halálról.

2018. márc. 27. 22:28
 19/59 anonim ***** válasza:
48%

Isten nem a tudást hanem a rossz dolgok tzdásátol akarta óvni őket!

A jó tudás megvolt számukra nagyon jó körülmények között éltek!

Betegek és fájdalmaik sem voltak a bűnbeesés előtt!

2018. márc. 27. 22:29
 20/59 anonim ***** válasza:
39%

Hogyan lehet jó?

Úgy, hogy a legfőbb tulajdonsága a szeretet, és a többi tulajdonságát, ezzel tartja egyensúlyba.

Így nem él vissza féktelenül a hatalmával, nem irgalmatlan ahogy pedig megérdemelnénk sokszor, illetve igazságát is helyesen gyakorolja.

2018. márc. 27. 22:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!