Szerintetek mi történne, ha egyik pillanatról a másikra senki sem lenne képes hazudni?
Megjegyzem, nagyon romantikus ez az "őszintébb világ" elképzelés, de lenne egy durván orwlli oldala is. Rengeteg dolog van, ami igazából nem tartozik másokra, mégis beleütik az orruk, ami nem baj, de ha csak abból választhatunk, hogy vagy igazat felelünk egy kérdésre, vagy semmit?
A csacsogás valószínűleg teljesen kihalna, csak olyat kérdeznénk meg a másiktól, amit tényleg tudni akarunk, és nagyon megfontolnánk, hogy mire válaszolunk. Összességében sokkal kevesebbet beszélnénk. Gondoljatok csak bele:
- Szia, hogy vagy?
- Á, romokban az életem, elhagyott az asszony.
- De hát miért?
- Azt mondta, azon még túltette magát, hogy évek óta nem talál vonzónak, azon is, hogy minden este talajrészegre iszom magam, és ordítozom, de az már sok volt, hogy öt percig sem bírom az ágyban.
- Hú, és ő... mit csináltál hétvégén?
- Ittam, hánytam és sírva maszturbáltam két napig. Veled mi újság?
- Én most válasz nélkül elsétálok, jó?
Rengeteg sértődés lenne, még több lenne a munkanélküli, és kiderülne, hogy gyakorlatilag mindenki követett már el kisebb-nagyobb csalásokat, akkor is, ha nem bűnöző, akár csak azért, mert egy kényszerhelyzet úgy hozta. Ismerek egy kínai üzletet, rendszeresen kapnak NAV ellenőrzést, de még azok is ott vásárolgatnak, akik ellenőrzésre mennek ki.
Nem lenne jobb világ.
1.Érdemes lenne kérdezni!
2.Mindenki összeveszne mindenkivel hiszen lehullana az "álarc".
3. A bűnözőknek annyi lenne finoman szólva.Főleg a kihallgatásokkor...
4.Filmeket (fikciókat) nem érintené mert az szórakoztató műfaj, nem az élet maga, NEMDE???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!