Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért utálták a legnagyobb...

Miért utálták a legnagyobb emberek a zsidókat?

Figyelt kérdés
Walt Disney, Hitler és a többiek mit tudhattak?
2018. márc. 17. 12:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
A legnagyobb emberek, Newton, Einstein, Maxwell zsidók voltak. :)
2018. márc. 17. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Jézus Krisztus is zsidó volt. Sőt, a 12 apostol is.
2018. márc. 17. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

Picit túl van spilázva a dolog oda is vissza is.

A zsidóval sem az a baj, hogy zsidó, hanem az, ha magát kiválasztottnak, különbnek tartja a többi embernél és így is viselkedik. Lenézi, megveti a gojokat, a nem zsidókat. Az efféle viselkedés minden átlagos érzelmi intelligenciájú embernél kiveri a biztosítékot.

Nekem van zsidó ismerősöm és nagyon kedvelem őt. Kósher dolgokat is csinál, nagyon sokra tartom őt, ügyes az üzleti és minden egyéb dologban. De nem néz le senkit, nem hordja fenn az orrát, nem gyűlölködik, hanem tök normális. Eszem ágában nem lenne utálni.

2018. márc. 17. 12:59
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Hitler, mint legnagyobb ember...téged se az eszedért szeretnek.
2018. márc. 17. 13:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az emberi nagyság nem az ismerettségben mérhető. Hiszen lehet valaki ismert pozitív dolgok miatt és lehet ismert népírtó is. Utóbbira példa Hitler, aki inkább hirhedt volt, mint híres, nagy pedig pláne nem.

Az emberi nagyság sokkal inkább mérhető a példamutatásban. Például Teréz anya nagy ember volt, ahogy II. János Pál pápa is. De nagy ember volt Mórusz Tamás, Néri Fülöp, Assisi Ferenc, őket mind-mind szentté is avatták. Ha már vallás kategóriában lett feltéve a kérdés, természetesen lehetne sorolni tudósokat, orvosokat, akár uralkodókat is.

2018. márc. 17. 18:28
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Azért nagy ember valaki, mert sokan ismerik? Mondom, hogy nem az eszedért szeretnek. .
2018. márc. 17. 19:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Halhatatlan lesz a neve mint Szulejmán hódító :)

Na de eltértünk a témától, csak ezért utálják a zsidókat mert zsugorik?

2018. márc. 17. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

Nem utálták a legnagyobb emberek a zsidókat.

Mitől lenne ez a két személy a legnagyobb ember? Ha megindoklod talán kevésbé leszel nevetséges... tényleg nem tudom mire alapozod ezt az állítást...

2018. márc. 17. 21:40
 9/12 anonim ***** válasza:
71%
A kerdezo semmire sem alapozza a "megallapitasat". Egyszeruen zsidozni akar.
2018. márc. 18. 08:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem, nem láttam életemben zsidót sem, vagy nem tudtam róla mikor elmentem mellette. Csak érdekelt.
2018. márc. 18. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!