Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a keresztyén...

Mi a véleményetek a keresztyén fiatalokról, bizonyos tetteikről?

Figyelt kérdés

Volt egy hívő lakótársam. Az első egy-két hónapban minden rendben ment.

Utána nem akart dolgozni, ha volt is tök jó lehetősége, nem használta ki, vagy két nap után felmondott, vagy nem vállalt elégszer munkát (ahol Te mondtad meg, melyik napokon mennél). Nekem tízezrekkel tartozott és a mai napig tartozik.

Persze én munka és tanfolyam mellett mosogattam utána, mert el se mosogatott maga után. Sütött-főzött néha és mindent ott hagyott. Egyébként egy gázóraleolvasást se lehetett rábízni, mert vagy átaludta vagy hoppá, mégse várta meg a leolvasókat, hanem elment otthonról.

A keresztyén egyházakból, felekezetekből, gyülekezetekből lassan teljesen kiábrándulok. Teljesen.

Ez a lány hirdette, hogy segítsünk mindenkinek. Hozzá se ért a barátjához, mert még nem házasok, a hátát se mutatta meg neki, amikor be kellett kenni.

Úgy két és fél éve csinált egy csoportot, elhívott embereket ismerkedős játékokra.

Mostanra már szeretetvendégséget tart, előadókat hív, komoly témákról elmélkedésre invitál, felelősöket nevezett ki, szóval szinte már egy minigyülekezet az, amit létrehozott. Önismereti alkalmakat tart, játékokat játszanak.

Egy dolog, hogy ez az irány nekem nem tetszik, én inkább söröznék, kirándulnék, moziba mennék. OK, ez egy dolog.

Ugyanakkor elgondolkoztat, hogy pont ő csinálja ezt?

Miért nem használt ki minden lehetőséget 100%-osan, hogy dolgozzon, miért tartozik embereknek, miért futott a konyha, hogy én heti 45-50 óra munka, tanfolyam után mosogathassak fél órát, ha valahol enni akarok?

Nem ez az első vizet prédikál, bort iszik eset a környezetemben.

Remélem, azért nem felismerhető. :)

Hogy alakul ki ez a szituáció? Mi a véleményetek?

Engem, mint aki egyre jobban eltántorodik a vallástól, mint olyantól (a hittől magától nem), nehezen érint - még jobban eltántorít.

2018. márc. 13. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A szexuális életét én sem értem,hogy minek keverted bele,hogy a konyhával nem segített és azon kibuktál,azt megértem,mert az rád is hatással volt,de hogy kivel fekszik le és mikor,ahhoz semmi közöd. Jó,gondolom azért írtad le,hogy demonstráld mekkora vallásos. A kérdésedre,ez nem függ össze a kereszténységgel,nyilván a kereszténység tanításai és elvei miatt jobban felfigyelnek az emberek arra,ha ezt egy hívő csinálja,de egyik nem következik a másikból. Egyszer egy keresztény videó alatt láttam egy kommentet,hogy "az előadó egy vagon pénzt elkér az előadásaiért,vagy szerintetek miből él,hamburgert süt?". Na ezen felakadtak a szemeim,egyrészt azért mert igen,esetleg süther hamburgert is,nekem speciel van is olyan hívő ismerősöm,akié a város legjobb gyorsbüféje,miért olyan hihetetlen az? Másrészt meg igen,nyilván,mi keresztények nem dolgozunk,pénzt az államtól kapunk pusziért cserébe és fényt eszünk. Ugyan már. Nem mondom,hogy te most ezt írtad,csak arra akartam felhívni a figyelmed,hogy az általánosításból milyen ostobaságok sülnek ki és ez ott kezdődik,amikor a kérdést úgy kezded,hogy volt egy hívő lakótársad,aztán pár sorral lejjebb már felekezetekről és egyházakról beszélsz. Még ha nem is ez volt az első eset,ahogy írtad,de akkor sem egy egész egyház szinten,ez nonszensz.
2018. márc. 14. 14:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Ez dajnos a kepmutato kazeforia
2018. márc. 14. 15:29
 13/13 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az, hogy valaki keresztény és az, hogy milyen szociális háttere van, az két dolog! Ez nem mentség arra, amit tett.

Keresztényként úgy gondolom, nem jó, ha mások takarítanak helyettem, de nem vagyok tökéletes.

"Első, ha hívőként akarok élni, hogy a körülöttem levőknek nyivánvalóan nem ártok? Nem?"

... Elvben igen, de nem mindegy, hogy otthonról milyen elveket kapott. Egy keresztény is "hozott anyagból dolgozik".

"Főleg nem tartozom nekik." Sok nem keresztény is tartozik embereknek, egyik sem helyes.

"Főleg nem hirdetem én az igét akkor, ha saját magamnak se sikerül úgy élnem, de kirívóan nem? Nem dolgozom, úgy élek, mint egy tini, a családomat már elmartam magam mellől, tartozom embereknek, amikor nekik is nagy szükségük van a pénzre (tavaly ilyenkor ki híján én is tartoztam a lány miatt másoknak) de hirdetem az igét?"

Miért ne hirdethetnéd az igét? Éppen azt teszed. Elvárod valakitől, aki nyilvánvalóan hátrányból indult hozzád képest,hogy jobb, de legalábbis olyan jó legyen, mit TE vagy csak azért, mert csatlakozott egy gondolkodásmódhoz.

Az nyilvánvaló, hogy van egy véleményed arról, milyennek KELL LENNIE egy kereszténynek - de ez nem a keresztényekről szól, hanem rólad. Magadhoz hasonlítgatsz egy olyan embert, aki bizonyos dolgokban nem elég jó hozzád képest - mivel fiatal lányról van szó, valószínűleg nem olyan jó helyzetből indult, mint te, akinek van egy lakása, amit kiadhat részben. Ha láttad, hogy nem dolgozik, és kölcsön adtál neki, főleg úgy, hogy a saját anyagi helyzetedet tetted kockára - az a te döntésed volt. Ilyenkor egyszerűen nemet kell mondani! Ha nem ezt teszed, az nem jószívűség, hanem butaság és szentimentalizmus. Akkor legalább tanulj ebből. Nagy butaságot csináltál azzal, hogy ilyen embernek kölcsön adtál - ezen nem változtat az, hogy ő épp egy keresztény.

A véleményem az, hogy most még nagyobb bűnnek tartod azt, amit ő tesz. Ha nem csak a magad áldozati szerepét szeretnéd megerősíteni, akkor tanulj belőle. Mindezt úgy mondom, hogy egyet értek azzal, hogy egyáltalán nem normális az, amit ez a lány az anyagi helyzetében tett és úgy tűnik, tesz. Ha ezt tényleg a szíveden viseled, akár menj el a közösségébe, és számolj be a vezetőinek erről. Kérd a segítségüket, hogy megadja a lány a tartozását, hiszen ez a helyes. Én ezt tenném - keresztényként! Bár én nem szoktam kölcsönadni - maximum ha épp van rá, akkor ajándékot adok. Mert aki tényleg rászorul, úgyse fogja tudni visszaadni - azért addig terjedek. A lánynak segítségre van szüksége, és ha te igazán jónak akarod magad beállítani, akkor ne a pénzadással segíts neki, hanem az igazsággal. Én ezt szoktam tenni. A háta mögött is azt mondom, amit a szemébe. És még valami: ha nem változik meg, az az ő felelőssége és élete. A te kezedben pedig ott az albérleti szerződés, és a nyugták, amiken a pénzt átvetted - tehát polgári peres úton is érvényt szerezhetsz az igazadnak. Persze, ha nem hivatalosan adtad ki a lánynak az albit, akkor ... Ebbe inkább ne is menjünk bele. Adójogi következményei is lehetnek, nem csak erkölcsiek. Nehogy a végén még te gyere ki rosszul ebből.

2018. márc. 16. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!