Hol van a bibliaban hogy nem lehet csajozni?
,,Ez nem igaz, erre már az előző részben válaszoltam. Volt olyan időszak az életemben, hogy hanyagoltam kicsit az imádkozást, és rossz következményei voltak, úgyhogy újra elkezdtem keresni Istent imában, és helyreállított. ”
Tudtommal isten senkit sem buntet azert mert nem hisz benne.
De konyorgom a hitteritest hagyjatok mert nem erdekel
"És ha valaki vigyáz magára, egészségesen és tudatosan él és NINCSEN rossz következménye semminek, arra mit mondasz?
Azt, hogy az isten azért jól meggyalázza majd őt a halála után?"
A kérdésben részben benne is van a válasz. Kicsit pontosítanék, Isten nem gyaláz meg senkit, hanem igazságos ítélettel ítél, és figyelembe veszi az ember szabad választását, azaz, ha valaki nem hisz Őbenne, és nem is akar az Ő jelenlétében élni, akkor Isten jelenlétén kívül fog élni az örökkévalóságban (van pár ilyen hely, pokol, gyehenna, külső sötétség).
"Minden gyermek szép és hosszú házasságot képzel magának tizenévesként, mégis több mint a fele elválik sajnos. Vajon mi az oka ennek?"-kérdeztem.
"Tudod, ez egy érvelési hiba.
Nem mondod ki, de azt sugallod... NEM igaz!"-írod.
Ilyen az, amikor már egy kérdésben is érvelési hiba van! :) Nem sugalltam semmit, költői kérdés volt.
"Tudtommal isten senkit sem buntet azert mert nem hisz benne."
Rosszul tudod, nem térítés céljából, csak kérdésre válaszolva:
15
És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.
16
Aki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.
Az 'elkárhozik' az elég nagy büntetés.
"Aki polgári házasságba szül az is a pokolra jut?"
Nem a polgári házasság a fő baj, hanem a hitetlenség, lásd előző válasz idézetét.
Aki hitetlenül hal meg, azzal nem cserélnék, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!