Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1. Mit jelent az a szólás,...

1. Mit jelent az a szólás, hogy "A sziklából is vizet fakaszt. "? 2. Illetve hol szerepel a Bibliában olyan rész, amiből kialakult ez a szólás?

Figyelt kérdés

A második kérdésre két választ találtam eddig: Mózes második és negyedik könyve. Ezeken kívűl szerepel valahol a Bibliában? 3. És van köze ehhez Szent László vízfakasztásának?

A legsürgősebb az első kérdés, kérlek válaszolj, ha tudod, nagyon fontos lenne!

2018. márc. 6. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A szikla kemény és nem riasztja meg semmi. A víz folyékony és alkalmazkodik a terephez, szintén nem riasztia meg semmi. Azt jelenti (szerintem) hogy olyan emberből is elő tudja csalni az angyalt, akiben mindenki azt hitte, hogy ördög lakozik.
2018. márc. 6. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:
58%
"Imé én oda állok te elődbe a sziklára a Hóreben, és te sujts a sziklára, és víz jő ki abból, hogy igyék a nép. És úgy cselekedék Mózes Izráel vénei szeme láttára."(2 Móz 17:6)
2018. márc. 6. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

Nincs ilyen magyar szólás, se közmondás tudtommal. Legalább is nem találtam a hivatalos szólások és közmondások könyvben.

Ha lenne, annyit jelentene, hogy semmi se lehetetlen neki. Vagy valami hasonló.

Szent László királyról él egy olyan legenda, miszerint imádkozott, majd éhező serege előtt eredei állatok csordája jelent meg, illetve lándzsájával sziklára ütve víz fakadt, mint a bibliai történetben.

2018. márc. 6. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha valaki nem a bibliából idéz azt miért pontozzátok le? Ne pontozzatok le ha nem tudtok érvelni mert én is lepontozhatnék minden vallásos választ de mégsem teszem.
2018. márc. 6. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sem a Bibliából idéztem, de lepontoztalak, mert rossz és félrevezető választ adtál. A kérdezett szólásnak semmi köze az általad leírt deffinícióhoz.

Ha 100%-os a válaszod, akkor a kérdező joggal gondolhatná, hogy milyen jót írtál. Neki meg lehet egy fontos dolghoz kell, pl. házi és majd kapja miattad a rossz jegyet.

2018. márc. 6. 20:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, nagyon sokat segítettetek :) irodalmon a Bibliát elemezzük, és az volt a feladat, hogy mindenki húz egy cetlit, és az azon lévő szóról/mondatról kell egy 1-2 perces kiselőadást tartani. Úgyhogy köszi minden válaszadónak!
2018. márc. 7. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!