1. Mit jelent az a szólás, hogy "A sziklából is vizet fakaszt. "? 2. Illetve hol szerepel a Bibliában olyan rész, amiből kialakult ez a szólás?
A második kérdésre két választ találtam eddig: Mózes második és negyedik könyve. Ezeken kívűl szerepel valahol a Bibliában? 3. És van köze ehhez Szent László vízfakasztásának?
A legsürgősebb az első kérdés, kérlek válaszolj, ha tudod, nagyon fontos lenne!
Nincs ilyen magyar szólás, se közmondás tudtommal. Legalább is nem találtam a hivatalos szólások és közmondások könyvben.
Ha lenne, annyit jelentene, hogy semmi se lehetetlen neki. Vagy valami hasonló.
Szent László királyról él egy olyan legenda, miszerint imádkozott, majd éhező serege előtt eredei állatok csordája jelent meg, illetve lándzsájával sziklára ütve víz fakadt, mint a bibliai történetben.
Én sem a Bibliából idéztem, de lepontoztalak, mert rossz és félrevezető választ adtál. A kérdezett szólásnak semmi köze az általad leírt deffinícióhoz.
Ha 100%-os a válaszod, akkor a kérdező joggal gondolhatná, hogy milyen jót írtál. Neki meg lehet egy fontos dolghoz kell, pl. házi és majd kapja miattad a rossz jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!