Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van a bibliaban hogy nem...

Hol van a bibliaban hogy nem lehet csajozni?

Figyelt kérdés
Szuleim a vallasuk miatt nem engednek szorakozni se csajozni.en nem ertek egyet a vallasukkal (nem azert nem engedi ezt). 16eves vagyok es meg sose csajoztam epp ezert de ugye dolnek a hormonok stb.

2018. márc. 9. 21:51
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
42%

#20, mondom, hogy nincs benne. Ilyenek vannak benne:

"Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté."

(1Mózes 2:24)

"Csókoljon meg engem szája csókjaival! Szerelmed jobb a bornál, jó illata van olajodnak, neved, mint a kiöntött olaj; ezért szeretnek téged a leányok. Vigyél engem magaddal, fussunk, vezess a szobádba, királyom! Ujjongva örüljünk veled, emlegessük bornál is jobb szerelmedet, méltán szeretnek téged!"

(Énekek Éneke 1:2‭-‬4 )

2018. márc. 10. 11:26
 22/53 anonim ***** válasza:
28%

Aki nem vallásos,az nem sátánista,és nem abberált,de otthon már a sima heterok is betegnek számitanak ha együtt élnek és alszanak,templomi esküvő nélkül,a meleg meg nem beteg,ugyanugy szeret mint a hetero,és a normális szülő nem ölné meg csak a melegség miatt a saját gyerekét, és nem erőszakolna rá boldogtalan életet egy nővel, ja és a normális szülő nem erőszakol a gyerekére vallást sem. :O

Na ezért nem kérek én és a családom és még millió vallásmentes semmilyen vallásból

2018. márc. 10. 11:54
 23/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, melyik egyház tagjai. A Biblia nem ír arról, hogy nem lehet ismerkedni, barátkozni. Csak arról, hogy a szexszel házasságig várni kell. Ebben a témában más értelemben használják a magyar fordítások az ismer szót, mint ma.
2018. márc. 10. 16:26
 24/53 anonim ***** válasza:
37%
2018. márc. 10. 20:05
 25/53 anonim ***** válasza:
44%
7: elég szánalmas, hogy csak azért dobtad azt az embert, mert utána már nem tudtál rámászni. Nagy szerelem lehetett... De legalább az anyja megmutatta neki, hogy te mennyit is érsz valójában. Semmit.
2018. márc. 11. 00:53
 26/53 anonim ***** válasza:
37%
Bocs de nem akartam a párommal barátkozni a párkapcsolatomban,arra vannak a sima barátok, és nem kivántam zsákba macskát se a nászéjszakán,utána meg siránkozni,és szivni.. A normális párkapcsolatban alap a jo szex. Aki meg haza fut a párja ágyából Anyukához, éljen Anyukával, mert csecsemő 26 évesen is,azóta van normális férjem,igaz polgári esküvő volt csak,tudom az is elitélendő... :P
2018. márc. 11. 01:04
 27/53 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

A Bibliában nincs ilyen szó, hogy "csaj", ez a szó tudomásom szerint gypsy eredetű, azt jelenti, hogy "k**va". Ez a szó viszont már szerepel a Bibliában, de téged nyilván nem ez érdekel, hanem a házasság előtti ismerkedés, flörtölés és szexuális élet. Mivel te nem hiszel Istenben, és a Bibliában, ezért joggal gondolom, hogy nincs Istennel személyes kapcsolatod. Azt szeretném elmondani, hogy ha Te nem hiszel valamiben, attól az nem szűnik meg, Isten nem a hitünk miatt létezik vagy nem létezik, Ő tőlünk függetlenül létezik, csupán aki nem hisz Benne, az nem képes kérni az Ő segítségét, hanem egyedül kell boldogulnia pl. a hormonok kezelésében 16 évesen.

Részlet a 10 parancsolatból:

2Mózes 20:

13

Ne ölj.

14

Ne paráználkodjál.

15

Ne lopj.

Az újszövetségben Jézus ezt tanította erről:

Máté 5

Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!

28

Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

29

Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

30

És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

31

Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon néki elválásról való levelet.

32

Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.

2018. márc. 11. 17:18
 28/53 A kérdező kommentje:
Utolso. Istent meg tudtommal senki sem latta ugyhogy nem nagyon alapoznam az ervelesem arra hogy attol meg hogy nem hiszel benne van. De ha te mar lattad akkor atterek a hitedre... Most ne azt gondolt hogy a fejemben hallottam egy hangot amikor imadkoztam es az biztos isten volt mert hangot en is tudok csinalni a fejemben
2018. márc. 11. 17:26
 29/53 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező hagyjad,esélyed sincs ellenük. Éld a normális életed nyugodtan. 18 felett már sokkal könnyebb lesz. Amugy meg otthon se kell mindenről tudni. Sajnos otthon felnott harmincas emberek 4 éves kapcsolatot is titkolják otthon,és bukjálnak mert még 4 év után se aludhatnának együtt ha nincs papírjuk az engedéllyel..
2018. márc. 11. 17:39
 30/53 anonim ***** válasza:
73%
Isten azt mondta az embernek, sokasodjon, és szaporodjon. Szóval akkor eszerint gyakoroljuk sokat a "bűnt"? Ez a dolog egy csodálatos dolog, annak is a folyamata, amikor csodálatos pici új lények születnek, érkeznek meg közénk. Ez hogy lenne már bűn? Isten gyermekei vagyunk, meg a teremtéskor reprodukáljuk önmagunkat, és úgy tudunk Istenhez a leghasonlatosabbak lenni, ha mi is el kezdünk teremteni. Tök szép dolog, amikor kinő egy fa, kikel egy kiscsibe, vagy megszületik egy kiscica. Az embergyerekeknél is így van.
2018. márc. 11. 18:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!