Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi alapján állítható, hogy...

Mi alapján állítható, hogy egyik vallás hitelesebb, igazabb, mint a másik?

Figyelt kérdés
2018. febr. 28. 18:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Jézus Krisztus kiemelkedik a vallásalapítók sorából. Ugyanis Ő Isten Fiának állította magát, feltámasztott halottakat, feltámadt a halálból! Míg Buddha, Mohamed, egyszerű emberek voltak, "keresők".

Míg Jézus azt hirdette magáról, Ő maga az Igazság, aki Őt megismeri, Istent ismerte meg.

Bárki bármit állíthat. Én is állíthatom magamról, hogy isten vagyok, vagy Isten küldött, de mivel bizonyítom?

Jézus viszont több dologgal bizonyítani tudta, hogy Istentől jött.

Ezek a következők:

1) tanításai magas szellemiséget képviselnek (a szeretetet állította legfőbb értéknek), bűntelen életet élt

2) csodákat tett: feltámasztott halottakat, bénát lábra állított, születésétől vak szemét megnyitotta, további reménytelen betegségeket gyógyított, kenyeret szaporított, vízen járt, lecsendesítette a vihart, feltámadt a halálból (!)

3) ószövetségi próféciákat teljesített be

2018. márc. 1. 19:34
 22/26 KZitus ***** válasza:
53%

6

Na de pont a lényeg maradt ki. Mitől állna Krisztus egyháza bármelyik más vallási irányzat felett?

Maga Krisztus mondta el, miben áll minden más egyházi irányzat fölött: a János 17. fejezetében leírt főpapi imájában:

17 Ezeket mondta Jézus, és szemét az égre emelve így szólt: „Atyám, eljött az óra. Dicsőítsd meg a Fiadat, hogy a Fiad is megdicsőítsen téged. Hatalmat adtál neki minden ember fölött, hogy örök életet adjon mindazoknak, akiket neki adtál. Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust. Én megdicsőítettelek a földön, és elvégeztem a munkát, melyet nekem adtál. Most tehát, Atyám, dicsőíts meg, hadd legyek melletted, és hadd kapjam meg azt a dicsőséget, amelyben akkor volt részem, amikor melletted voltam, mielőtt a világ lett.

6 Megismertettem a nevedet azokkal az emberekkel, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megfogadták a szavadat. Most már tudják, hogy mindaz, amit nekem adtál, tőled van, hiszen elmondtam nekik mindent, amit te mondtál nekem. Ők megfogadták azokat, és bizonyosan megtudták, hogy a te képviselődként jöttem el, és elhitték, hogy te küldtél el engem. Őmiattuk kérlek. Nem a világ miatt kérlek, hanem azok miatt, akiket nekem adtál, mert ők a tieid. És mindaz, ami az enyém, a tiéd, és ami a tiéd, az enyém, és ők dicsőítettek engem.

11 És én nem vagyok többé a világban, de ők a világban vannak, én pedig hozzád megyek. Szent Atyám, vigyázz rájuk a te nevedért, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk. Amikor velük voltam, vigyáztam rájuk a nevedért, melyet nekem adtál. Megvédtem őket, és egyikük sem veszett el, kivéve a pusztulás fiát, hogy beteljesedjen az írás. Most azonban hozzád megyek. Ezeket pedig azért mondom el a világban, hogy ők is ugyanúgy örüljenek, ahogy én. Elmondtam nekik mindazt, amit te mondtál, de a világ gyűlöli őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.

15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy vigyázz rájuk a gonosz miatt. Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság. Ahogy te elküldtél engem a világba, úgy én is elküldöm őket a világba. És megszentelem magamat az érdekükben, hogy ők is meg legyenek szentelve az igazság által.

20 Nemcsak őmiattuk kérem, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem, hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, és hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. Nekik adtam azt a dicsőséget, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk. Én egységben vagyok velük, te pedig egységben vagy velem, és így ők is tökéletesen eggyé válnak. Ebből fogja tudni a világ, hogy te küldtél el engem, és hogy szeretted őket, mint ahogy engem is szerettél. Atyám, szeretném, ha azok, akiket nekem adtál, ott lennének velem, ahol én vagyok, hogy lássák a dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert már a világ megalapítása előtt szerettél engem. Igazságos Atyám, a világ bizony nem ismert meg téged, de én ismerlek, és ők felismerték, hogy te küldtél el engem. És megismertettem velük a nevedet, és ezután is megismertetem, hogy ők is úgy szeressenek másokat, ahogyan te szerettél engem, és hogy egységben legyek ővelük.”

Ez a valaha elhangzott legszebb ima, mert ez értem és érted is szól, holott sok sok évszázaddal korábban imádkoztak értünk, mielőtt megszülettünk.

Mivel a "szeretet mindent remél, és mindent elhisz...", Krisztus pontosan tudta, lesznek olyan emberek a földön, akik ha elolvassák, elmélkednek minden során, és megértik az irántunk érzett mérhetetlen szeretetét, akkor ebben hitet fognak gyakorolni. Soha nem élt ember a földön, akinek a tanítása annyi emberre lett volna hatásssal mint a Krisztusé, és annyi ember életét változtatta meg, mint egyetlen más "próféta" sem.

Hát ezért áll Ktiszus egyháza minden más irányzat fölött. A többi meg sem közelíti, hiszen CSAK Ő volt Isten fia. Ezt bizonyíthtóan egyetlen más "prófétáról" sem mondható el.

2018. márc. 1. 21:16
 23/26 követ62 ***** válasza:

A BIBLIA ALAPJÁN!

Ellentétben más vallási iratokkal, azokban le írt eseményekkel a Bibliát igazolja a történelem, az archeológia, a Biblián kívüli iratok, feljegyzések. Akár pozitívan akár negatívan.

Egyedül a Biblia vissza ellenőrizhető minden más ún. szent könyvekhez képest.

Csak a Bibliában vannak proféciák és ezek mind be is teljesedtek (persze kiveve azokat mellyek ezután következő időkre vannak írva).

Minden prófécia eddig teljesedett és ellenőrizhető is.

Tehát, ha ezek ellenőrizhetőek akkor hitelessé teszik a Bibliát. Így megbízhatunk egyéb más benne le irt dologban is.

Már csak meg kell keresni azt a közösséget amely azt tanítja, képviseli amit a Biblia. Amit Jézus tanított.

2018. márc. 2. 08:31
 24/26 anonim ***** válasza:

Szia

Kérlek a válaszért olvas el a Máté 7/15-23

És gondold végig melyik egyház, felekezet milyen gyümölcsöt termet a történelem folyamán, vagy csak itt a gyik ben milyen stílusú követőket - gyümölcsöket látsz.

2018. márc. 2. 08:57
 25/26 anonim ***** válasza:

"Csak a Bibliában vannak proféciák és ezek mind be is teljesedtek"

Ez mondjuk nem igaz (és a többi sem, amit írtál).

De már sokszor beszéltünk róla: a Bibliába VÁLOGATTÁK a már beteljesedett próféciákat.

Viszont mutass olyan próféciákat, amelyek i.sz. 200 és 2000 KÖZÖTT teljesedtek be, és világosak, egyértelműek!

2018. márc. 2. 09:32
 26/26 anonim ***** válasza:

"a Bibliába VÁLOGATTÁK a már beteljesedett próféciákat."

előző nem értem mit ért ez alatt. Alábbi prófécia pl. összetéveszthetetlenül Jézusról szól:

Ésaiás

53,1 Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?

53,2 Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!

53,3 Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.

53,4 Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!

53,5 És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.

53,6 Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.

53,7 Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!

53,8 A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!

53,9 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.

53,10 És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.

53,11 Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.

53,12 Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!

2018. márc. 2. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!