Ézsaiás 65:20. Ti hogyan értelmezitek?
Kedves Kérdező!
Sehonnan. Egyébként pedig a Biblia szövegösszefüggése alapján.
Az újabb fordítások a maszoréta héber szöveg alapján készültek. A fordítók most még a Biblia Hebraica Stuttgartensia 1997-es verzióját használják. Jelenleg folyamatban van egy újabb kritikai kiadás a Biblia Hebraica Quinta, amely a tervek szerint 2020-ra készül el. Ebben Ézsaiás könyvét a holland Leiden University szerkeszti név szerint Arie van der Kooij, tőle lenne érdemes megkérdezni... :-)
Üdv. Péter
"Ha tudjuk, hogy ezt nem lehet az új földre vonatkoztatni és mivel ez egy prófétai könyv, el lehet tekinteni a kontextustól?"
5-ös vagyok. Nem igazán lehet eltekinteni. Ezért írtam, hogy nem vagyok magamban biztos. Ennek jobban utána kellene néznem. Ószövetség megértéséhez sokszor nem elég csak a szöveg. Több mindent kell ismerni hozzá
Ha kiveszek egy konyvbol egy mondatot es kiirom ide hogy az mit jelent szerinted erteni fogjak?
Az egész részt egyuttvéve kell értelmezniz es akkot megtudod az értelmét
@13
Bocsi, azt hittem egyértelmű, hogy figyelembe kell venni a szövegösszefüggést, ezért nem írtam le külön.
De ha már itt tartunk, a teljes rész figyelembevételével mi ennek a versnek az értelme szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!