Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ma a Szentírást olvasva az...

Ma a Szentírást olvasva az alábbi mondatokon akadt meg a tekintetem. Ti hogy értelmezitek az üzenetét?

Figyelt kérdés
"...Mostantól fogva új dolgokat hirdetek neked, rejtett dolgokat, melyekről még nem tudsz. 7Most teremtem őket, nem pedig régen, ezelőtt nem hallottatok róluk; nem mondhatod, hogy tudtál róluk. "(Ézsaiás 48,6-7)

2018. jan. 27. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Ezt így önmagában nehéz értelmezni. Sokat segítene, ha leírnád, hogy ki mondja kinek és milyen helyzetben.

A mindennapi életben sok mindenre ráhúzható ez az igeszakasz. Pl. ha valaki frissen belép egy gyülekezetbe, lehetne ezzel üdvözölni. Most hirtelen ez jutott erről eszembe.

2018. jan. 27. 13:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Ahogy a szakaszt olvastam az jött le belőle,hogy Isten mondja nem tudom kinek.Úgy éreztem hozzám is szólnak ezek a mondatok.Saját helyzetemre is vonatkozhat.A másik ige amit ma reggel olvastam egy elmélkedés kapcsán meg a követkző volt: "És felelt nekem az Úr és mondta: írd fel e látomást, és vésd olvashatóan táblákra,hogy könnyen átfuthassa,aki olvassa.Mert amit a látomás mond,meghatározott időre vonatkozik, s már teljesedéséhez közeledik, és meg nem hiúsul: ha késlekedik is higgy benne,mert biztosan eljön és el nem marad."(Habakuk 2,2-3)
2018. jan. 27. 14:34
 3/5 KZitus ***** válasza:

Szia

Az Ézsaiás 48 fejezete a zsidóknak szólt.

Ézsaiás jó előre feljegyezte a Babilon bukásáról szóló próféciát. Most, mintha már foglyok lennének Babilonban, a zsidók prófétailag azt a parancsot kapják, hogy gondolkodjanak el a jövendölés beteljesedésén. Tagadhatják-e, hogy Jehova a beteljesedett próféciák Istene? És mivel Júda lakosai látták és hallották, hogy Jehova az igazság Istene, vajon nem kell hirdetniük ezt az igazságot másoknak? Jehova kinyilatkoztatott szava újakat jövendöl, amelyek még nem következtek be, például azt, hogy Czírus elfoglalja Babilont, és hogy kiszabadulnak a zsidók. Itt ír erről:Ézsaiás 48:14–16. Ezek a döbbenetes események látszólag a semmiből következnek be. Senki sem láthatta előre őket, pusztán abból kiindulva, hogyan alakulnak a körülmények a világban. Olyanok, mintha minden további ok nélkül következnének be. Ki idézi elő ezeket az eseményeket? Mivel Jehova jövendöli meg őket mintegy kétszáz évvel a bekövetkezésük előtt, a válasz nyilvánvaló.

2018. jan. 27. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Az igeszakasz lényege,hogy a nyakas büszke választott nép nem tanult Istentől.Nem követte a saját ujjával kőbevésett "Szeretet Törvényét",s ezért új dolgot tett velük.Megengedte a szenvedést,a rabságot,hogy hátha azok felfoghatóvá teszik szabadítása által,a szeretetét.Hátha azt a szabadító szeretetet követni fogják!
2018. jan. 27. 17:32
 5/5 anonim ***** válasza:

A Habakuk 2:2,3 szöveggel azonos értelmű,de világosabb megfogalmazás,az újszövetségi párhuzamos szöveg:

"És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, a melyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei."(2 Pt 1:19-21)

2018. jan. 27. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!