Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliaolvasók, hogyan értelmez...

Bibliaolvasók, hogyan értelmezitek az alábbi szakaszt?

Figyelt kérdés

“Végül kiárad ránk a lélek a magasból. Akkor majd a puszta kertté válik, a kert pedig erdőnek látszik.

A pusztában is jog lakik, a kertben igazság honol.

Az igazság békét teremt, és az igazság a békét és a biztonságot szolgálja örökké.

Békés hajlékban lakik majd népem, biztonságos lakóhelyeken, gondtalan nyugalomban.(Ézsaiás 32,15-18)

2017. júl. 5. 10:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Csel

1,8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim [rész 2,32.] úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.

János

1,17 Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.

Jézus "hatását" és a Szentlelket prófétálta meg

2017. júl. 5. 10:22
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Mennyire találóan írja le ez Jehova népének szellemi állapotát napjainkban. A gyűlölet, erőszak és nyomorúságos szellemi szegénység miatt megosztott emberiség többségével ellentétben az igaz keresztények világszerte egységesek, noha „minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből” valók. Isten igazságosságával összhangban élnek, dolgoznak és szolgálnak, s abban bízva teszik ezt, hogy végül igazi békének és biztonságnak örvendenek majd mindörökre

„Népem békesség hajlékában lakozik, biztonság sátraiban, gondtalan nyugalomban.” Az álkeresztényekre viszont „jégeső hull és megdől az erdő, és a város elsülyedve elsülyed!” (Ézsaiás 32:19). Igen, Jehova ítélete egy viharos erejű jégesőhöz hasonlóan készül lesújtani a hamis vallás utánzatvárosára, támogatói ’erdejét’ elsüllyesztve, örökre kitörölve azt!

2017. júl. 5. 10:52
 3/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Én így.

Ézsaiás itt egy szívmelengető reménységet tár fel azok előtt, akik Jehova akaratát cselekszik. Bármennyire pusztítják is Isten népét, az csak addig tart, amíg „kiöntetik reánk a lélek a magasból, és lészen a puszta termőfölddé [gyümölcstermő kert lesz, »K. f.«], és a termőföld erdőnek tartatik” Ézsaiás 32:15. Örömre ad okot, hogy 1919 óta Jehova szelleme bőségesen árad a népére, és jelképesen szólva helyreállítja a felkent Tanúk alkotta termékeny gyümölcsöskertet, melyet a más juhok egyre növekvő erdeje követ. Isten mai földi szervezetének alapvető jellemzője a jólét és a növekedés. A helyreállított szellemi paradicsomban „az Úrnak dicsőségét, Istenünk ékességét” tükrözi vissza a népe, mialatt világszerte hirdeti eljövendő Királyságát lásd az Ézsaiás 35:1, 2.

Ez Jehova dicsőséges ígérete: „lakozik a pusztában jogosság, és igazság fog ülni a termőföldön; és lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké” Ézsaiás 32:16, 17. Mennyire találóan írja le ez Jehova népének szellemi állapotát napjainkban. A gyűlölet, erőszak és nyomorúságos szellemi szegénység miatt megosztott emberiség többségével ellentétben az igaz keresztények világszerte egységesek, noha „minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből” valók. Isten igazságosságával összhangban élnek, dolgoznak és szolgálnak, s abban bízva teszik ezt, hogy végül igazi békének és biztonságnak örvendenek majd mindörökre ahogyan azt a Jelenések 7:9, 17 is írja.

A szellemi paradicsomban már most teljesedik az Ézsaiás 32:18. Ez a bibliavers így szól: „Népem békesség hajlékában lakozik, biztonság sátraiban, gondtalan nyugalomban.” Az álkeresztényekre viszont „jégeső hull és megdől az erdő, és a város elsülyedve elsülyed!” Ézsaiás 32:19. Igen, Jehova ítélete egy viharos erejű jégesőhöz hasonlóan készül lesújtani a hamis vallás utánzatvárosára, támogatói ’erdejét’ elsüllyesztve, örökre kitörölve azt!

2017. júl. 5. 10:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem napjainkról szól, hanem Jézus eljövetele utáni időről, olvashatsz erről a jelenések könyvében. Nem is szólhat napjaink kereszténységről, hiszen erről Jézus így prédikált:

"10. Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.

11. Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem."

Máté 5

Mt 10,34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem , hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem , hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

Lk 12,51 Gondoljátok-é, hogy azért jöttem , hogy bék ességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást.

2017. júl. 5. 11:27
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Isten személyre szólóan tudja magyarázni az igét. Ha az ember bizonyos élethelyzetben van, kap egy igét ami érzi, hogy hozzá szólt. Ezek az igék, amiket kérdezel, ígéretek.

Én, ha a magam életére nézve vizsgálnám, azt mondanám, hogy azt jelenti: Mikor Isten megtalált engem és adta drága Szentlelkét segítségül, akkor a régi sivár, hiábavaló, puszta életem értelmet és cél kapott. Egy olyan alapot, amire lehet szilárdan építkezni és nem dől össze.

Ha Isten igazságát követem és engedek az Úr hívó szavának, akkor békességem lesz és Nála biztonságban lesz a lelkem örökké, ami a legfontosabb.

Nem a külső körülmények lesznek jobbak, hanem az hogy tudom, több az élet, mint aminek látszik és van egy örök otthonom és ezt már itt a földön tudhatom.

2017. júl. 5. 11:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös válaszoló:igen,pont erre gondoltam,hogy a személyes életünkre vonatkozóan ez hoygan értelmezhető.Ma reggel Biblia olvasáskor ennél a résznél nyitottam ki és elgondolkoztatott az olvasott rész.Köszi a megerősitést!Épp illik az adott élethelyzetemre amiket irtál.
2017. júl. 5. 12:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Örülök! Isten áldjon! :)
2017. júl. 5. 18:36
 8/11 anonim ***** válasza:
A baj az, hogy az ilyen fajta Biblia olvasás és értelmezés nagyon hasonlít a horoszkóp értelmezéséhez, mint aki bármilyen szöveget a saját életéhez igazítja.
2017. júl. 5. 20:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Én ezt úgy értelmezem mint az ember történetet 'ki árad a lélek a magasból' - Ádám és Éva le jön a mennyekböl hisz ha ott éltek akkor nem lehetett fizikai testük 'Akkor majd a puszta kertté válik, a kert pedig erdőnek látszik' - ahogy megmuvelték az emberek a földet 'A pusztában is jog lakik, a kertben igazság honol.

Az igazság békét teremt, és az igazság a békét és a biztonságot szolgálja örökké.

Békés hajlékban lakik majd népem, biztonságos lakóhelyeken, gondtalan nyugalomban' -ahogy az ember ki alakítja a társadalmi civilizációt házakat otthonokat építenek majd az otthonban is halnak meg nyugalomban

2017. júl. 5. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...az igaz keresztények világszerte egységesek, noha „minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből” valók. Isten igazságosságával összhangban élnek, dolgoznak és szolgálnak, s abban bízva teszik ezt, hogy végül igazi békének és biztonságnak örvendenek majd mindörökre"

Ezt én is megerősíthetem hogy az igaz keresztények képes egymás mellett élni még akkor is ha vallási kérdésekben nem értenek egyet.

Több olyan rendezvényen is részt vettem ahol különféle felekezetek tagjai gyűltek össze s külföldről is érkeztek résztvevők. És nem volt semmiféle veszekedés, gyűlölködés vagy erőszak. Együtt hallgattuk az igei szolgálatokat együtt énekeltünk és együtt is ettünk. A közös alap amelyre építkeztünk az az Úr Jézus Krisztus volt. S ő általa egységre jutottunk.

"Én így."

Ez nem a te értelmezésed Zita! Ez egy Vezető testületi értelmezés!

2017. júl. 6. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!