Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nagy vagy kicsi?

Isten nagy vagy kicsi?

Figyelt kérdés

2018. febr. 26. 05:49
1 2
 11/11 BGB ***** válasza:

"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."

Nahát ?

Én mondtam, hogy furcsa hely ez az Örökkévalóság/Időnélküliség.

A tudomány is azt mondta nahát, mikor több ezer év után Einstein segítségével felismerte, hogy az idő és a tér nem alap dolog, hanem létrejött /helyesen Isten által megtervezett és létrehozott dolog/. Táguló univerzumunkat emberi aggyal felfogni nem lehet mondják (nagyon helyesen), de a legjobb hasonlat rá egy felfújódó lufi, amit körülvesz a semmi( helyesen időtlenség és térnélküliség, inkább mindenség majd rájönnek) ebből a semmiből szakít ki teret és időt a világegyetemünk ami fénysebességel nő minden irányban.

Nem árt ízlelgetni a körülvevő idő nélküli világnak nyelvtanát mivel mi tér-időstül csak nagyon kicsi része vagyunk és ha komolyan vesszük és jól értelmezzük János Jelenésekben leírt végidőkről szóló proféciáit, ami eddig telitalálat volt, talán már nem is sokáig fog ez fenn állni legalábbis a Föld és az emberiség számára.

"És az angyal, akit láték állani a tengeren és a földön, felemelé kezét az égre,

És megesküvék arra, aki örökkön örökké él, aki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen: (Jel 10:5-6)

Nézzük a nyelvtan alapjait.

Tehát kb 430 évvel azután, hogy Ábrahám lett és (Jézus van) Isten beszél Mózessel (aki lett), hogy megbízza egy feladattal, de előtte Mózes fontosnak tart egy kérdést tisztázni amire Isten egy "szójátékkal válaszol"

Mózes pedig monda az Istennek: Íme én elmegyek az Izrael fiaihoz és ezt mondom nekik: A ti atyáitok Istene küldött engem ti hozzátok; ha azt mondják nekem: Mi a neve? mit mondjak nekik?

2Móz 3:14 És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izrael fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.

Az eredetiben használt VAGYOK létigének nincs igeideje (jelen, múlt, jövő) tehát ez a rész kilenc különböző módon is értelmezhető/fordítható és a játék az, hogy úgy is kell, egyszerre mind kilencet egybe. kb. Én az Vagyok aki Voltam, aki Vagyok aki Leszek Én az Voltam aki Voltam, aki Vagyok aki Leszek, és Én az Leszek aki Voltam, Vagyok, Leszek.

Nem könnyű de mivel ahol nincs idő, ott nincs előbb, utóbb és nincs változás sem ezért mondják Isten nem változik. /Mózesnek azért sikerült megérteni bár neki profibban magyarázták/

Mózes után pár ezer év múlva János Lélekben(Szellemben) elragadtatik a felsőbb egekbe ahol beszél Jézussal aki már nem a földi testében van. Jézus így mutatkozik be

"Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható"

Itt megint mintha ismerős lenne ez a stílus nagyon nagyon régről még Mózes idejéből: Én vagyok aki van aki volt és aki eljövendő (tehát lesz)

Jel 1:17 Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobb kezét, mondván nekem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,

Jel 1:18 És az Élő; pedig halott valék, és íme élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.

Hogy milyen lesz a jövendő kor senki sem tudja. Ha nincs idő nem kell tudomány nem kell jóslás minek mi is, bele tudunk nézni a jövőbe. Teljesen más erők fognak működni ott mint itt. Pál szerint a legfontosabb erő a szeretet.

1Kor 13:4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

1Kor 13:5 Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt,

1Kor 13:6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

1Kor 13:7 Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

1Kor 13:8 A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszűnnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.

1Kor 13:9 Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:

1Kor 13:10 De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

1Kor 13:11 Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.

1Kor 13:12 Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről -színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.

1Kor 13:13 Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

2018. márc. 5. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!