Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nagy vagy kicsi?

Isten nagy vagy kicsi?

Figyelt kérdés

2018. febr. 26. 05:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Végtelenül nagy.
2018. febr. 26. 07:37
 2/11 anonim ***** válasza:
Szellem, így a kérdésnek nincs értelme
2018. febr. 26. 08:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Mekkora egy gondolat, vagy egy kimondott szó?

Méretekről beszélni nincs értelme. Isten a minden mindenben, időtől és tértől független.

2018. febr. 26. 09:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem, igen, is-is, sem-sem. :)
2018. febr. 26. 09:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Miféle méretére vagy kíváncsi?Szellemi nagyságára,vagy fizikai méretére?
2018. febr. 26. 09:59
 6/11 Mansour ***** válasza:
100%

Keresztény válasz:

Isten végtelenül nagy, de kicsivé tette magát, hogy nagysága nyilvánvalóvá váljék számunkra.

Muszlim válasz:

Isten a legnagyobb!

Hindu válasz:

Isten minden ami nagy, és minden ami kicsi.

Buddhista válasz:

Isten sem nagy, sem kicsi, sem pedig nem-nagy sem pedig nem-kicsi.

Misztikus válasz:

Isten nagyságában rejlik minden kicsinység és minden kicsinységben Isten nagysága rejlik.

Taoista válasz:

Mindent nevel,

de nem irányít,

nincsen vágya,

ezért neve: kicsiny.

Minden visszatér hozzája,

de nem irányít,

ezért neve: nagy.

2018. febr. 26. 13:43
 7/11 BGB ***** válasza:

Keresztény Bibliai válasz / több helyes válasz is létezik, mivel többféle nézőpontból próbálja érzékeltetni a Biblia Isten nagyságát/

"Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől [van] a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által [van] a mindenség, mi is ő általa." (Pál 1Kor 8:6)

2018. márc. 2. 10:18
 8/11 A kérdező kommentje:

"Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől [van] a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által [van] a mindenség, mi is ő általa.indazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől [van] a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által [van] a mindenség, mi is ő általa."

A mindenség Az Elme.

(hermész triszmegisztosz)

Most akkor ez hogy is van? :D

2018. márc. 2. 13:04
 9/11 BGB ***** válasza:

Kedves Kérdező

A mindenség Az Elme ?

Hát ez így tényleg homályos kicsit. Felmerül a gyanú, hogy eme bölcsesség megfogalmazója is esetleg csak tapogatózik és ő maga sem lát, ahogy mi sem, ami azért probléma, mert mint azt Jézus találóan megfogalmazta : Mi történik akkor ha a vak vezeti a világtalant? - Mindketten verembe esnek.

Én a magam részéről a smaragd helyett, inkább választom a sima kőtábla logikáját amelybe ugyan kalapáccsal és vésővel, de érthetően vésték bele az Isten által minden ember hús szívébe is felírt törvényeket is Ne ölj. Ne lopj. stb.

Ebben a rendszerben egy olyan személy -Jézus- beszél egy nálunk magasabb, különös dimenzióról/világról aki maga is onnan érkezett. Ebben a világban nincs idő. Nincs előbb, nincs később, talán minden egyszerre van, és ebban a világban/dimenzióban Ő nem is akárki. Ez az idő probléma okoz némi zavart, például amikor a nála két évezreddel korábban élt Ábrahámmal folytatott beszélgetésére utal a zsidóknak meg is akarják kövezni ezért.

"Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?

Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."

Ábrahám lett. Én vagyok.(nem voltam, lettem hanem vagyok. ott nincs előbb később itt van. Ábrahám lett, én vagyok)

Egy magasabb dimenzióból érkezett.

Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való( Ján 8:23)

Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. ( Ján 18:36)

Hogy teljesebb legyen a kép Istenről, nem elég csak az Atyával foglalkozni akitől van a mindenség, hanem Jézussal sem árt aki által(keresztül) van a mindenség és mi is.

Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige.

Ez kezdetben az Istennél vala.

Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.( Ján 1:1-5)

És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.(Ján 1:8)

Szóval mi azaz Ige(logosz) ami kezdetben volt, Istennél volt, és Isten volt az Ige, és minden ezen keresztül lett.

Gondolom ez valami vezérlő elv lehetett ami mozgásba hozta Isten többi részét inteligenciáját, teremtő erejét és e mentén alakultak a galaxisok napok bolygók, pezsdült az élet, hogy végtére is megformálódjon az ember is.

De mi lehetett ez? Mivel lehetne behelyettesíteni? Például kezdetben volt az erő? Az erő jó dolog, de önmagában semleges, lehet jóra, lehet rosszra használni, a kérdés mi mozgatja. Tehát mi azaz Ige ami Isten volt és ami manifesztálódott emberi formában.

Tovább nem segítek mert van olyan dolog ami úgy jó ha maga jön rá az ember, de itt van mindenki számára érthető válasz. Az már az ő döntése, hogy mit kezd vele.

2018. márc. 3. 21:53
 10/11 A kérdező kommentje:

"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."

Nahát.

2018. márc. 3. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!