Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Erre mit lehet mondani?

Erre mit lehet mondani?

Figyelt kérdés

Szerettem volna a kollégiumi szobatársammal Istenről beszélgetni. Egyrészt nekem is jól esik, otthonosabbá teszi a koleszt, ha valakivel erről is beszélhetek, másrészt mivel tudom, hogy ő nem hívő, esélyt kaphat általam megismerni Jézust. Próbáltam sokszor finoman felvezetni a témát, eleinte gyorsan rövidre zárta, majd egyszer leültetett és olyat mondott nekem, amire az én jelenlegi ismereteimben nem találtam ellenérvet. Nyilván az otthoni közösségemben meg fogom kérdezni a papot, de kíváncsi vagyok, hogy más keresztények mit gondolnak erről:

Szóval a szobatársam valahogy így mondta:

" A te istened elvileg szeret engem, ha már egyszer megszülettem, de ha minden úgy történt volna, ahogy azt ő megkövetelte, akkor én nem születtem volna meg, ugyanis becsúszott gyerek vagyok házasságon kívül. Tehát ha most szeret is már, azt nem akarta, hogy én megszülessek. Azt akarta, hogy valaki más szülessen meg egy olyan férfitól, aki nőül veszi az anyámat."

Végül azt is szóba hozta, hogy mi a helyzet a lombik bébi gyerekekkel, mert ez most nagyon aktuális, de a lényeg fent van.

2018. febr. 21. 22:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező, én meg úgy szeretnék leülni veled, és beszélgetni a kézi fűkaszák helyes használatáról, a márkákról, hol lehet olcsón damilfejet venni hozzá stb.

De minden nap ám! Akkor is hallgass végig, ha nem érdekel, mert nekem olyan jól esik beszélni róla.

2018. febr. 22. 10:37
 12/26 anonim ***** válasza:
57%
jelina, tudom, hogy a 8-as válaszod a te szemedben szarkazmus, de konkrétan az igazságot írtad le. Vicces vagy. :3
2018. febr. 22. 10:48
 13/26 anonim ***** válasza:
56%

"Próbáltam sokszor finoman felvezetni a témát, eleinte gyorsan rövidre zárta"

Itt, eleinte kellett volna már kapcsolnod, hogy nem érdekli. Még a sokat szidott Jehova Tanúi is megértették, hogy nem érdekelnek, és nem zaklattak tovább.

Ha valaki nem kéri, ne térítsd meg.

2018. febr. 22. 10:56
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

Jelina:

a 6-os válaszoló vagyok és örülök, hoyg felismerted, hogy igazam van (pontosabban örülnék, ha így lenne és nem csak élcelödnél).

Viszont mivel az életem gyakorlatilag már mögöttem van, ezért nem hiszem, hogy még bármikor változna a véleményem erröl a témáról, söt amióta nem egy istent teszek felelössé az életemért, azóta megy minden rendben.

Ugyanis rájöttem, hogy nem egy mesealak alakítja az életemet, hanem én magam, és amióta vállalom magamért a felelöséget, azóta van minden a helyén és vagyok kiegyemsúlyozott és elégedett.

2018. febr. 22. 11:11
 15/26 anonim ***** válasza:
8%

Kedves 6-s!

Felelőssé én sem teszek senkit az életemért, egyedül csak én döntöm el, hogy elfogadom-e Isten törvényeit és útmutatásait, melyek az életünk védelmében és jobbá tételében adattak. Nálam is nagyon a helyén van minden mióta megtértem, békességem, nyugalmam van, már tudom, hogy volt és van értelme az életemnek. Soha nem voltam kiábrándult, elkeseredett és depressziós, mindig is úgy éreztem, hogy szerencsés vagyok, de a megtérésem után került igazán minden a helyére, és tapasztalatból mondhatom, hogy ez a biztonság érzet, kiegyensúlyozottság nem hasonlítható össze azzal amit korábban éreztem. Ezt csak Isten nyújthatja. Te ezt még nem tapasztalhattad meg.

2018. febr. 22. 11:53
 16/26 anonim ***** válasza:
74%

"Ezt csak Isten nyújthatja."

Neked. Attól még más vélekedhet másképp.

"Te ezt még nem tapasztalhattad meg."

Azt nem is, amit te érzel. De te se azt, amit mi érzünk. :) Lehet, az is van olyan "különb", mint amit te érzel.

2018. febr. 22. 12:23
 17/26 pelgrim ***** válasza:
56%

Az első válaszoló megírta a lényeget: „még finoman se térítgesd és zaklasd az ismerőseidet, mert megutálnak és gyűlölni fognak”.

Válaszként magadnak pedig megjegyezheted, (de csak magadnak), hogy nincs olyan ember aki Isten akarata ellenére jött a világra, bármi legyen is a vallások tanítása, vagy legyen az házasságon kívül becsúszott gyerek, vagy akár lombik-bébi.

2018. febr. 22. 13:36
 18/26 Zenon ***** válasza:
60%

,,nekem is jól esik, otthonosabbá teszi a koleszt, ha valakivel erről is beszélhetek"

Érdekes pszichikai kép. Nem elég, hogy agymosott vagy, még terjeszteni is akarod, mert ez ad neked elégedettséget. Szomorú.

2018. febr. 22. 15:48
 19/26 anonim ***** válasza:
71%

18# Tetszik a váalszod.

A szobatársadat nem érdekli, hagyd békén szerencsétlent. Ha az én szobatársam kezdeni el Jézusról papolni, rögtön az áthelyezésemet kérném, a fene akar egy ilyen emberrel egy légtérben lenni.

2018. febr. 22. 17:07
 20/26 anonim ***** válasza:
78%

18# Tetszik a váalszod.

A szobatársadat nem érdekli, hagyd békén szerencsétlent. Ha az én szobatársam kezdeni el Jézusról papolni, rögtön az áthelyezésemet kérném, a fene akar egy ilyen emberrel egy légtérben sem lennék.

Tartsd meg magadnak a hitet. Ha a szobatársad nem beszél a nem-hívőségéről, akkor te se beszélj a hívőségedről.

2018. febr. 22. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!