Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek a nem keresztyén...

Mit tegyek a nem keresztyén irodalommal? Eladhatom azokat?

Figyelt kérdés

Mielőtt megtértem, sok egyéb (nem keresztyén) vallásos és ezoterikus könyvet felhalmoztam. Szeretnék ezektől megszabadulni és arra gondoltam, hogy mi volna, ha eladnám ezeket és a befolyó összegből keresztyén könyveket, filmeket vennék, esetleg odaadományoznék bizonyos összeget, ahol szükség lehet rá.

Van ismerősöm, aki azt mondta, hogy az eladás által a másik vallást/ezoterikát hírdetem akaratlanu is, ezért tanácsos inkább elégetni azokat.

Keresztyén hívők, mit gondoltok erről, ti mit tennétek ilyen esetben?

2018. febr. 21. 15:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%
Az ezós könyveket mindenképp kidobnám,ha szerintem kártékonyak rám nézve,akkor miért adnám oda másnak? Ha megromlik az étel,azt is kidobom,nem fogok az utcára menni vele és azt adni az éhezőknek,hadd tegye tönkre őket.
2018. febr. 21. 19:13
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanakkor vigyázz,hogy ne csinálj ebből babonát. A mi gyülekezetünk pásztorának (!) van Jehova tanús bibliája,meg Koránja is,nyilván nem osztogatná el őket,ha meg akarna szabadulni tőlük,de nem is hiszi,hogy ettől most átok ülne a házán vagy valami,egyszerűen kell neki,hogy tudjon érvelni,mikor más vallásúakkal vitázik,és sosem vaktában teszi,hanem tanulmányozza az irodalmaikat,ennyi.
2018. febr. 21. 19:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Add nekem.

A tradícionalisták még érdekelnek is.

2018. febr. 22. 00:27
 14/23 anonim ***** válasza:
Felebaráti szeretetből add nekem :)
2018. febr. 22. 00:27
 15/23 anonim ***** válasza:
40%
Az ezoterikusokat mindenféleképpen semmisítsd meg, nehogy másokban is kár okozzanak!
2018. febr. 22. 12:11
 16/23 anonim ***** válasza:
szerintem ne add el őket de ne is égesd el, szerintem pl a mein kampfot is szabad olvasni csak nyilván a megfelelő ismeretekkel, ugyan így az ezoterikus könyveket, könyvet égetni pedig ma már elég barbár dolognak számít, a középkori embereket ezért kevésbé kérném számon de ma már nem úgy élünk, viszont ne add el őket mert a tájékozatlan embert megtéveszthetik
2018. febr. 22. 14:38
 17/23 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönök minden eddigi választ!

Nekem az okozott gondot, hogy:

1. Ha odaadom, eladom másnak az ilyen könyveket, akkor azokat akaratlanul is "terjesztem", pedig ezek tanításai ellentétben állnak Krisztus tanításával.

2. Ha nem adom oda, akkor pedig itt virítanak a polcaimon, és jobbnak gondolom nem szem előtt tartani az ilyen könyveket. Illetve volna helyük rendesen a keresztény könyveknek.

3. Elégetni mégsem akarom, főleg nem az olyan könyveket, amelyek egy másik kultúra részei. Már tudom kezelni ezt, hogy pl. az istenség nem egy elvont abszolutum, sem nem fűben-fában benne lakozó valami, vagy pusztán erő, és tudom, hogy NEM minden út vezet az Atyához, csak egyszerűen nem akarom, hogy ezek szem előtt legyenek.

Végül így döntöttem:

Összegyűjtöm csoportosítva a könyveket és külön bedobozolva beteszem egy-egy szekrény aljába. Így nem kinn virítanak, nem is égetem el, de mégsem okozok kárt azzal, hogy másnak odaadom. :)

2018. febr. 22. 16:09
 18/23 anonim ***** válasza:
Szerintem jól döntöttél.
2018. febr. 22. 16:42
 19/23 anonim ***** válasza:
szerintem is
2018. febr. 22. 21:23
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
És, hogy okoznak kárt másban?
2018. febr. 22. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!