Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek a nem keresztyén...

Mit tegyek a nem keresztyén irodalommal? Eladhatom azokat?

Figyelt kérdés

Mielőtt megtértem, sok egyéb (nem keresztyén) vallásos és ezoterikus könyvet felhalmoztam. Szeretnék ezektől megszabadulni és arra gondoltam, hogy mi volna, ha eladnám ezeket és a befolyó összegből keresztyén könyveket, filmeket vennék, esetleg odaadományoznék bizonyos összeget, ahol szükség lehet rá.

Van ismerősöm, aki azt mondta, hogy az eladás által a másik vallást/ezoterikát hírdetem akaratlanu is, ezért tanácsos inkább elégetni azokat.

Keresztyén hívők, mit gondoltok erről, ti mit tennétek ilyen esetben?

2018. febr. 21. 15:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%
Azt gondolom hogy az elégetéssel szennyezed az bolygót. Az pedig istené.
2018. febr. 21. 16:09
 2/23 anonim ***** válasza:
89%

Sok hívő beleesik ebbe az elején. Akit érdekel, az megveszi másik helyről is, nem?

Nekem E. G. White könyveim vannak, de én sem adtam el, sem nem ajándékoztam el, ugyanilyen lelkiismereti okokból. Nehéz kérdés. Az elégetés nekem túl vallásoskodónak tűnik. Bocs, nem sokat segítettem:(

2018. febr. 21. 16:19
 3/23 anonim ***** válasza:
11%

Az ezoterikus könyveket vagy égesd el, vagy zúzasd be, nehogy másokat is félrevezessenek!

A másik vallásról szóló könyveket megtarthatod, azok nem vonzzák a rosszat.

2018. febr. 21. 16:23
 4/23 anonim ***** válasza:
87%
Én is olvastam sok ezo dolgot de max meseként kezeltem. Dobd ki ha erre indít a Szentlélek. Ne mi mondjuk meg, mit tégy velük, hallgass Istenre aki a lelkiismeretden keresztül szól.
2018. febr. 21. 16:47
 5/23 anonim ***** válasza:
75%
Dobd ki a szelektív hulladékba. Ha valami "komoly" könyved is van (pl. Konfuciustól a Beszélgetések és mondások) azt eladhatod, vagy meg is tarthatod, az része az emberiség egyetemes kultúrtörténetének akkor is ha nem hiszünk benne.
2018. febr. 21. 17:25
 6/23 KZitus ***** válasza:
20%

Cselekedetek 19:19

19 Igen, a mágiát űzők közül elég sokan összehordták könyveiket, és mindenki előtt elégették őket. Összeszámolva azok árát, értéküket 50 000 ezüstnek találták.

2018. febr. 21. 17:42
 7/23 A kérdező kommentje:

Sok könyvem, amelyektől szabadulni kellene szerintem, azok az ún. Tradicionalista körhöz kapcsolódnak:

Guénon, Evola, Schuon, Hamvas Béla, László András, Horváth Róbert írásai

Ezoterikusok pl.:

Napoleon Hill, Rhonda Byron, Agykontrollos könyvek és hasonlók.

2018. febr. 21. 17:43
 8/23 anonim ***** válasza:
96%
Az ezoterikus könyveket még el tudom képzelni, hogy mik lehetnek; gondolom álomfejtés, horoszkóp, stb témakörben. De a nem keresztény irodalom mit jelent? A világirodalom túlnyomó része nem keresztény mű, de bárdolatlanságra vallana azokat kidobni. A keresztények sem csak a Bibliáról és Jézusról olvasnak könyvet, legalább is a műveltebbek mást is olvasnak. Jó regényeket, világirodalmi klasszikusokat, stb...
2018. febr. 21. 17:52
 9/23 Mansour ***** válasza:
100%
A tradicionalistákat tartsd meg, a műveltség nem árthat a keresztényeknek sem!
2018. febr. 21. 18:00
 10/23 anonim ***** válasza:
60%
Az ilyen ezoterikus szennyekedt dobd a szelektív kukába, ha meg vannak más ősi vallásokról könyveid, azt tartsd meg, nem art ismerni őket, keresztényként is.
2018. febr. 21. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!