Az gondot jelent, ha református keresztyén ember létemre nem tudom elítélni az LMBT (leszbikus, meleg, biszex, transz) embereket?
Sehol nem írja a Biblia, hogy gyűlölni kell homoszexuálisokat, ez csak a melegpropaganda manipulálása, hogy a keresztények gyülölik a homoszexuálisokat.
Viszont nem kell szeretni a bűnt, hanem gyűlölni kell.
Jézus is ezt tette, szerette az igazságot, gyülölte a gonoszságot ezért kente fel Isten öröm olajával.
Azok a keresztények akik erkölcsileg megalkuvók es megtűrik az egyházban a bűnt, azok külön szakadnak, eltávozik róluk Isten kegyelmének a Szelleme is.
Leszögezném, hogy emberek elfogadhatják, de Isten nem fogad el senkit úgy ahogy van. Szentség nélkül senki nem látja meg Istent.
Legjobb tudomásom szerint csak Isten ítélkezhet, ebből kifolyólag nem, nem okoz gondot ha nem tudod elítélnj őket. Sőt, nem is értem miért lenne probléma? Én speciel nem támogatom, de én se ítélem el őket.
Németországban a katolikusok egyenesen kiálltak mellettük hogy ők is kaphassanak templomi áldást: [link]
Szia!
Nem. Ha kereszténységről beszélünk, akkor Jézus Krisztus a mérték és Ő sem foglalt állást a nemi identítással kapcsolatban.
hogy mit tanulsz az egy dolog, hogy mit hiszel az meg megint egy másik :D én így látom!
az ember hite csakis saját magára tartozik. én például egy betűt nem hiszek el a "szentírás"-ból... és ez is teljes mértékben az én dolgom.
ennek ellenére ne hangoztasd ezt majd a tanáraid előtt, mármint, hogy nem ítéled el őket, simán csak bólogass.
"Nem. Ha kereszténységről beszélünk, akkor Jézus Krisztus a mérték és Ő sem foglalt állást a nemi identítással kapcsolatban."
Ha kereszténységről beszélünk, akkor Jézus Krisztus és az apostolok a mérvadóak ugyebár ... Ráadásul Jézus az ószövetségi törvény hatálya alatt élt, és a törvény megtartására buzdított, ami pedig konkrétan elítélte a homoszexualitást. Az apostolok pedig konkrétan leírták, hogy a homoszexualitás egy átok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!