Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az gondot jelent, ha reformátu...

Az gondot jelent, ha református keresztyén ember létemre nem tudom elítélni az LMBT (leszbikus, meleg, biszex, transz) embereket?

Figyelt kérdés
Teológiát fogok végezni, de nem is foglalkozok annyira velük, nem követem a híreket, de mégis ha valaki megkérdezi, hogy mi a véleményem róluk, akkor a valászom az, hogy: "Teljes mértékben elfogadom őket, ahogy vannak!". De a Szentírás leírja, hogy:"Ne hálj férfival, mint ahogy nővel hálsz. Utálatos dolog az." (3Mózes 18:22)
2017. okt. 3. 21:57
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
71%
A bűnt nem elítélni, és nem az embert. Ez ennyire egyszerű.
2017. okt. 3. 22:03
 2/36 anonim ***** válasza:
82%
"Ne ítélj ,hogy ne itéltessenek" ha jól emlékszem . Bár ezt sok keresztény elfelejti . Szerintem nem baj ,és nem a földi halandók dolga téged megítélni.
 3/36 anonim ***** válasza:
*kell, bocsánat
 4/36 anonim ***** válasza:
61%
A bűnt kell elítélni, nem az embert. A kettőt szét kell választani. Akár imádkozhatsz is értük.
2017. okt. 3. 22:07
 5/36 imakommandós ***** válasza:
52%

Sehol nem írja a Biblia, hogy gyűlölni kell homoszexuálisokat, ez csak a melegpropaganda manipulálása, hogy a keresztények gyülölik a homoszexuálisokat.

Viszont nem kell szeretni a bűnt, hanem gyűlölni kell.

Jézus is ezt tette, szerette az igazságot, gyülölte a gonoszságot ezért kente fel Isten öröm olajával.

Azok a keresztények akik erkölcsileg megalkuvók es megtűrik az egyházban a bűnt, azok külön szakadnak, eltávozik róluk Isten kegyelmének a Szelleme is.

Leszögezném, hogy emberek elfogadhatják, de Isten nem fogad el senkit úgy ahogy van. Szentség nélkül senki nem látja meg Istent.

2017. okt. 3. 22:29
 6/36 anonim ***** válasza:
49%

Legjobb tudomásom szerint csak Isten ítélkezhet, ebből kifolyólag nem, nem okoz gondot ha nem tudod elítélnj őket. Sőt, nem is értem miért lenne probléma? Én speciel nem támogatom, de én se ítélem el őket.

Németországban a katolikusok egyenesen kiálltak mellettük hogy ők is kaphassanak templomi áldást: [link]

2017. okt. 4. 01:35
 7/36 anonim ***** válasza:
31%
Ha keresztényként nem ítéled el a bűnt, az igen, gondot jelent. Szeretni kell az igazságot, és gyűlölni a hamisságot. Ahogy mondták, nem a bűnöst kell gyűlölni, hanem a bűnt. A teljes mértékben való elfogadás azonban tévelygés. A bűnösnek meg kell térnie a bűnből ahhoz, hogy közössége legyen az Egyházzal, ugyanis nincs egyezség Krisztus és Béliál között. Jézus nem azért fogadott magához bűnösöket, hogy ugyanabban az állapotban hagyja őket, hanem azért, hogy azok megtérjenek. Aki azonban nem akar megtérni, azt nem kell, de nem is szabad befogadni az Egyházba. Ami a kérdésedet illeti, ha nem ítéled el az általad említett tévelygők tévelygéseit ugyanabban a mértékben, mint a zsebesek, tolvajok, rablók, gyilkosok, és ezekhez hasonlók tévelygéseit, az nagyon nagy probléma. A cinkosság határait súrolja. Jézus nem csak azt mondta, hogy ne ítélj, hanem azt is, hogy igaz ítélettel ítélj! Az vicc poén nélkül, hogy a ne ítélj azt jelenti, hogy ne legyen véleményed, ne értékelj, ne értelmezz, ne szelektálj, mert akkor Jézus megharagszik. Akkor haragudna meg, ha bármely bűnöst meg akarnának fosztani a bűne miatt a megtérés lehetőségétől, de akkor is, ha nem követelnék meg a megtérést az Egyházhoz tartozóktól. A Biblia azonban nem rendelkezik a világ felől. A világ olyan, amilyen: a gonoszságban vesztegel. A LMBTPSZKSTB képviselői a világ részei, nem rendelkezik felőlük a Biblia. De ha Isten kell nekik, azzal kell kezdeniük, hogy megtérnek, Isten ugyanis soha nem fog hozzájuk térni. Pont.
2017. okt. 4. 05:07
 8/36 Pietrosol ***** válasza:
56%

Szia!

Nem. Ha kereszténységről beszélünk, akkor Jézus Krisztus a mérték és Ő sem foglalt állást a nemi identítással kapcsolatban.

2017. okt. 4. 07:38
 9/36 anonim válasza:
50%

hogy mit tanulsz az egy dolog, hogy mit hiszel az meg megint egy másik :D én így látom!

az ember hite csakis saját magára tartozik. én például egy betűt nem hiszek el a "szentírás"-ból... és ez is teljes mértékben az én dolgom.

ennek ellenére ne hangoztasd ezt majd a tanáraid előtt, mármint, hogy nem ítéled el őket, simán csak bólogass.

2017. okt. 4. 08:45
 10/36 anonim ***** válasza:
78%

"Nem. Ha kereszténységről beszélünk, akkor Jézus Krisztus a mérték és Ő sem foglalt állást a nemi identítással kapcsolatban."

Ha kereszténységről beszélünk, akkor Jézus Krisztus és az apostolok a mérvadóak ugyebár ... Ráadásul Jézus az ószövetségi törvény hatálya alatt élt, és a törvény megtartására buzdított, ami pedig konkrétan elítélte a homoszexualitást. Az apostolok pedig konkrétan leírták, hogy a homoszexualitás egy átok

2017. okt. 4. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!