Miért a sátánt tartják gonosznak, holott ő adta a biblie szerint nekünk a tudást, míg isten állatként akart tartani minket a világ végéig?
Tekintsünk el attól, hogy a teremtéstörténet egy szimbolikus történet.
Isten az embert halandónak teremtette, igen, már a paradicsomban is halandók voltak. A halál, mint büntetés ott lelki értelemben szerepel, máskülönben az egésznek nem lenne értelme. Ahogy ettek a gyümölcsből, úgy egyből meg is haltak. Ismétlem lelki értelemben. Ez a bűn lényege, mert nem más, mint a lelki halál, Isten pedig az élet. A bűn, a lelki halál nem más, mint az élettől, mint Istentől való elszakadás.
Ádám és Éva nem üdvözült lelkek voltak, nem az üdvösségben éltek, csak egy tökéletes helyen, egy földi paradicsomban.
Tehát hülyeség, hogy te is azt értetted alatta, hiszen fogalmad sincs mit jelent például az üdvösség, mint jelent a bűn.
Alapvető fogalmakkal nem vagytok tisztában többen. Materiális értelemben próbáltok rugózni szavakon úgy, hogy a jelentését sem értitek. Bizonyára nektek is volt legalább 1 év filozófia a középiskolában, nem mondom, hogy az elég ehhez, de próbáljátok picit "filozófikusabb szemmel" nézni az egészet.
Az a baj, hogy más keresztények meg egész mást mondanak.
Hogy az Édenben bizony minden tökéletes volt és nem volt betegség sem halál, ezeket szó szerint kell érteni.
És mindenki meg tudja alapozni a Bibliával. Most akkor melyik az igaz?
Én vagyok a 13-as és a 15-ös válaszoló. :) Tényleg nem kell fennakadni a válaszomon. Mielőtt még több olyan privát üzenettel rohamoznátok meg, hogy "SÁTÁNISTA" meg egyéb társai, nem, nem vagyok sátánista. Mindössze van egy véleményem, amit kifejeztem. Nem terveztem senki hozzáállását se leszólni, és senkit áttéríteni. (Ellenben és sok olyan kedves üzenetet kaptam, hogy ne a Sátánt imádjam, hanem Istent, és akkor megtalálom a Mennyek országát.) :) Nagyon sok dolokkal tisztában vagyok, keresztény iskolába is jártam anno, arról van szó, hogy pusztán a józan eszemmel gondolkodva alakítottam ki egy véleményt amit itt megosztottam. Ezúton pedig köszönöm a lepontozást, mindenki magát minősítette vele ;) Véleményeket lepontozni a dolgok legalja, mivel mindenkinek jogában áll kimondani azt, anélkül, hogy bárki leszólja. Mivel mind mások vagyunk, és mind másképp tekintünk egy-egy témára. Akár erre.
Mégegyszer nem vagyok Sátánista. De Isten híve sem vagyok. Van képem a dolgokról, amiket én helyesnek vélek, ezt pedig megosztom másokkal, ha érdekli őket. Persze mindenkinek megvan a saját véleménye... A további üzenetektől pedig kérem tartózkodjanak. Köszönöm.
"Most akkor melyik az igaz?"
Ez jó kérdés, bennem is olykor felmerül, persze csak költői kérdésként.
Külső szemlélőként javaslom fogadd el a többségi véleményt. Én a többségi véleményt írtam le, 10-ből 8 keresztény egész biztos így látja. Ez az arány azért a gyakorin más, mert is magasabb számban prezentálják magukat a szélsőséges nézeteket vallók.
Lehet engem is ez tévesztett meg, legtöbbször itt találkozom a keresztények véleményével. Itt pedig úgy tűnik, elég hangos ez a kisebbség.
Ez esetben köszönöm a kiigazítást!
Isten ott avatkozik be a dolgokba, ahol akar.
Megmentette a zsidókat Egyiptomból, mialatt az egyiptomiakra szabadította a 10 Csapást, itt milyen jogon avatkozott közbe? Hát hol a szabad akarat? Később viszont egy koncentrációs táborban sem ismételte meg ugyanezt, holott ekkor még több zsidó szenvedett. Mi a különbség a két eset közt?
Lucifer fellázadt, amit igazából mindenki megtesz akár a saját szülei ellen, kisseb mértékben, persze. Képzeld el, ha otthon kidobna az apád, mert szerinted rosszul osztja be a család pénzét. Itt nem ez történt? A halál meg Istentől van, ahogyan a rossz dolgok is, ne tessék már mindent egy valakire kenni. Isten teremtette a jó és rossz dolgokat is, vagy egyiket sem.
"Mi a különbség a két eset közt?"
Erre könnyű válaszolni. Mi az egész Ószövetség célja? Mit ígért meg Isten már a bűnbeeséskor? A megváltást, az egész Ószövetség lényege és értelme a messiásvárás. Erre a feladatra Isten a zsidó népet választotta ki Ábrahám hite miatt. Lényegében minden ennek volt alávetve. Ez pedig 2000 éve beteljesedett.
A sátán szimbolikájához tartozik a megtévesztő a kisértő szerepe.
A tudás amelyet ,NEM adott csupán segített az embernek magától felismerni közelsem egyértelműen pozitív . A kételkedés lehetőségét nyitotta meg számunkra a "könnyebb " út hívogató hangját használta.
Ez egy szimbólikus tanmese és akként is kell kezelni.
Adott egy pár akik felhőtlen gondtalan boldogságban élnek . Az egyszerűség kedvéért hívjuk őket Ádámnak és Évának :D
Egyetlen könnyen betartható szabályt vagy tiltást kaptak . Van ott egy fa középen amiről tilos enni . A tudás fája ! Hogy minek a tudása ? A jó és a rossz tudása . Hőseink annyira kiteljesedett gondtalan életet éltek hogy még csak a lehetőségre se gondoltak hogy ezt az egyszerű és könnyen teljesíthető szabályt áthágják .Nem értették és nem foglalkoztak vele.
A sátán azonban pontosan tudta milyen tudást rejt az a fa ,mi a az jó és rossz amit feltár .
Sugalmazni kezdett , maguktól még a lehetőséget se mérlegelték volna a szabály megszegésére . Tudta hogy a fa nem rejt tudást a tudás az ember és a tiltott fa kapcsolatában rejlik . Nem másnak a tudása ez mint hogy a szabály megszeghető ! Minden szabály minden törvény megszeghető. Ez volt az titok amit a sátán ismert de az ember még csak fel sem fogott . Amíg egy nap ki nem próbálta :D
A tudás amit megszereztünk egyértelmű . Szabad ellenkezni ,szabad kételkedni Isten számunkra kijelölt útjában .
Végülis a az ember számára ez valóban egy új felismerés volt . Lehetőségek végtelenjét nyitva meg számunkra .
Hogy ez jó vagy rossz ,azt mindenki maga döntse el ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!