Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a sátánt tartják gonoszn...

Miért a sátánt tartják gonosznak, holott ő adta a biblie szerint nekünk a tudást, míg isten állatként akart tartani minket a világ végéig?

Figyelt kérdés
2018. febr. 17. 15:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudást adott, hanem megismertette az emberrel a gonoszságot. Ez egyáltalán nem intellektuális ismeret, sokkal inkább empirikus. Képzelj el egy tízéves fiút, akit egy züllött felnőtt férfi befizet egy bordélyba. A fiú tényleg megismer valamit, de egy része ott helyben meghal, és soha többé nem lesz ugyanaz, mint előtte. Persze sokak erkölcsi érzékét az ilyesmi meg sem rezegteti.

Az állati sorról Romhányi egyik gyöngyszeme jut eszembe:

Dió-tetten ért egy kis

mókust a gazda.

Ketrecre ítélte, de nem

bántalmazta.

Majd meg is kedvelte

szegény rabfiókát,

s megetette vele az összes

dióját.

Mikor mind felfalta a

mohó mihaszna,

gazdánk egy nagy zsákkal

rohant a piacra.

Hogy elfogyott, bőven

hozott neki menten,

de fogva tartotta, nehogy

megint csenjen.

Őszig hét zsák diót vett

még a foglyának.

Ez is állatmese. De

melyik az állat?

Nehogy teljesen összetörjed a fejed, arra gondoltam, hogy szívesen lettem volna állat Isten állatkertjében. Inkább, minthogy úgy járjak, mint a Némo nyomában című mese akváriumi állatai, akik úgy nylon-zacskóstól huppantak bele a tengerbe: - És most?

Nagyjából ez történt az emberrel, és ennek isszuk a levét.

2018. febr. 18. 08:41
 12/33 anonim ***** válasza:
4%
Nem értem #10-et miért kellett lepontozni... keresztények, fáj az igazság?
2018. febr. 18. 13:21
 13/33 anonim ***** válasza:
26%

Lehet, hogy ezzel nem fogok sok jó pontot szerezni, de a lepontozás pusztán azért, mert a véleményünk eltér egy ily tág témában mindössze a saját egyént minősíti.

Én is úgy gondolom, hogy míg Isten állattokként akart tartani minket addig a Sátán megadta a képességet, vagy legalábbis "rácsábított" minket a jó és rossz látására. A halál pedig nem a Sátántól ered, ez baromság. A halál Isten büntetése. Mennyi embert ölt meg Isten? Noé bárkájánál akár, de ez még csak egy történet volt a sokból... Tipikus gondolkodásmód, hogy beraknak egy entitást a mindenhatónak, és ő már onnantól kezdve bármit csinál az csakis jó lehet. Megölte az embereket? BIZTOS TOTÁLISAN MEGÉRTHETŐ INDOKBÓL. Aha. Persze. Ellenben. Mi a gond a Sátánnal? Luciferrel? Akárhogy hívhatjuk. Mi az amit ő tett? Elfordult Istentől. Miért? Egyszerű. Megunta, hogy mint birka megy őfeléje, és emiatt szembeszállt. Akárhonnan nézi bárki, Luciferben/Sátánban sok emberi tulajdonság vélhető fel. Nem tett ő semmi rosszat, mindössze ellenkezni mert, képes volt kiállni a birkasorból, az utánzó majmok közül, és kiállt magáért, a saját igazáért. Persze erre rögtön a Pokolba száműzték őt, és berakták főgonosznak. :) Végül is egyébként... tényleg. Szükség van egy bűnbakra, hogy te maradhass a feltétlen jó.

2018. febr. 18. 15:21
 14/33 anonim ***** válasza:
70%

Mennyi embert ölt meg a sátán?

Mindenkit, aki a bűn miatt elkárhozik.

2018. febr. 18. 15:25
 15/33 anonim ***** válasza:
8%
De azt is Isten mondta, hogy akik bűnösek azok örök halált kapnak. Végtére is még mindig ott tartunk, hogy ez az ő büntetése :)
2018. febr. 18. 15:46
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

Így van. A zsidók tórájából és szentkönyveiből mindenre választ kapunk.

A zsidók hisznek abban, hogyha a saját gonoszságukat és mocskukat átiszik másra (=bűnbak) akkor az viszi el helyettük a büntetést és ők az egészet megússzák gond nélkül.

Lásd:

„ Azután áldozza fel a nép bűnéért való áldozatra szánt bakot, és a vérét vigye a függöny mögé. Ezzel a vérrel is azt tegye, amit a bika vérével: hintse a kiengesztelődés táblájára és eléje. Így elvégzi a szentélyen a kiengesztelődés szertartását Izrael fiainak tisztátalanságáért, engedetlenségéért és minden bűnéért. (...)

Tegye Áron mind a két kezét az élő baknak fejére, és vallja meg felette Izráel fiainak minden hamisságát és minden vétkét, mindenféle bűneit: és rakja azokat a baknak fejére, azután küldje el az arravaló emberrel a pusztába, hogy vigye el magán a bak minden ő hamisságukat kietlen földre. ” (Leviták 16. fejezet 15,16,21)

Vagyis a zsidók ugyanezt csinálták Sátánnal is. Nem hiába ábrázolják mindenütt bak képében. Hisz ő a bűnbak, akivel elvitetik azt a sok mocskot, amit valójában mind a zsidók követtek el.

Ez a dolog annyira jelen van mindenütt, hogy nehéz nem észrevenni. Pl a kommunista zsidók tízmilliókat gyilkoltak meg és ezeket a bűnöket egyszerűen áthelyezték a náci Németországra, így azok vitték el az egészet. Vagy pl Izrael manapság nem-zsidók tízezreit mészárolja le és bombázza, de ezt mind csak szimplán ráfogják az arabokra, így most az arabokat mint bűnbakokat gyűlöli mindenki azokért, amiket mind zsidók követnek el.

2018. febr. 18. 15:53
 17/33 anonim ***** válasza:
47%

Ha én meghívlak vendégségbe, te pedig elutasítod a meghívásomat, talán még csúnya szavakkal is illetsz, akkor az én hibám, hogy nem lesz részed a lakomában?

Ha egy adott ország törvényeit sorozatosan megsérted, jóvátétel helyett a vétkeket tovább tetézed, akkor az ország hibája, hogy téged megbüntetnek?

Hátrafelé ülsz a lovon.

2018. febr. 18. 16:00
 18/33 anonim ***** válasza:
31%

"Ha én meghívlak vendégségbe, te pedig elutasítod a meghívásomat, talán még csúnya szavakkal is illetsz, akkor az én hibám, hogy nem lesz részed a lakomában? "

Miután eredetileg részese voltam a lakomának, csak te kirúgtál onnan, csak mert az ükükükükapám egyszer nem fogadott szót, majd közölted hogy azért visszaengedsz ha megvallom hogy mindezek ellenére én mennyire szeretlek... Nos, igen, itt veled lennének bajok. Komoly bajok...

2018. febr. 18. 16:03
 19/33 anonim ***** válasza:
Lehet félreérthető voltam, a lakoma alatt az üdvösséget értettem. Mivel itt beszélgetünk, aligha lehettél üdvözült. Ahhoz előbb meg kéne halnod a keresztény felfogás szerint.
2018. febr. 18. 16:12
 20/33 anonim ***** válasza:
31%

"Lehet félreérthető voltam, a lakoma alatt az üdvösséget értettem. "

Tudom, én is ezt értettem alatta.

Vagy azt mondod, hogy Isten eleve szenvedésre és halálra szánta az embert? Ez várt Ádámékra a paradicsomban is?

Mert ha nem, akkor lásd az előző válaszom!

2018. febr. 18. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!