Ti hisztek Istenben?
Én Református vagyok és hiszek Istenben.
Ha leírod a vallásodat akkor ne keverd a keresztényt és a keresztyént.
Isten valójában az "ős ten" szóösszetételből alakult ki az ómagyar nyelvben. Jelentése: tiszta forrás.
A hívők a pozitív idealizmust megszemélyesítették, és ezt tekintik "istennek". Idealista vagyok, tehát hiszek a jó eszmékben. De nem személyesítem meg őket egy kitalált világban.
Miért ne hinnék? Ha nem hiszel,értelmetlen az életed,ha csak ebben az egy életben reménykedsz...
Tévedsz. Ha hiszel, akkor is értelmetlen. Csak te adhatsz értelmet a létezésednek, senki más. Főleg nem egy kitalált mitikus alak. A halál ad motivációt, a végesség ad értéket a létezésnek. Ha örökké léteznél, az időnek nem lenne súlya, a tetteidnek valódi következménye.
Nem hiszek benne. Nincs bizonyítva, hogy valóban létezik.
Pár ezer éve kitalálták az emberek, hogy biztos van egy istennek nevezett akárki, aki kitalálta a földet és az embereket (mivel nem tudták mással megmagyarázni a “hogyan keletkezett a Föld és mi miért vagyunk itt” kérdést) és a sok műveletlen, buta ember ezt a mesét jól el is hitte, és évszázadokon keresztül hittek ezeknek a meséknek az emberek... Az egész történelmet befolyásolta, amit a katolikus egyház művelt... A papok mégis milyen alapon, mi jogon voltak ilyen magasrendű emberek? És mégis miért adtak a kezükbe hatalmat? Mert elmondtak egy jól felépített, bizonyíthatatlan mesét?
Az embereknek most már ki kellene nyitniuk a szemüket! Már nem a sötét középkorban élünk!
Az jó dolog, ha hisznek valamiben, de akkor annak legyen valós tartalma és bebizonyított háttere.
Ha valaki szeretne velem ebben a témában vitatkozni (nem vérig menő dologra gondolok) akkor írjon privátba, várom az ellene és mellette szóló érveket!
Én körülbelül 9 évesen lettem megkeresztelve evangélikusnak (nem önszántamból, az iskolában követelmény volt, hogy meg legyek keresztelve) és egyházi iskolába jártam 14 éves koromig. Tehát ismerem a vallást, ismerek nővéreket, papokat, lelkészeket. Nem tudtak meggyőzni 5 év alatt.
18L
Egy olyan élő és akaró és érzékelő és cselekvő lényben, hatalomban, személyben, erőben? Nem. Amilyennek a hívők elképzelik Istent, olyan istenben nem hiszek.
De valami alapvető és univerzális stb. létező lehetőségét nem zárom ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!