Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg összeköthető Jézus...

Tényleg összeköthető Jézus "eljövetele" az "Ószövetség"-gel?

Figyelt kérdés

Nem tudom szabad-e a Logikát "szegítségül" hívni, ha bibliai történéseket szeretnénk elemezni?

Jézus "eljövetele" előtt 400 évvel a próféták kórszaka lezárúlt, és a biblia Istene elfordult a népétől, megfáradván a sok lázadásaik, bálványimádásaik miatt. 1500 évig türelmes volt hozzájuk, de aztán betelt a pohár...

A KÉRDÉS konkrétan az lenne, hogy amikor a biblia Istene lemond arről, hogy tovább vesződjön "nyakas" népével, LÉTEZHET olyan fordulat, hogy 400 éves "szünet" után elküldi Fiát, hogy most probáljon Ő szerencsét, hátha megtérítheti maradék népét 3 éves munkássága alatt?

Ha 1500 évig ez nem ment az "Atyának", most menni fog a "Fiúnak" 3 év alatt?

Én ezért gondolom, hogy talán nincs semmi folytonosság az "Ószövetség" és Jézus "eljövetele" között. És az "Újszövetség" nem kapcsolható az izraeliták és a zsidóság hitvilágához és szent könyveik tanításaihoz...

Nem tudom más hogy lássa ezt...

2018. febr. 8. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Először magadban tisztázd a fogalmakat, mert pontatlan vagy. Pl:

"Sok ószövetségi történet van, ahol nők nem estek teherbe, de addig imádkoztak, bőjtöltek, hogy gyermekkel ajándékozta meg őket Isten... "

És ők is szüzek voltak, és a megjósolt időpontban estek teherbe? Számtalan logikai hibát vétesz

[link]

2018. febr. 10. 19:11
 12/13 anonim ***** válasza:
* böjtöltek
2018. febr. 10. 19:11
 13/13 A kérdező kommentje:

T. #11.!

- ezt írtad és idézted:

""Sok ószövetségi történet van, ahol nők nem estek teherbe, de addig imádkoztak, bőjtöltek, hogy gyermekkel ajándékozta meg őket Isten... "

És ők is szüzek voltak, és a megjósolt időpontban estek teherbe? Számtalan logikai hibát vétesz."

Nem olvastad végig azon részt, ahonnan most idéztél. Ott már nem a "szűzen fogantatásról" beszéltem, példázodtam, hanem arról, hogy Isten az ószövetségben beavatkozott néha családok életében, ott, ahol nem akart gyermek születni, meghallgatott imákat erre a problémára, de ha gyermek végül született Istennek köszönhetően, a gyermeknek "rendes" szülei voltak: hús-vér apa és anya...

Összegezve mindazokat a dolgokat, amiről eddig írtam: Jézus születése előtt sem ismerte a zsidőság és az izraeliták az Irásokból Istenüket, mint oly Úr, aki MAGA termékenyítene meg egy földi asszonyságot, vagy szűzet, hogy így valami nagy szabadítóval ajándékozza meg népét, és Jézus születése után sem (már 2000 éve)nem tudják elfogadni az ÍRÁSOK MIATT Jézust, mint oly embert és messiást, akinek anyját Adonáj ejtette teherbe!

Jó, az "újszövetség" azt mondja, hogy most "lepel" van a zsidóság lelki szemein, és "ahányszor kezükbe veszik az Írásokat" ez a Lepel rájuk telepszik", de a "lepel elott" sem, Jézus megjelenése előtt sem fogadtak volna el ily "Messiást", akinek nincs FÖLDI APJA!!! Ismertek ők, a zsidőság, az ókorban népeket melyeknek hitvallásában voltak oly vezérek, nagy hódítok, akik a hiedelem szerint valami istenségektől és földi anyától születtek, de ez csak a fantázia és a mesevilág szüleményének tekintették a Tóra fényében.

Az "újszövetség" azt mondja, hogy "mindent megviszgáljatok, ami jó, azt megtartsátok", és oly jó lenne, ha minél több keresztény, és főleg lekészek, tanítok MEGVIGYGÁNÁK a Jézusról "szóló" "próféciákat" az "Ószövertség" perspektívájából is!

2018. febr. 11. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!