Mi a Jehova Tanúi üzenetének a lényege?
Ha Jehova Tanúja vagy, leírnád néhány tömör mondatban, hogy mi az, amiben hisztek, mi az a legfontosabb üzenet, amit hirdettek?
Lehetőleg saját megfogalmazás érdekel, ne linkeljetek be hitvallásokat!
FIGYELEM! Kizárólag olyanoktól kérdezem ezt, akik MOST tagjai az egyháznak, mások ne írjanak (még megjegyzést se)!
újabb gyenge téritgetős kísérlet...
álkérdés
Az üzenet lényegét már Darth Vader is megfogalmazta: vagy átállsz, vagy meghalsz!
Vagyis ha életed végéig engedelmeskedsz az Őrtorony Társulat vezetőségének, úgy mint Isten szavának, és beállsz hozzájuk újságkihordó kilincsfényezőnek, akkor örökké kertészkedhetsz a többi kis jehovistával egy vigyorgó vadalmákkal teli botanikus kertben, de az elsődlegs üdvösségtől fallal elválasztva.
Had ajánljak - egy kis olvasnivalót Jehova "tanúiról":
Szerintem ne ajánlgass elferdített információt Róluk. Kérdezd őket. Jól néznénk ki, ha én azt hinném el, amit rólad a szomszéd mond, ahelyett amit személyesen rólad ismernék meg.
Isten Királyságáról beszélnek a Tanúk. Több információért ezzel kapcsolatosan kérdezzétek őket személyesen.
Pont ezért őket kérdeztem, és kértem, hogy mások ne írjanak!
Nem értem, miért nem lehet ezt figyelembe venni?!
Bocs, nem vagyok tag, de egyszer majdnem...
Szerintem is dumcsizz velük. Egy forrással több, mondom a mai fejemmel már.
Soha semmilyen tanításnak ne engedd, hogy átvegye az uralmat a fejedben, hacsak nem vagy annyira széles látókörű e téren, hogy nyugodt szívvel rábólintasz, mert eloszlatja a kételyeidet. Jelzem, ilyesmivel nem találkoztam eddig, pedig tényleg mindent tudni akarok minden vallásos és filozófiai megfejtésről, ami az élet, a világmindenség, meg minden mibenlétével foglalkozik :)
Anélkül, hogy nagyon kifilézném a Tanúkat, nekem az unszimpi ma bennük, hogy klasszikus manipulációs eszközöket használnak: jótékonyan lehordják mindennek az "emberi filozófiákat", holott a logika emberen túli, és a filozófusok jórészt a józan utat járják. Igyekszik megfélemlíteni, és még egy kicsit jobban is (lásd démonos fejezet). A saját kérdéseire a saját válaszait adja, aminek nagyon nagy része helyes, pár ici-pici tantétel pedig finoman szólva sajátosan szigorú értelmezéssel szorít egy enyhén jellegzetes életformába.
A legtöbb, amit tehetsz: 'kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok'. Tudod, boldog, aki éhezi és szomjazza az igazságot :)
Keresd fel ezt az oldalt, és megtudod, miben hiszünk. Ez nem kilépett, kiközösített vagy volt tanúk oldala, nem más egyházak véleménye rólunk, hanem a saját oldalunk.
www.watchtower.org/h/index.html
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!