Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez valóban Isten...

Szerintetek ez valóban Isten terve?

Figyelt kérdés

Pályaválasztás előtt állok, és gondolatban előjött nekem, hogy mi lenne, ha teológiára mennék, hitoktatónak. De nem tudom, hogy ez Isten terve-e velem, hogy valóban ez lenne-e a hivatásom, hogy valóban így tudnám-e őt a leginkább szolgálni, vagy ez csak a saját képzelgésem. Sokat imádkozom ezen, és néha úgy gondolom, hogy igen, erre a pályára kell lépnem, de ugyanakkor sok a kétely is. Hogy egyáltalán alkalmas lennék-e erre? Mert oké, a kisgyerekekkel, ovisokkal, alsósokkal nagyon jól megtalálom a közös hangot, de egy pl. egy nyolcadikost nem tudnék fegyelmezni szerintem.

Ti mit tanácsoltok? Szerintetek hogyan tudom meg, hogy valóban ez-e a hivatásom?

2018. jan. 29. 21:24
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves HaEv! Köszönöm részletes válaszod, hogy megosztottad velem a gondolataidat. Nekem helyenként ugyan ellentmondásosnak tűnik, de hát ez van. Mindjárt az első lényegi mondatod:

"Nem azt mondtam, hogy mindegy hogyan gondolkodsz. Azt mondtam, nem az számít, hogyan hívják a közösséget, ahova jársz."

Szerintem ezek a közösségek azért különbözőek, mert nem egységes a tanításuk. Ha pedig nem egységes a tanításuk, nem lesz egységes a viselkedésük sem azon híveknek, akik hozzájuk tartoznak. Ez a különböző magukat "kereszténynek" nevező vallásszervezetekben jól meg is figyelhető, hiszen a hithű egyének sokszor homlokegyenest ellentétesen viselkednek, aszerint, amit a hitük diktál. Vannak, akik bármikor készek az egyházuk jóváhagyásával a testvérgyilkosságra is háború idején és vannak akik nem! Ez elég nagy különbség, nem gondolod? A krisztusi igazság hogyan lehet ennyiféle?

Tehát hogyne számítana hogy hívják az adott közösséget, hiszen ez meghatározza azt is, miféle "igazságokat" tanítanak.

A következő mondatodban már kicsit közeledsz ehhez a gondolatomhoz, írod, hogy fontos mit tanítanak, de a "MEGÉLÉST" hangsúlyozod ki. Én még megemlíteném azt is, amit a Biblia is ír, vagyis Jézus is mondott: csak az mehet be Isten Királyságába, aki CSELEKSZI Atyja akaratát! Tehát a cselekedet az egyik alapvető feltétele a megmentésnek.

Márpedig a cselekvés milyensége - ahogy fent megbeszéltük, nagyban attól függ, mely egyház vagy szellemi irányzat képviselője vagy.

Én ezt írtam: "Márpedig tudjuk tapasztalatból, hogy a tetteinket általában azon eszmék határozzák meg, melyekkel kapcsolatban vagyunk és elfogadjuk őket! Igaz, vagy nem igaz?"

Ezt mivel is cáfolod? Azzal, hogy élő, személyes kapcsolatot kell kialakítani Istennel mindenkinek? Ez igaz, és akkor már nem érvényes, hogy aszerint a vallásos eszmerendszer szerint gondolkozol és CSELEKEDSZ, amit elfogadtál magadnak? Dehogynem!

Hogy nem eszmék, hanem gondolatok kellenek? Hogy is van ez? Az eszmék nem gondolatokból vannak?

Te azt képzeled, hogy minden ember élő kapcsolatában majd Isten megadja a hitet neki és ennyi? De hol marad a tanítás? Isten vajon a BIBLIA SZERINT nem emberekre bízta a tanítást, a tanítványképzést? Dehogynem!

A zsidóknak bizony ki kellett jönniük, ha Istennek tetszők akartak lenni!

"Azért kellett a korinthusi gyülinek írni, hogy ne legyenek közöttük meghasonlások, mert voltak. Mégis gyülekezetnek nevezi őket, tehát a te kritériumaid az egyházra más, mint a Bibliáé."

Miért lenne más? Az emberi tökéletlenség és az ártó szándékú befolyások megoszthatják a híveket, de ez Istennek elfogadható állapot? Megrostálja az igazakat, ez igaz, de az igazság igazság marad!

"Lukács 17,20.21. Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, ezt a feleletet adta: Az Isten országa nem szemmel láthatóan jön el. Nem mondják majd, hogy íme, itt vagy íme, ott van, mert az Isten országa bennetek van."

Ezt a verset gyakran idézik így, ROSSZUL! Nem Isten "országa", hanem az eredeti szerint "királysága". De ez lenne a kisebbik baj, a fő gond, hogy nem "bennetek", hanem "KÖZTETEK VAN" a helyes fordítás. Nyelvtanilag ez tény. A szövegösszefüggés alapján is az: Jézus a farizeusokkal beszélt itt, akik halálos ellenségei voltak, hiszen meg akarták ölni. Nekik semmiképpen sem mondhatta, hogy "bennetek van" Isten királysága.

2018. febr. 5. 17:13
 22/23 anonim ***** válasza:

"5milliárd emberből az egy igaz egyházat, ami egy helyre jár össze - hogy a csudába gondolod?"

Nem a földrajzi hely számít - hiszen az első sz.-ban is sok gyülekezet volt, hanem az egységes tanítás világméretekben. Ez valóban létezik a Tanúknál.

"És több millióan hogyan is érthetnének egyet mindenre vonatkozóan?"

Hit és erkölcs dolgában? Könnyebben, mint hinnéd. Maga a Biblia buzdít erre! Szerinted Isten megtenné, ha elérhetetlen lenne?

Nem tudom te mire gondolsz, de az isteni törvények kb. olyanok, mint a közlekedési szabályok a közúton. Kellenek? Szükség van rájuk? Nyilvánvaló! Baj-e, hogy egységesek és minden egyes közlekedőre egyformán érvényesek? Már miért lenne baj? Hasznosak ezek a szabályok. A Biblia is hasonló feladatot tölt be az ember esetében. Az más kérdés, hogy vannak örök szabálytalankodók, akik felelőtlenül veszélyeztetik a sajátjuk és mások életét és egészségét! De ettől még vannak törvények.

"Mivel rész szerint van bennünk az ismeret - nem is lehetséges!"

Gondolod? És meddig is van bennünk "rész szerint az ismeret"? Most már örökké? Nem, ma már sokkal többet lehet tudni, mint 2000 éve. De tudod mi az érdekes? Az, hogy azzal a "rész ismerettel", amivel az apostolok rendelkeztek, sokkal, de sokkal közelebb voltak ahhoz a krisztusi szellemhez, amit ma a legtöbb magát "kereszténynek" mondó egyház nagyrészt nélkülöz.

Ez van!

"menj el egy olyan konferenciára, amit keresztények rendeznek és meglátod, hogy rengeteg egyházból vannak ott olyan emberek, akik hasonlóan gondolkodnak, miközben az egyházaik hivatalos állásfoglalásai nem egyeznek meg."

Persze, hogyne! Közben, ha a nemzeti érdekeik úgy kívánják, képesek egymás életére törni nacionalista alapon! Ismerem a világ működését, a "kereszténységet" szintén.

Ellenben Jehova Tanúi kongresszusain ténylegesen békeszerető nemzetközi sokaságot találsz, akik politikai nyomásra sem esnének egymásnak nemzeti, etnikai, felekezeti alapon!!!

Ez a szigorú valóság! Amiről te beszélsz, az minden, csak nem bibliai, vagy keresztény egység!

2018. febr. 5. 21:05
 23/23 anonim ***** válasza:

Kedves HaEv(20.Hsz!

Megborzongtam.

Teljesen különböző gyökereink,tanulmányaink,közösségeink vannak,mégis hasonlóan látjuk "Krisztus egyháza"mibenlétét.

2018. febr. 6. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!