Isten valóban megadja a nekem való társat?
Isten nem fog adni neked társat. Nem az ő hatásköre.
De én sok szerencsét kívánok neked, mert tudom milyen rossz egyedül a síri csend közepén!
Igen, bár ebbe csak részben avatkozik bele.
Vagy is támogatja ha megfelelő módon keresed, és egy értékrendetek van.
(1Korintusz 7:39) . . .házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.
Megadja persze csak imádkozz kitartóan és mindig Isten legyen az első számodra.
Ajánlom figyelmedbe Tóbiás könyvét az Ószövetségben, nem hosszú olvasd el :) !
Eddig úgy tudtam igen.
De coccomaci most elgondolkodtatott, akkor lényegében akárkit lehet választani, csak az Úrban legyen és akkor ok?
Ja és nincs Tóbiás könyve a Bibliában, az apokrif. :)
Hát barátom van itthon többféle kiadású Biblia és mindben benne van... :)
Egyébként Római katolikus vagyok.
"Egyébként Római katolikus vagyok."
Akkor azért, a protestánsban nincs benne :)
Ezért nem szeretem, amikor a kérdező nem írja oda a vallását...
Az Úr vezet,és nem hagy minket magunkra még a párválasztásban sem.De nem irányít soha senkit.Választás elé állít és ebben segít,vezet hogy hogyan tovább.De nem rendeli el hogy xy lesz a te társad.Nincs ilyen Ige,hogy elrendelné hogy xy lesz a te társad.
Olyan ige van,hogy nem jó az embernek egyedül lenni,szerzek neki segítő társat,hozzá illőt.(1Mózes2/18)
Meghagyja neked a szabad akaratot,hogy te válaszd ki a párodat,éppúgy mint a prófétáknak sem az Úr választott feleséget.
Így volt ez Mózes esetében is a 2Mózes 2/15-22-ben.Ha elolvassuk ezt a részt a bibliából,látni fogjuk,hogy a kútnál segített Mózes megitatni Midián papjának lányainak juhait.És így ismerkedett meg a feleségével Cipporával.
Vagy József esete amikor megfejti a fáraó álmát és a fáraó Józsefet főemberré tette és feleségül adta hozzá Aszenátot.Ebben az esetben a fáraó választotta ki József feleségét.(1MÓZES 41/45)
Vagy amikor Ábrahám elküldte az ő szolgáját,hogy hozzon az ő fiának Izsának feleséget,de közben meghagyták a lány szabad akaratát is,tehát Rebeka szabadon eldönthette,hogy el akar -e menni Izsákhoz a szolgával.(1Mózes 24/1-67)
Én úgy gondolom,hogy neked is az életedben a maga idejében majd eljön a hozzád illő társ,csak tarts ki abban a hitben,amit kértél Istentől.Mert nem jó az embernek egyedül lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!