Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan gyónja meg a bűneit...

Hogyan gyónja meg a bűneit aki nem vallásos?

Figyelt kérdés
Néztem egy isten/ördög témájú filmet és rettenetes bűntudatom lett utána. Nyilván nem öltem embert és nem is loptam de rengeteg vétkem van az életben és úgy érzem valakinek el kell mondanom hogy megtisztuljon lelkem és tiszta lappal indulhassak. De nem hiszek semmilyen vallásban, szóval kinek lehetne ilyesmit elmondani?

#lélek #bűn #angyal #vétek #tiszta lélek
2018. jan. 28. 04:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Szóval vagy hiszek istenben és neki gyónok vagy itt sírjam ki magam? :D Jó választási lehetőségek...Azt hiszem inkább pszichológushoz megyek...
2018. jan. 28. 19:42
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom miből szűrted le, mert született néhány értelmes válasz is.

Egyébként pszichológushoz is mehetsz.

2018. jan. 28. 20:07
 13/22 anonim ***** válasza:
54%

"És légyszi ne gyertek az istenes dumàkkal, nem hiszek benne és kész. De attól még szeretném ha ez a teher ami a vàllamat nyomja, eltűnne..."

Oké, de akkor miért nem az ezós rovatban kérdezted? És miért akarod, hogy hazudjunk?

Amúgy nem lehet nagy teher, ha egy kibeszéléssel elmúlik. Miért nem mondod el a szüleidnek?

2018. jan. 29. 11:27
 14/22 A kérdező kommentje:

Pont azért mert ilyen okosak mint te -.- Amikor gyónni mész a templomba akkor nem csak kibeszéled a bűneidet? Ugyanaz... vagy te milyen bűnökre gondolsz mikor azt mondos nem olyan nagy...? Embert kéne ölnöm hogy megbánjam a tetteimet vagy mi? Ezen most felkúrtam magam...-.-

Jelentsd akkor a kérdésemet hogy rossz kategóriában van, bocs má' hogy tudatlan vagyok -.-"

2018. jan. 29. 14:10
 15/22 anonim ***** válasza:

"Pont azért mert ilyen okosak mint te "

Ésszel ember, ésszel!

"Amikor gyónni mész a templomba akkor nem csak kibeszéled a bűneidet?"

Nem vagyok katolikus, csak simán Jézusé. Nos, ha bűnöm miatt Jézushoz fordulok, akkor nem csak az egy eset miatt, hanem mert gyűlölöm a bűnt és kérem, hogy tisztítson meg tőle.

"Embert kéne ölnöm hogy megbánjam a tetteimet vagy mi? Ezen most felkúrtam magam...-.- "

Ha olyan nagy bűn, akkor tedd jóvá. Korrektebb, mint valakinek elmondani, oszt pá'

2018. jan. 29. 14:26
 16/22 Ozcar ***** válasza:
Én igazából csak azt nem értem, hogy ha valaki ateista, akkor hogy lehet bűntudata? De ha a kérdés legmélyét kutatjuk, akkor valójában te nem érted, hogy ha ateista vagy, akkor miért vannak ilyen érzéseid. Mert nekem világossá válik ilyenkor, hogy az Isten munkálkodik a világban, máskülönben nem létezhetnének efféle pozitív lélektani érzések. Isten nem hagyta el az emberiséget, mert ha elhagyta volna, akkor nem létezhetne bűntudat. A törvény sehol nem büntetné a lopást, gyilkosságot, stb. Észre kellene venni, hogy ezek Isteni törvények, amit még a parázna államok alkotmánya is tartalmaz, hogy ne ölj, ne lopj. Ebből látszik, hogy a világban élők nincsenek elhagyatva Istentől, mert még jelen van, bár a bűnös életünk miatt csak épphogy megtart minket. De az, hogy egy jó levegőt tudunk szívni,ami nem égeti meg a tüdőnket, vagy egy hűsítő hideg vizet meg tudsz inni egy meleg nyári napon, már az egy ajándék. A pokolban ilyen nem lesz.
2018. jan. 29. 14:31
 17/22 A kérdező kommentje:
Bocs de a felétől tovább nem olvastam el mert hülyeségeket beszélsz.
2018. jan. 29. 18:53
 18/22 Ozcar ***** válasza:
Ne is olvasd, még a végén megértesz valamit...;)
2018. jan. 29. 20:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A létező bűntudatod,az egyik legfontosabb alátámasztása Isten létének.Ezen gondolkozz el!

A bűntudattól végérvényesen,csak akkor tudunk megszabadulni,hogy annak alapja nem egy valós bűn,csak annak tanultad,vagy hiszel az ember alkotójának helyettes áldozatában.

Találkoztam olyan ateistával(istentelennel),aki képtelen volt megbocsájtani önmagának,mert 56-ban magára hagyta kisgyermekét,és felnőttként-amikor az megtalálta-eltávolíttatta őt rendőrséggel.(Zavarta volna új kapcsolatában akkor.)Hónapokig tartott irgalmatlan agonizálása,minden emberi méltóságát elveszítve.Végül,morfium túladagolással lehetett csak elaltatni.

2018. jan. 29. 21:22
 20/22 A kérdező kommentje:

Írtó nagy hülyeség azt állítani hogy mivel lelkiismeret furdalásom van, ezért biztos "isten gyermeke" meg nem tudom mije vagyok. Aki nem istenben hisz hanem mittudomén Allah-ban vagy a tárgyakban (Hinduizmus) akkor annak nincs lelkiismerete? az nem lehet jó ember? vagy aki semmi ilyen hülyeségben nem hisz (mint én) akkor annak nem lehet bűntudata? Ekkora baromságot még nem hallottam....De minek is próbálnám magyarázni olyanoknak akik fanatikusan kiakarják nyalni egy nem létező felsőbbrendű lény seggét ;)

Nem akartam belemenni az én nézeteimbe, mert tiszteletben tartom hogy valaki ebben meg abban hisz, csak ne akarjon megtéríteni meg ilyen hülyeségeket mondani hogy Isten miatt van bűntudatom...maradjunk annyiban, hogy én elmegyek egy pszichológushoz, ti meg éljétek csak a fanatikus kis világotokat. Majd koppantok mikor a földben rohadtok meg és nem lesz utána semmi.

2018. jan. 29. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!