Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez? Mi történik velem?

Miért van ez? Mi történik velem?

Figyelt kérdés

Alapvetően keresztény vallású vagyok,vagyis annak kereszteltek,de sosem gyakoroltam,nem vagyok vallásos. Nemrég azonban felfigyeltem a sátánizmusra,és azóta úgy érzem megtaláltam amit kerestem.

És azóta egyre többet szeretnék elérni e téren.

Miért van ez? És hol találok ilyen jellegű közösséget?

2018. jan. 19. 22:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Már bocs, de a zsidók Jahvéja volt gyilkos a kezdetektől fogva.

Ajánlom megnézésre, ezt az oldalt, hogy lásd a Biblia szerint hány embert gyilkolt meg Jahve és hányat a Sátán:

[link]

Az zsidó-biblia Jahvéja több mint két millió embert gyilkoltatott meg. Ellenben a Sátán mindössze csak tízet.

Szerintem itt egyértelmű következtetéseket lehet levonni:

- Jahve egy könyörtelen gyilkos, aki mindenkit megöl, aki nem szolgálja, ellenben a Sátán nem bánt senkit, a fő bűne, hogy a tudás fájáról enni adott Ádámnak és Évának.

- Ellenben az Újszövetségben Jézus Istene nem bánt senkit sem. Jézus Istene összeegyeztethetetlen a zsidók tömeggyilkos Jahvéjával.

- Vagyis az eredmény egyértelmű: Akire Jézus mint „sátán”-ra (héberül: vádló) hivatkozik az valójában Jahve. Ellenben, aki Jézus Istene, az a zsidóknak a Sátán (héberül, vádlót jelent, vagyis, aki vádolja Jahvét). A Talmudban le is van írva, hogy Jézus a pokolban van a Sátánnal együtt.

Így pedig mivel Jézus túl nagy veszélyt jelentett a zsidók Jahvéjára, mert ugye a zsidók szemében Jézus sátánista, ezért bezsidósították Jézus személyét. Kitalálták, hogy Jézus zsidó volt. Holott ők tudják, hogy nem, mivel a Talmudban is írva van, hogy Jézus egy gój volt.

Ilyesformán, pedig bárki, aki szakít a tömeggyilkos zsidók Jahvéjával, az sátánistának számít. Vagyis „vádlónak”.

2018. jan. 20. 17:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Akkor,az utolsó hozzászólás alapján,semmi gonoszat nem keresek,ugye?
2018. jan. 20. 20:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Amennyiben tényleg azt a Sátánt akarod követni, aki Jahve vádlója a zsidók szentkönyveiben, akkor nem.
2018. jan. 20. 22:49
 14/16 anonim ***** válasza:
11-es annyi agymosottság következtében létrejött maszlagot hordott össze ebben a kis szövegrészben, hogy az hihetetlen, de nem szólok bele, higgyen mindenki abban amiben akar. :P
2018. jan. 20. 23:44
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem kötelező elhinni. De amiket leírtam mind alátámasztható dolgok.

Nagyon vallásos családban nőttem fel, minden vasárnap jártam templomba. De nekem volt egy hatalmas „hibám” a többi kereszténnyel szemben. Mégpedig az, hogy már egész fiatal korom óta forgattam a Bibliát. Emlékszem kiskoromban, amikor a szüleim a Bibliából olvastak fel nekem, már akkor alig pár éves koromban megfordult a fejemben annak a gondolata, hogyha a zsidók Jahvéja ugyanaz az entitás mint Jézus végtelenül szerető Istene, akkor miért kellett csecsemőket, időseket és asszonyokat meggyilkoltasson, pusztán, azért mert nem voltak zsidók? (Józsue 6:21, stb.)

Azóta csak tovább tanulmányoztam a Bibliát és rájöttem, hogy semmiképpen sem lehet ugyanaz a két személy. Vagyis van Jahve, a zsidók istene és mindenki más, aki vádolja őt, ők a gójok/pogányok Istenei. Innen ered a héber „Sátán” szó is (שָׂטָן) = „Vádló”.

2018. jan. 21. 00:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezt úgy írtad mintha én keresztény lennék és bizonygatnod kellene, hogy tudod miről beszélsz. Nem, nem vagyok az, utálom mint a rosszpénzt, de ezt az elméletet is.

A "Sátán" szó eredetéről egyébként még mindig vannak viták, tekintve hogy valaki egészen a sanskritig visszavezeti... bár azt erősen kétlem, de vannak sokkal elfogadhatóbb elméletek is. Bárhogy is legyen, nem fogjuk megtudni, csak a legvalószínűbb következtetéseket tudjuk levonni viszont ne essünk abba a hibába, hogy tényként közöljük, onnantól megszűnik a gondolkodás rész. :)

2018. jan. 21. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!