Mit gondolsz erről a boldogulási módszerről?
A boldog új év csodamódszere.
Ilyenkor-új év kezdetén-közhelyként kívánunk "Boldog Újévet".
Miként lehet ezt a jókívánságot beteljesíteni,és elérni,a minden ember által vágyott boldogságot? Van-e ennek valami "csadamódszere",titkos receptje?
Ha boldogságra vágyunk,és annak elérése útját keressük,akkor feltétlen olyan embereket kell kérdeznünk,akik már voltak boldogok. (Kedves Olvasó! Remélem,te közéjük tartozol!) Ha őszintén visszatekintesz életed eddigi szakaszára,minden bizonnyal voltak ilyen időszakok,melyek néhány"szerencsés ember"esetében állandósult. Ilyen időszakok rendszerint,a nagy szerelem ,és a gyermekeink megszületésének időszaka. Mi a közös mindkettőben? Azt hiszem,nem mondok nagy titkot,hogy a szeretet halmozott kifejezése szerelmünknek,vagy újszülött gyermekünknek. A szerelmes ember minden gondolata szerelme körül forog,s ennek ellenére,ez rendszerint nincs negatív hatással hétköznapi tevékenységére.Az újszülött kezdeti gondjai-hasfájás,sűrűn étkezés,fogzás,szeparációs szorongás-gátolja a szülők éjszakai(nappali)nyugalmát,s mégis ,az újszülött iránti szeretet,valami különleges erőt kölcsönöz azoknak,akik megélik szeretetük kifejezéseit.(Az a szülő,amelyik kivonja magát-alvásszükségletére hivatkozva-a gondviselés szeretet kifejezéséből,önmagát fosztja meg a boldogság átélésétől.) Itt fontosnak tartom megjegyezni,hogy többszörösen hatékonyabb boldogságunk elérésében,ha mi fejezzük ki -tettel,szóval,testbeszéddel-a szeretetünket,mintha mások teszik azt felénk. Ezen a ponton lép be a következő csodaszer,a hála. Amennyiben mi képesek vagyunk kifejezni hálánkat annak,akitől az ő szeretet kifejezését nyertük,az szerez boldogságérzést nekünk. Ha ezt gyakoroljuk másoknak való"eldicsekedéssel"is,a hálaérzet,és a boldogság is fokozódik.
Micsoda könnyen elérhető ingyenes,működőképes csodamódszerek,a szeretet,és hála kifejezése!
Mindkettő elsajátítása,normális esetben édesanyánktól szokott történni,s ezért mondhatjuk,a "szeretet,és hála anyanyelvének". Sajnos,nem mindenki tanulhatta meg édesanyjától ezeket. Ők,rendszerint akcentussal,erősen törve,vagy ismeretlen nyelvként találkozhatnak azzal. Nincs nagy baj,ha vágy születik megtanulni ezt a nyelvet felnőttként is. Van hozzá kiváló tankönyv: A Biblia,s különösen,az Újszövetség. Az egész Biblia lényege,Isten szeretetének bemutatása. Természetesen van kiváló tanárunk is,Aki elvezethet minden igazságra. Ő,Isten Szentlelke,aki megértést adhat a szeretet nyelvének kifejezéseire,és gyakorlást biztosít annak használatában.
Még egy eszköz,amely nélkül,az első két csodaszer nem működik: Ez,a hit. Bizalom Isten szavában,hűségében,szeretetében. Ennek a hitnek szikrája Istentől származik,de felépítése,a mi feladatunk,mint a tanulás. Hitünket Isten szeretete megpróbálása által építhetjük.
Egy nagyon fontos dolog,amely egy titok: Az Isten szeretete minden áron tiszteletben tartja az ember szabad akaratát,s így mi sem erőltethetünk senkire rá semmit.A legjobbnak gondolt jót sem.
Jézus is elmondta jókívánságát azoknak,akiket szeretett:"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. "(Jn 13:34) Új parancsolatnak mondta,s az is,hisz minden új,az újjászületett embernek.
Hadd legyen ez,az én "boldogságkívánságom"! Mától szeress jobban,tisztábban,ne fogyjon el szívedből,és szádból a hálaadás kifejezése,és épüljön fel hited,mint egy hegyen épített vár,hogy boldog lehess!
Rövidebb nincs?
Dehogynem!
*Lazíts
*Élvezd
*Szeresd
Tádá. 😇
2.Hsz!
Meglepő módon,én akkor,amikor meg akarom kérdezni valaki véleményét az általam gondoltakról,akkor nem a frankót diktálom.
Van némi tapasztalatom,különösen hölgyekkel,akik úgy dirigálnak,hogy kérdeznek,mert nem merik felvállalni az elképzelésüket.
Én nem ilyen ember vagyok.
Ha kérdezek,akkor az kérdés!
Az én boldogulás módszerem rövidebb.
Ki a boldog? Aki szabad. Ki a szabad? Aki mer 1. igent mondani, 2. nemet mondani, 3. hallgatni.
Ez persze nem azt jelenti, h a te módszered ne lenne ugyanolyan jó.
Boldog új évet neked is!
6.Hsz!
Te boldog vagy,amikor mondhatnál igent,vagy nemet,s te hallgatsz?
hatos vagyok
Hogyne! Amikor nem kényszeríthetnek tettre, szóra, semmire sem az akaratom ellenére, akkor számomra az az elérhető szabadságok legmagasabbika. Még nem tartok ott, h az isteni szeretetnek megfelelő szinten éljek, az éroszt, a fíliát és az agapét magas szinten gyakoroljam -bocsásd meg nekem.
"Amikor nem kényszeríthetnek tettre, szóra, semmire sem az akaratom ellenére, akkor számomra az az elérhető szabadságok legmagasabbika."
Ez jól hangzik. Nem mondom, hogy az elképzelhető legnagyobb boldogság, de mindenképpen nagyon jó dolog. Lenne. Ha létezne ilyen. Csakhogy a világ születésétől fogva kényszeríti az embert nagyon sok mindenre. Gyakorlatilag az élet nagy része abból áll, hogy azt tesszük, amire a világ kényszerít.
9.Hsz!
Hasonlóan látom azt,amit megfigyeltél.
Ahhoz,hogy mindezek ellenére boldogok lehessünk,kell-szerintem-a szeretet,hálaadás,és hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!