Milyen részek vannak a Bibliában amik megmutatják hogy Isten mennyire szeret és mennyire közel van hozzám?
"Nem teljesült itt semmilyen prófécia."
De teljesült. Kevesen mennek be a szoros kapun
"Ugye nem zavar, hogy itt az egyik kijelentés üti a másikat?
Ha az isten tudja, hogy kevesek hiszik el a Bibliát, akkor a többiek egyáltalán nem érdeklik őt? "
Nem üti, csak nem érted. Ez két külön dolog:) A hívők értik, neked meg falra hányt borsó, ha most megint elmagyarázom, kb. ezredszer. Inkább nem szórom a gyöngyöt a disznóknak, mert állandóan ellenem fordulsz, teljesítve még egy próféciát
Ti "ateisták" nagy bizonyosság vagytok nekünk, hívőknek:)
"De teljesült. Kevesen mennek be a szoros kapun"
Akkor ezek szerint elismered, hogy Isten mégis kételyek között hagyja az embereket?
Teljesen eltértetek a kérdéstől!
A kérdező csak pár részt kért a Bibliából ami Isten szeretetéről biztosítja. Egy pillanat, és írok.
Először csak téma szerint rendezve leírok pár verset, nem idézem.
1. Váltságul adta a Fiát, hogy élhessünk:
1JÁNOS 4:8-10; János 3:16; Róma 5:8; 1Péter 3:18, Ézsaiás 53. fejezete
2. Útmutatást ad, hogyan éljünk boldog és helyes életet:
LUKÁCS 11:28; 1. Zsoltár, Zsoltárok 119:97-100; Példabeszédek 2:10,11 (de az 1. verstől is nagyon jó); Ézsaiás 48:17,18
3. Meghallgatja imáinkat, válaszol:
1JÁNOS 5:14,15; Zsoltárok 6:8,9; Példabeszédek 15:29; János15:16,23,24;
4. Úgy alkotta a földet, hogy nekünk jó legyen:
1Mózes 1:31; Zsoltárok 104:24; 1Mózes 1:27; 8. Zsoltár; 1Mózes 2:18,22
5. Megbocsájt:
Zsoltárok 103: 10-14; Ezékiel 18:21-23; Lukács 15. fejezete; Ézsaiás 1:18,19
6. Értékeli, amit érte teszünk, megjutalmaz:
Héberek (vagy zsidók) 6:10; Galácia 6:8;
1. A váltság egy hatalmas ajándék Istentől. "Abból vált nyilvánvalóvá, hogy Isten szeret minket, hogy elküldte a világba az egyszülött Fiát, hogy életet nyerjünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért" (1János 4:9,10). A szeretet, amit mi érzünk iránta eltörpül az mellett, amit ő érez. Az Édenben az emberek vétkeztek Isten ellen, de ezt a hibát Isten hozta helyre, Ő hozott áldozatot, hogy MI örök életet nyerhessünk.
2. Mindannyian vágyunk a boldog életre. Mivel ő alkotott minket, tudja, mire van szükségünk ehhez, és ezt közli velünk. Ezért "Boldogok, akik hallják Isten szavát, és megtartják" (Lukács 11:28). Tényleg boldoggá tud tenni, ha úgy élsz, ahogy Jehova kéri.
3. "És bízunk benne, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket. Továbbá, ha tudjuk, hogy meghallgat minket, bármit kérünk is tőle, akkor azt is tudjuk, hogy megkapjuk a kért dolgokat, mivel kértük tőle" (1János 5:14,15). Ő tényleg olyan, mint egy szerető apa, aki ha a gyermekének szüksége van valamire, megadja neki (Máté 7:9-11). És mint ahogy egy apa és a gyermeke is beszélget, úgy mi is beszélhetünk Égi Atyánkkal. Mi imában szólunk hozzá, ő pedig a Biblián keresztül, vagy másképp is válaszol, és így biztosít minket arról, hogy meghallgat (pl. erre az 1Sámuel 1. és 2. fejezete {vagy 1Királyok, ha 4 van}). Például ha valakinek egy függősége van, de fel akar hagyni vele, mert azt akarja tenni, ami helyes, akkor Isten megadja hozzá az erőt (Filippi 4:13).
4. Ezek mind a szeretetének bizonyítékai, ahogy az is, hogy minden, amit alkotott a számunkra, a gyönyörű földünk, a csillagos ég, a természet, az a sok-sok állat, hogy tudunk érezni, látunk, hallunk, gondolkodunk, tudunk szeretni, mindez nagyon jó (1Mózes 1:31). Abból, hogy ilyen szépen alkotott meg mindent, két dolog is látszik: szeret és ismer minket, hogy mi az, ami okoz örömet okoz nekünk.
Olyat akarsz olvasni, hogy Isten közel van hozzád? "Jehova közel van a megtört szívűekhez, és megmenti azokat, akik szellemükben összetörtek" (Zsoltárok 34:18). Ha valakivel valami rossz történt, Isten még inkább közelebb áll hozzá, hisz talán akkor nagyobb szüksége van rá. Ő Istenre támaszkodik, Isten pedig a támasza lesz, felsegíti, erőt ad. "Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok" (Jakab 4:8). Isten egyáltalán nem áll távol tőlünk, és nem közönyös irántunk, hanem ha közeledünk hozzá, a Teremtőnkhöz, ő is közeledni fog hozzánk. Isten a barátunk lehet, egy olyan barátunk, akinél hűségesebb nem létezik (5Mózes 32:4, Zsoltárok 18:25), sem olyan, aki jobban szeret, mert ő maga a szeretet (1János 4:8).
Isten annyira szeret minket, hogy bármit követünk is el, ő hajlandó megbocsájtani. "Tanuljatok meg jót tenni, törekedjetek az igazságosságra, utasítsátok rendre az elnyomót, védjétek az árvák jogait és az özvegyek ügyét!” „Gyertek, rendezzük a dolgokat egymás között” – így szól Jehova. „Még ha olyanok volnának is a bűneitek, mint a skarlát,fehérré lesznek, mint a hó. Még ha vörösek volnának is, mint a karmazsinszínű anyag,olyanná lesznek, mint a gyapjú” " (Ézsaiás 1:17,18).
A szeretetéről tanúskodik még az is, hogy mellettünk áll, mint ahogy a 27. Zsoltár is írja. Bátorságot ad nekünk. Józsuénak is bátorságot adott, de amit neki mondott, az nekünk is szól: "Csak légy bátor és nagyon erős, és gondosan tartsd meg az egész törvényt, amelyet szolgám, Mózes átadott neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy bölcsen cselekedj, amerre csak mész. Folyton beszélj arról, ami ebben a törvénykönyvben áll, és olvasd halk hangon éjjel és nappal, hogy gondosan megtartsd a benne foglaltakat. Így sikeres leszel, és bölcsen fogsz cselekedni. Hát nem parancsoltam meg neked? Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert Jehova, a te Istened veled van, bárhová mész!” (Józsué 1:7-9).
És mi hogyan tudjuk kimutatni, hogy szeretjük Istent, hogy szeretnénk viszonozni ezt a szeretetet? A válasz erre az 1János 5:3
Zsolt 91:1 Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
Zsolt 91:2 Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem őbenne bízom!
Zsolt 91:3 Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
Zsolt 91:4 Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; pajzs és páncél az ő hűsége.
.....
Zsolt 91:10 Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz;
Zsolt 91:11 Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban.
Zsolt 91:12 Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.
Zsolt 91:13 Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
.....
Jób 22:23 Ha megtérsz a Mindenhatóhoz, megépíttetel, [és] az álnokságot távol űzöd a te sátorodtól.
Jób 22:24 Vesd a porba a nemes ércet, és a patakok kavicsába az ofiri aranyat:
Jób 22:25 És akkor a Mindenható lesz a te nemes érced és a te ragyogó ezüstöd.
Jób 22:26 Bizony akkor a Mindenhatóban gyönyörködöl, és a te arcodat Istenhez emeled.
Jób 22:27 Hozzá könyörögsz és meghallgat téged, és lefizeted fogadásaidat.
Jób 22:28 Mihelyt valamit elgondolsz, sikerül az neked, és a te utaidon világosság fénylik.
Jób 22:29 Hogyha megaláznak, felmagasztalásnak mondod azt, és ő az alázatost megtartja.
Zsolt 9:10 És lesz az Úr nyomorultak kővára, kővár a szükség idején.
Zsolt 9:11 Azért te benned bíznak, akik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, akik keresnek téged.
Zsolt 23:4 Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem.
Zsolt 27:5 Bizony elrejt engem az ő hajlékába a veszedelem napján; eltakar engem sátrának rejtekében, sziklára emel fel engem.
Zsolt 34:19 Közel van az Úr a megtört szívekhez, és megsegíti a sebhedt lelkeket.
Zsolt 94:17 Ha az Úr nem lett volna segítségül nekem: már-már ott lakoznék lelkem a csendességben.
Zsolt 94:18 Mikor azt mondtam: Az én lábam eliszamodott: a te kegyelmed, Uram, megtámogatott engem.
Zsolt 94:19 Mikor megsokasodtak bennem az én aggódásaim: a te vigasztalásaid megvidámították az én lelkemet.
Máté 11:28 Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.
Ján 14:1 Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
Ján 14:16 És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ad nektek, hogy veletek maradjon mindörökké.
Ján 14:18 Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.
Ján 14:27 Békességet hagyok nektek; az én békességemet adom nektek: nem úgy adom én nektek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!
Ján 15:18 Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt ti nálatoknál.
Ján 16:22 Ti is azért most ugyan szomorúságban vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a ti szívetek, és senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.
Ján 16:33 Azért beszéltem ezeket nektek, hogy békességetek legyen énbennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.
1Pét 2:21 Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett értetek, nektek példát hagyván, hogy az ő nyomdokait kövessétek:
1Pét 2:22 Aki bűnt nem cselekedett, sem a szájában álnokság nem találtatott:
1Pét 2:23 Aki szidalmaztatván, viszont nem szidalmazott, szenvedvén nem fenyegetőzött; hanem hagyta az igazságosan ítélőre:
1Pét 2:24 Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.
"Akkor ezek szerint elismered, hogy Isten mégis kételyek között hagyja az embereket?"
Mert kevesen mennek be a szoros kapunk? Dehogy. engem sem hogy kételyek közt és téged sem. Én beláttam, hogy Istennek van igaza, te hazudsz magadnak. Ezt ismerem el, bármit is igyekszel mindenáron a számba adni, ami ugyebár megint csak engem igazol.
Az egójuk a legtöbb embernek nem engedi, hogy higgyenek Istennek, ezért mennek be kevesen a szoros kapun, nem a kétségek miatt, de felőlem ezt is hiheted. Engem ez semmiben sem befolyásol, haladok tovább Jézussal.
Ha pedig nem értesz valamit és kételyeid vannak, kérdezz, segítek
Miért erőlködsz ennyire? Nem esik le hogy magadat cáfolod?
Először azt állítottad, Isten leíratta a Bibliát hogy ne hagyja az embereket kételyek között.
Aztán azt állítod, hogy kevesen mennek be azon a kapun, ergo meghazudtoltad az előző állításod, Isten mégis kételyek között hagyja az embereket.
"Ezt ismerem el, bármit is igyekszel mindenáron a számba adni, ami ugyebár megint csak engem igazol. "
Erről a mondatodról ez a kis előadás jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=wHx9VoVPLNg
"Ha pedig nem értesz valamit és kételyeid vannak, kérdezz, segítek"
Tee? Segítesz??? :D Ez az év vicce :D Mivel? Leírod "jó" szokásodhoz híven ezeregyedjére is, hogy "leírtuk már ezerszer, olvass vissza"? Az bizony jó nagy segítség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!