Éreztétek már, hogy Isten utat mutatott nektek?
Szia
Igen:
Ézsaiás 48:17, 18
...„Én, Jehova, vagyok a te Istened,
aki arra tanítalak, ami javadra válik,
aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.
18 Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra!
Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó,
és igazságosságod, mint a tenger habjai.
2018. jan. 3. 20:36
Parancsol tesóm. Valahogy így.
[link]
2018. jan. 3. 21:01
Konkrétan nem mutatott utat, de a lehetőségeket annyira lecsökkentette, hogy egyértelmű volt, merre kell tovább mennem. A többi lehetőség vágyak szintjén még megmarad egy ideig, ezeket lélekben is le kell tudni zárni. Ezzel van a legtöbb munka, ehhez kell kérni a legtöbb erőt.
2018. jan. 3. 21:25
2018. jan. 3. 22:48
Ezt,szinte minden vasárnap tapasztalom.
Amikor közösségembe tartok,egy ürességet érzek,és nem tudom a választott témán,és az összegyűjtött tapasztalataimon kívül,mit fogok mondani.(Soha sem írom le prédikációimat.Rendszerint egy tenyérnyi jegyzettömbre írok vázlatpontokat,de nem mindig viszem azt magammal,és igen ritkán nézek bele azokba.)
Természetesen segítségért imádkozom mindig,s ez nem csak formaság.Őszintén vágyom a Szentlélek vezetését,segítségét.Nélküle Senki vagyok.
Rendszerint elképedek magamtól,hogy miként sikerült tolmácsolnom Isten örömüzenetét.
2018. jan. 4. 05:08
6/10 A kérdező kommentje:
#5, ez hasonló lehet ahhoz, amit vizsgák előtt szoktam érezni. Isten nem olyan régóta része az életemnek, régebben volt, hogy azért buktam meg, mert az idegességről szinte még a saját nevem sem jutott eszembe. Még most is ideges szoktam lenni, de ha segítségért imádkozom vizsga előtt, akkor minden eszembe jut, amikor kell :)
"és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28:20) Erről ne feledkezz meg egy percre sem! Én mióta megtértem minden nap érzem, hogy velem van és, hogy segít a keskeny úton maradnom. Nagyon jó érzés!
2018. jan. 4. 17:02
6.Hsz!
Isten valóban eszünkbe juttatja azt,amit megtanultunk,azonban azt kérni Tőle,hogy azt az egy tételt húzzuk ki,amit megtanultunk,az boszorkányság.
2018. jan. 5. 13:51
Nagyon figyelj utolsó mert csak egyszer írom le. Minden ember boszorkány mivel a mágia szerves része a létezésünknek és hidd el károsabb az az ember aki nem tudja ezt. Hatalmat ad a tudatlanság a sötétség erőinek felettünk mivel magunk vonulunk sötétba a mágia elutasításával, oda ahol mi vagyunk a bogarak és a gonoszok az óriások. A mágia semleges és aki kollektíven szeretetből használja Isten nevében az szent. Embertársaink védelme jó dolog, ellenségeink szeretettel és megértéssel való lefegyverzése szintén jó dolog, a betegek gyógyítása is és a termékenység is. A mágia csak akkor rossz ha nem a szeretet vezényli, vagyis nem Isten.
2018. jan. 5. 13:57
10/10 A kérdező kommentje:
#8, én abban hiszek, hogy Isten csak akkor segít, ha azt látja, hogy a magam részéről minden tőlem telhetőt megtettem a célom elérése érdekében. Tiszteletlenség lenne úgy gondolni rá, mint egy automatára, amibe "bedobom" az imát és kiadja a vizsga ötöst úgy, hogy egyébként semmit nem tettem azért, hogy átmenjek. :)
Kapcsolódó kérdések: