Keresztény tanítás szerint az ateisták és más vallásúak pokolra kerülnek?
Itt megtalálhatod a keresztyén tanítást, hogy kik jutnak a pokolra.
Jób 24,19
Szárazság és hőség nyeli el a hó vizét, a pokol azokat, a kik vétkeznek.
Példabeszédek 23. rész
13.
Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal.
14.
Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki.
Lk 16,23
És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
Jel 20,15
És ha valaki nem találtaMk 16,16
A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
Jn 3,18
A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.tott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Jel 20,15
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
"Ha egy olyan ember aki még nem hallott Istenről mondjuk egy Himalájában élő kisfiú a lelkiismerete alapján dől el hisz Isten a szívek vizsgálója!
Ha egy más Istent követő személyről van szó mondjuk egy hindu asszony is a pokolba fog kerülni mert a valódi Isten hozzá is Szólt de ő nem figyelt rá!"
Nem értem, hogy itt mi a lényegi különbség. Ha jól értem, azt állítod, hogy egy buddhista vagy animista hitűnél a lelkiismeret alapján dől el, egy hindu viszont automatikusan elkárhozik? Ilyet én még nem hallottam...
Akik hallottak Istenről és Jézusról, azok aszerint lesznek megítélve, hogy milyen ismeretük volt, és ennek tudatában mit cselekedtek.
Azoknak szükséges a megtérés és a hit ahhoz, hogy ne kerüljenek a pokolra.
Akik nem hallottak Istenről és Jézusról, azok is meg lesznek ítélve az ismeretük és a cselekedetük alapján.
A Biblia erről is tudósít minket.
Rómabeliekhez írt levél 2. rész
11.
Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.
12.
Mert a kik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és a kik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg,
13.
(Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik.
14.
Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök:
15.
Mint a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, a melyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!