Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény tanítás szerint az...

Keresztény tanítás szerint az ateisták és más vallásúak pokolra kerülnek?

Figyelt kérdés
Mire számíthat például egy ateista, zsidó, muszlim, hindu? Ugye az ateista nem hisz Istenben, zsidók és muszlimok egy Istenben hisznek, a hinduk pedig sok istenséget imádnak.

2018. jan. 3. 11:03
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
9%

Szia!

Ez személy szerinti válasz lesz: Szóval aki nem cselekszi azt amit Jézus vagy nem probalkozik vele az szerintem pokolba kerül! De! Aki nem hallott Jézusról mondjuk az őserdőben él annál dol el ez alapján! Milyen a lelkiismerete. De pl van egy ateista aki nyilvánosan megtagadja a Szent Lélek munkáját és nem hagyja hogy dolgozzon vele vagy egy vallásos ember aki csak a templomban mutatja a szépet de szívében kárt vall és egy fiatal állandóan bulizós ember akinek foglalkozik Isten dolgaival és azt mondja hogy majd a halálos ágyán megtér az szerintem nem fog üdvözülni ha ebben a pillanatban meghal.

2018. jan. 4. 09:15
 32/46 A kérdező kommentje:

31

Tiéd is egy eltérő nézet. Azt írtad aki nem cselekszi azt amit Jézus vagy nem próbálkozik vele az szerinted pokolba kerül. Ezt mást vallásúak is teljesíthetik de még ateisták is, mert ilyenek hogy ne ölj, ne lopj, legyél jó másokkal stb, benne van más vallásokban is és ateista is betarthatja.

2018. jan. 4. 09:24
 33/46 Mansour ***** válasza:

Kérdező, miért nem akarod elfogadni, hogy nincs egységes keresztény tanítás sem a pokol mibenlétéről, sem arról, hogy pontosan mi fog történni a nem keresztényekkel? Vagy csak arra vársz, hogy valaki megerősítse a saját elképzelésedet?

Én egyébként katolikusként Abigél válaszával értek egyet.

2018. jan. 4. 10:24
 34/46 A kérdező kommentje:
Nem értem hogy miért nincs egységes keresztény tanítás ezzel kapcsolatban. Nem írja a Biblia, vagy ír valamit amit sokféleképpen értelmeznek az egyes irányzatok?
2018. jan. 4. 15:37
 35/46 Mansour ***** válasza:

A második, a pokollal kapcsolatban legalábbis. Vannak a Bibliában utalások, amit sokan sokféleképpen értelmeznek.

A más vallásúak üdvözülésével kapcsolatban pedig még ennyi támpont sincs. A legtöbb, amit ezzel kapcsolatban mondhatunk, amit már egy válaszoló megfogalmazott: "Annyi a fix, hogy Jézus követőinek megígérte az üdvösséget."

2018. jan. 4. 15:58
 36/46 anonim ***** válasza:
Azt irtam hogy ez azokra vonatkozik legalábbis szerintem akik nem hallottak Krisztus megváltásáról. Azoknak a cselekedete és lelkiismerete miatt lehet döntés! Míg itt vagy te ( ne vedd személyes sértésnek) te már hallottál Istenről, de mégsem fogadod el. Egy ateista nem hisz a legfontosabban
2018. jan. 4. 18:13
 37/46 A kérdező kommentje:
Én nem írtam magamról semmit, így kérlek ne ítélkezz. Szerinted akkor aki hallott a keresztény vallásról, de nem követi elkárhozik?
2018. jan. 5. 10:40
 38/46 anonim ***** válasza:

Nah! A válasz ez! Aki nem hisz nem üdvözül! A cselekedetek nem egyenlítik ki a számlát! Ha egy ember megtér a cselekedetnek kell jönnie és nem fordítva

Ha egy olyan ember aki még nem hallott Istenről mondjuk egy Himalájában élő kisfiú a lelkiismerete alapján dől el hisz Isten a szívek vizsgálója!

Ha egy más Istent követő személyről van szó mondjuk egy hindu asszony is a pokolba fog kerülni mert a valódi Isten hozzá is Szólt de ő nem figyelt rá!

2018. jan. 5. 23:11
 39/46 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy egyedül Isten ítélkezik és nem te, bármennyire is szeretnél, hogy szíved szerint pokolra küldenéd azt a hindu asszonyt.
2018. jan. 6. 10:26
 40/46 anonim ***** válasza:
Pszichiátriai eset egy olyan isten, aki kárhozatba küld embereket pusztán azért, mert olyan helyre születtek, ahol nem keresztény tanokat kaptak útravalóul.
2018. jan. 7. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!