Kicsoda a 'Magyarok Istene'?
33. Jézus ezt mondta"Az pedig az örök élet,hogy megismerjük az egyedüli igaz Istent és akit elküldték a Jézus Krisztust".
Itt egy istenről beszél Jézus és egy megváltorol Jézus Krisztusról.
Mégis,hogy gondoltad?
Mminden nemzetnek,minden országnak,minden embernek külön Istene van?
Akkor több az Isten mint az ember.
83.Zsoltár 18,19."Kinek megtudják,hogy a neved Jehova,egymagad vagy Felséges Isten az egész Földön".
Na ez a magyarok Istene is,mert csak egy Isten van.
Agyament logika...
"Ábrahám, Izsák és Jákob Istene..."
Akkot Abrahámnak, Izsáknak és Jákobnak van egy külön Istene? Vagy nekik mindhármuknak külön-külön istenei vannak?
"Ezt mondja az Úr, Izrael Istene.."
Akkor Izraelnek is külön Istene van és minden más népnek?
Gondolkozol te mielőtt valamit írsz?
35.A 2Mozes 6:3 igy hangzik:"Ábrahámnak,,Jákobnak,Izs áknak,ugy jelentem meg mint felséges Isten de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes".
Itt is ugyan arról az Istenről van szó,mint a Zsoltár 83:18,19-ben,csak éppen el kell olvasni.
1Kor:8:5,6."Mert ha vannak is úgynevezett Istenek akár az égben,akar a Földön,mint ahogy van sok isten és sok úr,nekünk egyetlen Istenünk van az Atya,akitől van a mindenség,mi is őérte,és egyetlen Urunk a Jézus Krisztus,aki által van a mindenség,mi is Őáltala".
Itt a biblia egy Istenről beszél az Atyárol Jehovárol és egy megváltorol Jézus Krisztusról.
Ha tetszik ha nem a biblia ezt irja .
Hogy te mit gondolsz,ne éngemet vádolj.Higgy amit akarsz.
1. Nem vagyok keresztény, épp ez miatt nem is tudom azt az istent magaménak tudni + a tudat, hogy a vallás a zsidóktól indult, eléggé elszomorít... (Azért mert ők maguk azt hiszik, hogy ők a kiválasztott nép aki bármit megtehet.)
2. Nem ismerem a keresztény zsoltárokat, épp ezért nekem azt is leírhatod, hogy: "Az úr az űrből lehozta a csimpánzokat, hogy azt a tömérdek banánt felzabálják" - nem fogom tudni, hogy van-e benne ilyen vagy sem.
3. A germánok istene Wotan, fia Donar stb. A Skandinávoknak ezzel megeggyező vallásuk van, fő istenük Odin kinek fia Thor stb.
Az egyiptomiaknak rengeteg istenük van.
Az Afrikaiknak nem is tartják számon hányfajta nézet, vallás és istenség van.
Indiaiaknak rengeteg istenük van.
Hawaiion élő népnek is vannak saját isteneik.
A Szlávoknak akik már különváltak egymástól is vannak isteneik mai napig csak a keresztény térhódítás miatt vagy megölték azt aki még hitt benne vagy erővel megfélemlítették.
Tehát. Akkor Kicsoda a Magyarok Istene? Vagy kicsodák?
Azóta utána néztem minden esetleges információnak, ennek keretékbe tudom állítani: Semmi nem maradt fent őseink isteneiről. Nálunk Szent István és apja Géza fejedelem erőszakos, hol-hol brutális térítése miatt semmi nem maradt fent. Köszönöm a válaszokat.
37.Kedves kérdező:Az egyedüli igaz Isten nem csak az Zsidók Istene.
Ő az egész világ egyetem Istene.
Jézus megjelenéséig ez igy volt.
Jézus a kivégzése miatt elvetette a zsidokat és az Újszövetséget létrehozva az egész világ emberiségéből álló szellemi zsidokat hozta létre.
Roma.11:25,26."Mert nem az a zsidó,aki külsőleg az,a körülmetélés sem az,ami kívül a testen van.Hanem az a zsidó,aki belsőleg az,s aki a szívében,szellem által van körülmetélve,s nem irott törvénykönyv szerint"
Amint látjuk a zsidók sem külömben a többi embereknél,de a szellemi izraeliták azok igen ,amelyben az egész világ emberiségéből vállasztodik ki.
Másképpen a megváltásban nem részesülhetnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!