Például amikor annyi rosszat látok a világban, ez össze tud zavarni, hogy Isten miért alkotna olyan világot, akiben pl rendszeresek a természeti katasztrófák?
Próbáltam erről beszélni a lelkésszel, aki egyszerűen közölte hogy ne gondolkozzak ilyesmiken, mert magamat zavarom össze.
Az az igazság hogy ez a kijelentése még jobban megrémített.
Ti mit gondoltok a kétkedésről és a lelkészem válaszáról?
Ahol ő megjelenik, ott onnan kezdve nincs értelmes írás, mert az ő írásai minden mást kitakarnak, és semmit nem lehet megtalálni.
Sajnállak, mert így nem fogsz választ kapni a kérdésedre.
2018. jan. 2. 13:57
12/17 A kérdező kommentje:
"mert te ide nem tanulni jöttél, hanem tanítani"
Nagyon tévedsz. Feltettem egy kérdést, mert szerettem volna egy értelmes beszélgetést folytatni.
De ez nem azt jelenti hogy köteles vagyok bármi rossz választ is elfogadni. Akkor szólok, hogy a válasz rossz, és megindoklom, miért az, ahogyan tettem ezt a vulkános példával.
A stílusodat pedig kikérem magamnak! Ha a továbbiakban is így írsz, egyszerűen figyelmen kívül hagyom. Mert ilyen stílusban megnyilvánulni még egy hitetlen embertől is visszataszító, de egy magát kereszténynek valló embertől egyenesen szégyen!
2018. jan. 2. 14:45
13/17 anonim válasza:
Nemcsak Isten és emberek vannak, hanem angyalok is, köztük bukott angyalok is. Nem egyedül az ember teszi tönkre a világot.
2018. jan. 2. 16:01
14/17 anonim válasza:
Ja, a bukott angyalok indítják be a vulkánokat.
Az igaziak meg küzdenek velük. Micsoda gigászi küzdelem!
2018. jan. 2. 16:17
15/17 anonim válasza:
Szerintem az emberek azt kapják, amit érdemelnek. Nekem egyáltalán nem inog meg a hitem, ha pl. természeti katasztrófa történik. Jó lenne, ha az emberiség észbe kapna. Túl sok a bűn a világon. :(
2018. jan. 2. 20:46
16/17 anonim válasza:
A természeti katasztrófák nem lehetnek "jók" vagy "rosszak" csak vannak. A nagydarab kő sem rossz ami magasról pottyan az ember fejére, meg a sok víz sem rossz amibe bele lehet fulladni. Ilyen erővel az is lehetne kérdés, hogy miért nem lettünk sebezhetetlenek. Senki nem mondta, hogy attól lenne jó a világ, ha nem lehetne meghalni benne. Valójában a Biblia szerint meghalni sem rossz. Elvenni mások életét, tönkre tenni mások alkotását, az igen, de meghalni, vagy a földi életet "nem végig élni" nem más mint az élet velejárója. Mi ezt így emberként persze másképp gondoljuk, küzdünk is ellene ahogy csak bírunk, ezeknek következménye a túlnépesedés, a szuperbaktériumok, meg biztos lehetne még sorolni. Amúgy ez sem "rossz" de reméljük fog majd menni jobban is.
2018. jan. 2. 20:52
17/17 anonim válasza:
Mindenki szokott, ez normális. Paradox módon épp a kételkedés segíthet hozzá ahhoz, hogy a hited még erősebbé váljon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!