Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők/vallásosok! Nektek...

Hívők/vallásosok! Nektek mennyire fontos, hogy a (leendő) házastársatok is ugyanazt a vallást kövesse, amit ti?

Figyelt kérdés
Összeházasodnátok egy olyan férfival vagy nővel, aki normális, tisztességes, erkölcsös életet él, viszont nem vallásos? Nem ateista vagy "vallásellenes" személyre gondolok, csak egyszerűen nem vallásos emberek között nevelkedett, így ez a dolog kimaradt az életéből.

2017. dec. 29. 00:09
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Ervin ! (29 hsz)

Ismerem a krisztusi hitet, én pont úgy gondolom, hogy te viszont csak annyit ismersz belőle, amennyit a szádba rágtak olyan emberek, akik ezt kitalálták.

Ezért történhet meg most az, hogy " egyetemes baromságokat " feltételezel teológiai tudásomról.

1, Ezt nehezen bogoztam ám ki...

Szóval egy analógián keresztül

Van egy pulóver, ami jelen példánkban istent jelképezi.

Isten egyenlő szeretet,tehát pulóver egyenlő isten, egyenlő szeretet.

Én egy kis szöszmő vagyok, aki elkóborolt a pulóvertől.

Ok.

Tehát isten, lénye egy darabját adja, - jelen esetünkben mondjuk a jobb ujját - a pulóvernek, hogy én a szöszmő, a jobb pulóver újjában való hitemen keresztül visszacsatlakozzak, a pulóverhez.

Nem látom, hogy hogy leszek én egy leszaggatot pulóverújban való hit által, újra az egész pulóver elválaszthatatlan része.

Nem lehetett volna ezt önszaggatás öncsonkítás nélkül megoldani ezt?

Mi ez mazohizmus ? Mert ez megmagyarázná, hogy miért kiséri végig ez a keresztényeket.

2,

Mindenki ezt mondja a sajátjáról, de ki tudja melyik a valódi élmény, és melyik a hinni akarás.

3,

Abszolút nem releváns, félremagyarázó válasz.

4,

" A kereszténység NEM vallásosság!

Krisztus követése közösség,"

Egy nagy túrót nem vallás,... és pontosan mondata második fele miatt az.

" melynek szellemi vezetője Isten Lelke,aki elvezet a Szeret megismerésére. "

5,

Aki nem létezik az nyilván nem is alapít semmit.

De Pál megtette - fajtájához méltóan, csupa - csupa szeretetből.

A keresztények miért is tűrik meg akkor, ha nem istentől való?

Akkor miért adakoznak neki, miért hallgatják a papokat, miért nem mondják, hogy ebből elég ? Miért nem zavarják el őket, mint krisztus tette a kufárokkal? Szerintük.

6,

Nem kérem, hogy mutasson a sokból egyet, mertnem menne.

És így jogos a fenntartásom. És legalább ezt, egy pápa kijelentése is alátámasztja.

" jó szolgálatot tett nekünk jézus mítosza "

2017. dec. 29. 21:14
 32/38 anonim ***** válasza:
31%

30 #

Remélem azért nem csak nekem van bíbliám, mert úgy látom, hogy önök inkább csak elbeszélés alapján ismerik.

Mindegy. Nem célom lerombolni a hitét, ( tudom, hogy kényszeresen fogja azt válaszolni, hogy nem is tudnám, mert... ) és szinte biztos is, hogy jelenlegi elvakultsága ezt meg is akadályozná.

Tanácsot sem adok, mert azt is visszautasítaná.

Hát akkor nem marad más hátra, mint....

szép napot

2017. dec. 29. 21:25
 33/38 anonim ***** válasza:
59%

vaszil44 intelligencia szintjét jelzi,hogy a civilizált világ legismertebb kincse könyvének CÍMÉT kisbetűvel írja következetesen.

Mi értelme válaszolni műveletlen tuskónak?

2017. dec. 29. 21:30
 34/38 anonim ***** válasza:
0%

Talán mert nem véletlenül teszem, okoska :)

Te viszont olvasd már el a válaszod légyszi. Ásd el magad inkább, mint hogy írj.

Találtam valamit, amitől visítva röhögtem.

" A KRISZTUSI HIT AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉT ÁTHATJA” – BESZÉLGETÉS DR. BIRKÁS ANTALLAL A RAVASZ LÁSZLÓ – ORDASS LAJOS KÖZÉLETI KOLLÉGIUMRÓL

Létrehozás: 2011. szeptember 08., 09:04 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 08., 09:49

Budapest – Ravasz László – Ordass Lajos Közéleti Kollégium (ROKK) elnevezéssel a közélet, a közszolgálat iránt érdeklődő hívő fiatalokat készítenének fel politikai, közigazgatási, közösségvezetői hivatásuk betöltésére. A 2011 októberében induló két éves képzésre szeptember 15-ig várják még a 18-35 év közötti protestáns fiatalokat. A képzés egyik szervezőjével, dr. Birkás Antal oktatási vezetővel beszélgetett az evangelikus.hu. "

Birkás, Ravasz, Ordass. Na ez az igazi jel, hogy ezt most találom.

Értitek ? Birkás ,Ravasz, Ordass !

Visítottam a röhögéstől, érted (!?) visítottam, te biblia nem ismerő analfabéta.

2017. dec. 29. 21:40
 35/38 anonim ***** válasza:
83%

31.Hsz!

Még egy reménytelen próbálkozás.

1.Analógiád tökéletesen értelmetlen,és alkalmatlan az Isten-ember-társ kapcsolata jelképének.

2.Mindenki azt gondol az én élményeimről,amit akar.Ez,abszolút nem befolyásolja azt amit én tapasztaltam,és tapasztalok.

3.Mivel ez számodra parszi nyelven van,nem lehet fogalmad róla.

4.Nem ismered az "egyház",és "vallás"fogalmakat.

5.A vallásoknak van hasznos szerepe is.

Amint nem tépkedjük ki a búza közül a gyomot,vagy nem irtjuk ki a gyomos búzát,úgy hagynunk kell a vallásokat békén,csak ne várjunk tökéletes vallást!

6.4 evangélista(nem kettő) egybehangzó módon írta le azt,amit látott,s ezen kívül Josefus Flavius római történetíró is írt bizonyító erővel.

2017. dec. 29. 21:53
 36/38 anonim ***** válasza:
83%

34.Hsz!

Nem tudok sötétebb tahót elképzelni,mint aki mások nevén visítva röhög!

2017. dec. 29. 21:57
 37/38 anonim ***** válasza:

"Birkás, Ravasz, Ordass. Na ez az igazi jel, hogy ezt most találom.

Értitek ? Birkás ,Ravasz, Ordass !"

No most Ravasz László és Ordass Lajos püspökök nevét nem ismerni már eleve elárul egy szintet az intelligenciádról. Tudod, ők kiálltak a hitünkért és embertársaikért is, az üldözést, meghurcoltatást is vállalva. Katolikusként tisztelettel nézek fel erre a két protestáns lelkipásztorra. Te meg kicsit kapd össze magad, mert eddig olyan ez, mintha egy 12 éves kamasszal vitatkozna az ember.

Ez a legrosszabb, mikor valaki támad egy vélt képet, amit a kereszténységről magában kialakított, és ettől semmi nem tántorítja el. Dogmatikusabb gondolkozás, mint ami bármely vallásban lenne.

2017. dec. 30. 12:15
 38/38 anonim ***** válasza:
Nekem nem feltétel, ha a gyerekek neveléséről meg tudunk jól egyezni.
2019. máj. 30. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!