Miért nem járnak Istentiszteletre, Misére is azok a fiatalok, akik egy egyházi ifjúsági kör tagjai?
Nekem szerencsém volt. Mind a lelkészünk, mind a gyülekezeti tagok szerető közösséget alkotnak. Sőt, nem csak szavakban, de konkrét tettekre váltva. Nemcsak felajánlották segítségüket, de segítettek is kritikus helyzetekben. Ennél többet nem lehet elvárni.
Az eredeti kérdésre visszatérve: fiataljainkat az iskolában és az ösztöndíjszerzés során, később pedig a szinte folyamatos túlóráztatás során túlterhelik, ezért örülnek, ha legalább kialudhatják magukat. Ismerek olyat is, aki még a pihenést is feláldozza a bulizásért, ezért állandóan betegen jár suliba. Apropó: olyat is ismerek, aki egyetemistaként azért nem mer még templomi közösségbe sem elmenni, mert fél attól, hogy nagyobb közösségben megbetegszik. (Ezek mondjuk elég praktikus dolgok.)
Akkor próbálj meg értelmesen fogalmazni és értelmezni. Úgy nem foglak félreérteni.
Egyszer azt mondod, hogy nem jársz abba a templomba (sőt a lányod sem), most azt, hogy pont akkor és pont ott voltál, amiről a cikk írt. Jó lenne, ha nem írnál egymásnak ellent mondó mondatokat.
Mi a politizálás? Ha egy pap vagy püspök hirdeti a keresztény értékeket; felszólal az abortusz, a melegházasság, az eutanázia ellen, az nem politizálás, hanem a kötelességét teszi. Ha elkezd egy párt vagy kormány mellett kampányolni a szószékről prédikáció helyett, az politizálás és helytelen a részéről.
Mint írtam, bizonyéra van ilyen is, de a többség biztos nem. Például a miénk egyszer sem politizált prédikáció alatt.
Ha szeretsz valakit mindegy milyen nemű nem érdekel a vallás (
Ha tudom hogy rossz környezetbe születne meg a gyerek vagy ha megerőszakolnának akkor igen is én és nagyon sokan elvetetnéK
És had döntsön az ember a saját életéről: pl ha halálos beteg és szenvedések között él es meg akar halni (jogosan) inkább haljon meg mint hogy tovább szenvedjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!