Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem járnak Istentisztele...

Miért nem járnak Istentiszteletre, Misére is azok a fiatalok, akik egy egyházi ifjúsági kör tagjai?

Figyelt kérdés

2017. dec. 28. 22:05
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
8%
Az egész a manipuláción alapszik minél többször elmondják ugyan azt hangsúlyozva és leegyszerűsítve annál valószínűbb hogy elhiszed
2018. jan. 4. 19:46
 32/46 anonim válasza:
41%

Nekem szerencsém volt. Mind a lelkészünk, mind a gyülekezeti tagok szerető közösséget alkotnak. Sőt, nem csak szavakban, de konkrét tettekre váltva. Nemcsak felajánlották segítségüket, de segítettek is kritikus helyzetekben. Ennél többet nem lehet elvárni.

Az eredeti kérdésre visszatérve: fiataljainkat az iskolában és az ösztöndíjszerzés során, később pedig a szinte folyamatos túlóráztatás során túlterhelik, ezért örülnek, ha legalább kialudhatják magukat. Ismerek olyat is, aki még a pihenést is feláldozza a bulizásért, ezért állandóan betegen jár suliba. Apropó: olyat is ismerek, aki egyetemistaként azért nem mer még templomi közösségbe sem elmenni, mert fél attól, hogy nagyobb közösségben megbetegszik. (Ezek mondjuk elég praktikus dolgok.)

2018. jan. 4. 20:27
 33/46 anonim ***** válasza:
8%
21! Na te éppen közéjük való vagy! Ki vagy, hogy ismeretlenül hazugsággal vádolsz, leírtam, hogy a lányom iskolája ahoz a templomhoz tartozik, ott voltunk, a mise épp gyerekeknek szóló volt. Még hogy nem politizálnak a papok? Jársz te egyáltalán templomba? Talán nem is kellett volna ilyen buta hozzászólásra reagálnom, a hozzászólásoddal úgyis minősítetted önmagad!
2018. jan. 4. 21:57
 34/46 anonim ***** válasza:
41%

Akkor próbálj meg értelmesen fogalmazni és értelmezni. Úgy nem foglak félreérteni.

Egyszer azt mondod, hogy nem jársz abba a templomba (sőt a lányod sem), most azt, hogy pont akkor és pont ott voltál, amiről a cikk írt. Jó lenne, ha nem írnál egymásnak ellent mondó mondatokat.

Mi a politizálás? Ha egy pap vagy püspök hirdeti a keresztény értékeket; felszólal az abortusz, a melegházasság, az eutanázia ellen, az nem politizálás, hanem a kötelességét teszi. Ha elkezd egy párt vagy kormány mellett kampányolni a szószékről prédikáció helyett, az politizálás és helytelen a részéről.

Mint írtam, bizonyéra van ilyen is, de a többség biztos nem. Például a miénk egyszer sem politizált prédikáció alatt.

2018. jan. 4. 22:42
 35/46 anonim ***** válasza:
13%
Én a kereszténységet tiltanám be nem ezeket ' felszólal az abortusz, a melegházasság, az eutanázia ellen," egyikben sem értem mi a rossz csak nektek vannak ilyen tevkepzeteitek
2018. jan. 4. 22:55
 36/46 anonim ***** válasza:
69%
Mondjuk ha a melegházasság esetében nem érted, az egy dolog, de hogy a két megnevezett gyilkosság esetében sem....
2018. jan. 4. 23:00
 37/46 anonim ***** válasza:
11%

Ha szeretsz valakit mindegy milyen nemű nem érdekel a vallás (

Ha tudom hogy rossz környezetbe születne meg a gyerek vagy ha megerőszakolnának akkor igen is én és nagyon sokan elvetetnéK

És had döntsön az ember a saját életéről: pl ha halálos beteg és szenvedések között él es meg akar halni (jogosan) inkább haljon meg mint hogy tovább szenvedjen

2018. jan. 4. 23:32
 38/46 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide az abortusz meg ilyenek? Ez totál off, baromira eltértetek a kérdés tárgyától.
2018. jan. 5. 07:30
 39/46 anonim ***** válasza:
8%
34! Olvasd el még egyszer a 15 hosszászólást! Elég egyértelmű " azóta nem jár" . Előtte oda járt, Tamás Atya bérmálta. A kisebbik már nem oda jár, mert őt meg nem keresztelte meg, azt mondta, hogy meg kell várni a 6 éves kort, mert újszülötten elmaradt, ezért a kicsinek másik iskola és másik templom jutott. Nem értem ,hogy nem hallottál a templomi politizálásról , a hívek lépten nyomon morgolódtak a legutóbbi konzultációkor is. Nem tudom hallottál-e arról hogy Fideszes képviselő tartott szentmisét két hónapja Veszprémben a Szent Mihály-székesegyházban Isó Péter helyett, de mindennap látni ilyet is, ha kirándul az ember: [link]
2018. jan. 5. 11:15
 40/46 anonim ***** válasza:
21%
Én istentiszteletre jártam, mielőtt ifire mentem volna, és most már nem nagyon járok vasárnaponként, mert ha elmegyek szombaton az ifire, akkor nekem nincs időm vasárnap is elmenni, olyan suliba járok, ahol elég sokat kell tanulni, másrészt, pedig nem csak abból áll az életem, h templomba járok, és tanulok. Másrészt pedig egyetértek azzal a véleménnyel mi szerint, a szertartás olyan mű. Ifin elmondhatjuk a véleményünket, akár vitázhatunk, míg ezt vasárnap nem tehetjük meg.
2018. jan. 5. 17:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!