Miért nem járnak Istentiszteletre, Misére is azok a fiatalok, akik egy egyházi ifjúsági kör tagjai?
Talán még annyit, hogy nem érzed az egész szituációt magadhoz mérve is mélrtatlannak? Egy kicsit sem?
Miért mindig másokban kell a hibát keresni? Miért nem tudod egyszerűen leírni, hogy te nem hiszel Istenben, ezért nem jársz templomba sem. Felesleges állandóan mellébeszélni és mutogatni újjal.
Kezdted azzal, hogy mutogattál a sok közül 1 győri plébánosra. Kiderült nem is Győrben laksz, sose hallottad, csak egy cikket olvastál. Pedig úgy írtad, mintha személyes élmény lenne. Valószínűleg a lányod se jár abba a templomba.
Folytattad a püspök urat lejáratni próbáló cikkel. Gondolom őt sem hallottad egyszer sem prédikálni.
Nálunk például a pap nem szokott politikai dolgokról prédikálni. Feltételezem a többségük sem szokott. Sőt egyedül a katolikus papok és püspökök nem vállalhatnak politikai tisztséget sem.
Végül pedig annyit, ha lenne egy picike kis fogalmad is az egész témáról, akkor nem írnál ilyen butaságot. A katolikusok nem a prédikáció miatt járnak misére (bár általában az is jó és lelket építő), hanem az Eukarisztia miatt. Ebből látszik, hogy valójában mennyi közöd van az egész témához. Mint ha én akarnék az autoszerelésről előadást tartani, de autót még életemben nem szereltem.
Mert a magyar egyhaz es a papok unalmas semmirevalo banda. Milyen programokat csinalnak hogy az emberek oda jarjanak?
Az ajto sosincs nyitva hogy valaki besetaljon ha eppen szuksege van ra, A pap nem kaphato ha eppen szukseg lenne ra, unalmas depresszios az egesz eloadas. Mit varsz a fiataloktol vagy akarkitol is??
Nezz meg egy Amarikai filmet ahol tapsolnak urolnek tancolnak mosolyognak nevetnek. Az az istentisztelet. Az osszes programjuk olyan es a hetvegi kirandulasok is epp olyan pozitiv vidam szellemben tortenik.
Megnezted a papot a legutobbi misen a templomodba?? Unalmasan elmodja a biblia reszet eneklo hangon esetleg elkotyeral meg egy magyon hosszu fel percet. Vonzonak talalod?
Istennek mindegy hogy sirva, depressziosan, seggel lefele vagy felele, nevetve vagy rohogve imadkoznak hozza.
A magyar egyhazkozseg szart se er magyarul megmondva. Kellene egy normalis nem egotista nem unalmas depresszios vezeto olyan aki tele van otlettel, toborozni akar uj tagokat, vidamsag, pozitiv ter veszi korul.
Ez soha nem lessz, mert magyarorszagon nincs vallas. Van vallas szeru (ja, mint a bejgli) teszta de kb annyi.
Ahogy mondod, kövessük azt a sok amerikai szektát, majmoljuk le őket és csináljunk az istentiszteletből/miséből övékéhez hasonló bazári mutatványt. Mit számít, hogy az őskeresztények miként végezték a szertartásaikat, ha követhetjük a sok hülye amerikait? Ez aztán jó ötlet.
Először is, nem ártana tisztában lenned a depresszió fogalmával. Ez egy betegség, nem pillanatnyi vidámságfaktor.
Másodszor, attól hogy valaki nem kezd el táncolni egy templomban, nem kiabál bele a prédikációba és nem énekel úgy, mint ha popkoncerten lenne, még lehet boldog és vidám. Mondjuk úgy, hogy megadja a tiszteletet Istennek, a világ Teremtőjének, a királyok Királyának. A Biblia megemlíti az angyalok imádatát, gondolom a szeráfok sem dajdajozva, táncikálva zengik Isten dicsőségét.
Inkább tartom követendőnek ez utóbbi példát, mint pár amerikai hippit.
Én meg nem láttam annyi álszentséget és hazugságot máshol csak a templomban
A fiatalokra általában csak ráerőszakolják a vallásokat
#29, bocs, de senki nem erőszakolta rám, sem a szüleim, sem papok nem tartottak pisztolyt a fejemhez, hogy márpedig higyjek. A hitet nem lehet ráerőszakolni másokra, mert a hitnek belülről kelk fakadnia. Itt vagyok 18 évesen, és tessék, hiszek.
Amúgy #1 vagyok. Mi nem volt hasznos a válaszomban? :o
Tényleg így szokott lenni, nálunk is volt egy lány, akit a barátnője hívott az ifire, eleinte nem járt a templomba, de mostmár ő is jár, ő hív másokat az ifire, és mondja nekik, hogy ne csak az ifire, a templomba is menjenek. Tényleg nem értem, mért pontoztatok le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!