nekem konfirmációra kellett járni anno (kb 10-12 éve, 13-14 évesen), azt elvégeztem, de nem saját választásból, hanem mert muszáj volt kb. Azóta nagyon ritkán járok templomba, és vallásosnak sem tartom magam.
2017. dec. 30. 10:12
12/46 anonim válasza:
Miért volt muszáj konfirmálnod? És ki választott helyetted?
2017. dec. 30. 11:59
13/46 anonim válasza:
Én Református gimnáziumba járok de csak azért mert itt van Biosz szak ami nekem kell amúgy ateista vagyok a vallás csak manipuláció :)
2017. dec. 31. 00:05
14/46 anonim válasza:
Ha leszállunk a földre:
A: A szülei miatt jár csak ilyen helyekre azok erőltették rá
B: A társaság miatt jár ilyen helyekre, ismerkedni akar.
2017. dec. 31. 00:56
15/46 anonim válasza:
A lányomnak a nemzeti konzultáció tette be a kaput, ő azóta nem jár, a katolikus templomokban erről szólt a mise. [link]
2018. jan. 1. 16:14
16/46 anonim válasza:
Ez sajnos akkor szerencsétlenül jött akkor ki, hogy pont Győrben laktok, a lányod pont abba a győri templomba jár(t), ahol a megnevezett pap misézik.
Bár elég helytelen napi politikát bevinni a templomba, de szerencsére csak a templomba járó katolikusok igen kis részének kellett átélnie, amit a lányod átélt abban a győri templomban.
Egyébként miért nem jár akkor másik templomba? Győrben van néhány azért. Vagy eddig tartott Isten iránti szeretete, amíg az adott helyen és adott napon meghallotta, hogy a kérdőívkitöltésről prédikált a pap?
2018. jan. 1. 17:00
17/46 anonim válasza:
Egyszerű mert nem akarnak van jobb dolguk is mint a szüleik vagy az iskola által ráerőszakolt istentiszteletre járni én megmondta a tanároknak hogy nem hiszek istenbe csak a szak miatt jöttem és kiakart rugatni
2018. jan. 1. 17:24
18/46 anonim válasza:
16. Nem Győrben lakunk, csak ott tanul a leányom, az a templom tartozik az iskolához. Mehetne helyben, de itt is ugyanaz van. Szerencsésebbek a Pestiek, néhányszor jártunk a Bazilikában, és a terézvárosi templomban, utóbbi helyen Gábor Atya kézfogással búcsúzik a hívektől, mindenkit névről ismer és a kicsikkel körmenetet tart a padok közt mise közben, de előtte kihívja a kicsiket magához, játszanak az oltár előtt, és nincs nyafogó, unatkozó kisgyerek. A 2. alkalommal megkérdezett bennünket, hogy kik vagyunk, mert már látott egyszer, és örült a viszontlátásnak, tehát van jó tapasztalatom is.
Ezek szerint te is ugyan úgy csúsztatsz és hazudsz, mint miként a cikk is megvádolja a püspök urat.
Én sem értek egyet minden szavával, de van olyan véleménye is, amit keresztényként egyszerűen nem értelmezhet másként (pl. melegházasság).
Ez viszont nem mentesít téged a hazugságod alól, hiszen mindezek nem misén hangoznak el, állításoddal ellentétben. Mivel ezek a lelkes újságírók templomot belülről ritkán látnak (max képeken), nehezen is tudnának írni a prédikáció tartalmáról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!