Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez a kijelentés, szó szerint,...

Ez a kijelentés, szó szerint, vagy képletesen értendő?

Figyelt kérdés
Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt" (Jn 1:18).
2017. dec. 27. 11:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%
'kolposz' - 'mell', 'kebel', 'öl', 'öböl'. Képzeld el, hogy egy gyermek az apja ölében ül. Ennyit jelent, de valójában szellemi értelemben. Nem tudom, mikor kezdődött az eredeti teremtés, csak gondolj arra, hogy a Biblia nem írja le sem a Menny, sem a Föld teremtését, csak megemlíti, hogy kezdetben lettek teremtve. Nem írja le az angyalok teremtését sem. De bármikor is volt Isten első teremtő csodája, a Krisztus abban már részt vett tevőlegesen. Vagyis szó sincs arról, hogy egy gyermekhez lehetne hasonlítani, valójában minden teremtménynél öregebb, csak Ő nem öregszik, mint mi.
2017. dec. 28. 19:19
 12/18 anonim ***** válasza:

"Ennyit jelent, de valójában szellemi értelemben"

Emberi magyarázat

2017. dec. 28. 21:19
 13/18 anonim ***** válasza:
Emberi reflexió.
2017. dec. 29. 04:22
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

"De bármikor is volt Isten első teremtő csodája, a Krisztus abban már részt vett tevőlegesen."

Én tudom, képzeld, az első az első napon volt, még akkor is, ha úgy gondolod (balfék gondolat), sok milliárd első nap volt. Nem beszélve a Jézusi jelenlétről, ami ugye nemhogy reflexnek is rossz, mert detto emberi kitaláció.

2017. dec. 29. 07:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Péld 8,22-

22

Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.

23

Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.

24

Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.

25

Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.

26

Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.

27

Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;

28

Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;

29

Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:

30

Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben.

2017. dec. 29. 09:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Megszemélyesítés. Nem is értem, hogy miképpen van bárkinek is bátorsága hozzátenni ehhez:

1. Avagy a bölcsesség...

A bölcsességről írt a bölcs Salamon, nem Jézusról. Vagy idéznéd, hogy az önkényességen kívül hol is szerepel ebben Jézus személye?

2017. dec. 29. 10:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Felesleges ezen vitázni.
2017. dec. 29. 10:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Neked... Akkor ne foly bele... :)
2017. dec. 29. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!