Ez a kijelentés, szó szerint, vagy képletesen értendő?
"Ennyit jelent, de valójában szellemi értelemben"
Emberi magyarázat
"De bármikor is volt Isten első teremtő csodája, a Krisztus abban már részt vett tevőlegesen."
Én tudom, képzeld, az első az első napon volt, még akkor is, ha úgy gondolod (balfék gondolat), sok milliárd első nap volt. Nem beszélve a Jézusi jelenlétről, ami ugye nemhogy reflexnek is rossz, mert detto emberi kitaláció.
Péld 8,22-
22
Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.
23
Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
24
Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.
25
Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.
26
Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.
27
Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;
28
Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;
29
Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:
30
Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben.
Megszemélyesítés. Nem is értem, hogy miképpen van bárkinek is bátorsága hozzátenni ehhez:
1. Avagy a bölcsesség...
A bölcsességről írt a bölcs Salamon, nem Jézusról. Vagy idéznéd, hogy az önkényességen kívül hol is szerepel ebben Jézus személye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!