Kedves Jehova Tanúi! Miért követtek teljes bizalommal olyan embereket, akik saját bevallásuk szerint nincsenek közelebbi vagy különlegesebb kapcsolatban Istennel, mint az átlag Tanú?
Vidiripi
"Egy tanú az élete során rengetegszer találkozik a gyűlölettel, amit az vált ki a társadalomból, kormányzatokból, hogy egyrészt tesszük amit Jézus kért tőlünk..."
Szeretnélek felvilágosítani. De nem csak téged hanem az összes tanú társadat is!
Más egyházakhoz tartozó hívő emberek is pontosan úgy találkoznak életük során a gyűlölettel mint ti. És ők is a hitük miatt az értékrendjük miatt azért mert nem alkudnak meg az elfogadott társadalmi normákkal! Hanem szint úgy az Úr Jézus Krisztus által mutatott utat igyekeznek követni!
"...a másik a rólunk való ismeret hiánya/ negatív személyes tapasztalat amit kiterjesztettek az egész gyülekezetre."
Érdekes hogy még egyetlen Jehova tanújától sem olvastam vagy hallottam olyasmit hogy pl. a "hitehagyottaknak" igazuk van bizonyos dolgokban!
Titeket Jehova tanúi senki sem ismer se a társadalom se azok akik rokoni kapcsolatban állnak veletek se azok akik évtizedeket töltöttek közöttetek csak aztán elhagyták a szervezetet!
Akkor hogy is van ez?
Nekem van Jehova tanúival negatív személyes tapasztalat is de van pozitív személyes tapasztalat is.
Pozitív tapasztalatom hogy közöttük is vannak olyanok akik komoly elhatározással segítik testvéreiket. Viszont negatív tapasztalatom hogy azt hiszik sokan a tanúk közül hogy ilyesmi csak náluk van. Hát nem, nem csak náluk van ilyen. És még tudnám sorolni de nem ez a lényeg. A lényeg az hogy sok dolog van amit a tanúk ismeret hiányában nagyon rosszul gondolnak. És ez nem csak a tanításaikra vonatkozik hanem a teljes szervezeti felépítésükre és a külvilággal való kapcsolatukra is! Mert a szervezet az általánosít.
De annyit azért had szegezzek le hogy nekem nem Jehova tanúval van problémám. Hanem az Őrtorony szervezettel! Az pedig nem ugyan az, mint Jehova tanúi!
Vidiripi
"olyan dolgokról írtál amiket én nem jelentettem ki, például, hogy mások nem élik át ugyan ezeket, de mivel most rólunk kérdezel ezért arra válaszoltam."
Igaz te valóban nem írtál olyat hogy "mások nem élik át"!
És kijelented azt hogy más egyházakhoz tartozó hívő emberek is találkoznak a gyűlölettel a vallásuk miatt?
"Nyilván nem ismerik, mert nem akarják, nem érdekli őket, ennek sok oka lehet. Többször hívtam szüleimet is, hogy lássák legalább miről van szó, de nem jöttek, nyilván nem fogom eröltetni."
Igen ez így van! És jól teszed hogy nem erőlteted mert annak semmi értelme. És teljesen mindegy hogy melyik egyház!
"Persze így előbb fognak a pletykáknak hinni pl. 10 száualékos kötelezettség, tapogató est, hittérítés stb."
Azoknál az egyházaknál ahol van olyan alkalom amikor házaknál gyűlnek össze, terjedt el hogy tapogató est meg ilyesmi!
- Tized! AZ anyagi dolgok azok általában mindig alaposabb vizsgálatot igényelnek.
Az Őrtorony szervezet esetében van egy dolog az adományokkal kapcsolatban amiben egyedei megoldást alkalmaz! Egyszerűen elképesztő!
Hittérítés! Javíts ki ha tévedek de Jehova tanúinál van az úgynevezett házról-házra végzett szolgálat! Ezt nevezhetjük nyugodtan hittérítésnek, mert az a célja! Terjeszteni az Őrtorony szervezet által kiadott tanításokat a felajánlott irodalom segítségével. Illetve most már a film anyagok segítségével is!
Ebben az egy dologban nagyon is pontos ismeretekkel rendelkeznek az emberek!
Vidiripi
"Én pedig nem fogok senkit sem erőszakkal rákényszeríteni a saját meggyőződésemre, ne adj Isten az életét elvenni."
Tény és való hogy parázs viták szoktak kialakulni a tanúkkal, de azt soha nem gondolnám hogy bárki életét fenyegetnék.
"Beszélgettem más egyházakhoz tartozókkal is a szolgálat során akik nyitottak voltak és eddigi szolgálataim során még mindig jó szájízzel váltunk el egymástól."
Na ezt nagy örömmel olvasom! :)
"Van egy kollégám aki szintén gyakorló keresztény más egyházból, sosem vesztünk össze amiatt, hogy bizonyos dolgokról másképp vélekedünk, köztünk a legnagyobb az összhang a csapaton belül, mert mindketten ugyan úgy a krisztusi ént igyekszik magára ölteni, ez pedig úgy vélem te is tudod mit eredményez. 1Korintusz 13."
Bocsánatodat kérem ha kissé kemény lettem volna. De az oldalon szerzett tapasztalatom szerint szükséges. Te vagy a 2. üdítő kivétel. De hozzáteszem hogy az első személy már nem Jehova tanúja. Amikor elkezdtünk beszélgetni akkor még az volt és nem is akartam neki elhinni hogy az!
És hogy senki ne vonjon le téves következtetést nincs közöm ahhoz hogy már nem tanú.
Valószínűleg mi még találkozni fogunk más kérdéseknél is! :)
Vidiripi
Miben is hazudtam? Állok elébe! Beszéljük meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!