Kedves Jehova Tanúi! Miért követtek teljes bizalommal olyan embereket, akik saját bevallásuk szerint nincsenek közelebbi vagy különlegesebb kapcsolatban Istennel, mint az átlag Tanú?
20.Kedves kérdező:
Olvasva a 20 bejegyzésedet amiből ugy látom jobban ismered a tanuk álláspontját mint a tiedet.
Én ugy látom,hogy hulámzik benned egy ellenszenves magatartás,ami átcsap egy igazságtalan magatartásba.
De azért nem baj,mert ezzel nem vagy egyedül.Másképpen éngemet nem sért, mert ez a te dolgod.
Ha tégedet zseniroz egy "biblia alapon komolyan megszervezett vallás"viselkedése és szereted a katolikus vallás,alap tanításait.
Ami azt jelenti,ha nem vagy Katolikus akkor is minden vallás csipeget a következőkből:
Ha akarod a keresőbe ird be a :
"A katolikus egyház eretnekségeinek(tévtanításainak,és eretnek gyakorlatainak)kialakulása időrendi sorrendben"..."users.atw.hu/elizeus/eretnekségek.html"
Ez a cím alatt időrendi sorrendben fel van jegyezve a biblián kívüli gyakorlatok,amiből te is valamely részéből csipegetsz.
Akkor hol keressük a hibát?
Én biztos vagyok a tanuk proféciai megfejtéseiben.
A szorgalmas tanulásukban,hirderéseibe (Jézus ezt mondta"Tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket"amit egy vallás sem tesz a tanukon kivül és ezt nem pénzért teszik.
Vidiripi
És 21%-os megint beindult!
"Én biztos vagyok a tanuk proféciai megfejtéseiben."
Annyira azért ne legyél biztos!
Az oldal alján!
JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
"A szorgalmas tanulásukban,hirderéseibe (Jézus ezt mondta"Tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket"amit egy vallás sem tesz a tanukon kivül és ezt nem pénzért teszik."
Jehova tanúi nem hívei az ökumenizmusnak így sok egyházról fogalmuk sincsen. Találkoztam olyan tanúval aki nem tudta hogy más egyházaknál is teljes testbemerítés van!
Szeretném felhívni a figyelmedet arra hogy más egyházak tekintetében is folyik a tanítványképzés.És ami biztos nagyon meg fog lepni ott sem pénzért teszik.
Természetesen nem a katolikus egyházról beszélek hanem protestáns egyházakról!
Én magam is részt veszek a tanítvány képzésben de nem egyedül teszem!
- Hazugság ha Jehova tanúi azt állítják hogy más egyházak nem képeznek tanítványokat.
Nem tudom hogy állítanak e ilyesmit de azt tudom hogy te nem vagy Jehova tanúja!
22.Vidiripi:Én neked nem irtam egy betüt sem,de annál inkább reagáltam a kérdező szavaira.
"Jehova tanúi nem hive az ökomenizmusnak ezért sok egyházrol fogalmuk sincs"
Na a mai nap legnagyobb bakia!
Akkor visszakérdezek. Neked mégis,hogy van fogalmad és mindenkinek,a tanukrol.
Mert ez oda/vissza van,ha én nem ismerem az ökomenikusokat,akkor itt korlát van, mert te sem ismerheted a tanukat.Gondolkodj a gyülölet helyett.
Én Naponta olvasok a körülöttem lévő vallásokrol,bőven van ismeretek rolluk.
Olvasol te is de a tetszésed szerint amelyik vallás a tiéd,ünepi ruhába öltözteted,amelyik nem szenyes ruhába.
De nem igy Isten.Mert Istennek népe van és nem vallás.
És mi közöd,hogy Tanu vagyok vagy sem.Miközben te sem tudod de nem is mondod hová tartozol.
Én elzárkózok töled,csak ezt az egy /két dolgot kivántam megjegyezni.
Külömben köszönöm a linket,mert ezt akartam feltenni.Ismét bakiztál.
".Mert Istennek népe van és nem vallás."
Ha ezt jól értelmezem akkor teljes mértékben egyetértek!
"És mi közöd,hogy Tanu vagyok vagy sem.Miközben te sem tudod de nem is mondod hová tartozol"
Mégiscsak kell valahová tartoznia az embernek szerinted? Vallási csoporthoz vagy szektához?
Nem inkább Istenhez? Jézushoz? Nem az Ő bárányainak kell lennünk?
De megint eltértünk a kérdéstől. Ezért nehéz ilyesmit megvitatni mégy személyesen is. Többször próbálkoztam Tanúkkal kontroláltan intelligensen vitázni, sajnos soha nem sikerült megértenünk egymást. Én értettem az álláspontjukat de ők túlzottan indulatosak lettek és elvitték a vita célját másirányba. Ez bizony szomorú dolog! A sikeres vita eggyik titka az, hogy az érzelmeinket kontroláljuk és nem kezdünk nevetni és gúnyolódni a másikon vagy nem leszenünk indulatosak.
Vidiripi
"Akkor visszakérdezek. Neked mégis,hogy van fogalmad és mindenkinek,a tanukrol."
Úgy hogy én bármikor elmehetek a Királyság terembe. És a gyülekezetem nem fog ez miatt kiközösíteni. Sőt akár el is mondhatom hogy miről volt szó a Királyság teremben, vagy egy kongresszuson ha azon voltam! Márpedig voltam nem is egyszer! Kongresszuson is és Királyság teremben is voltam.
"Mert ez oda/vissza van,ha én nem ismerem az ökomenikusokat,akkor itt korlát van, mert te sem ismerheted a tanukat."
Az ökumenikusok az nem egy külön egyház. hanem az egy esemény amelyet több egyház szervez! De te ilyesmin nem voltál mert különben tudnád.
Azt is elmondom neked hogy az ilyen alkalmakon különböző egyházak hívei vesznek részt akár többféle nemzetből is. Olyan is volt hogy Amerikából, Kanadából vagy Erdélyből érkeztek emberek!
"Gondolkodj a gyülölet helyett."
Ha neked ez a gyűlölet akkor te még nem találkoztál gyűlölettel és semmiit sem tudsz a gyűlöletről. De jobb is ez így, kívánom hogy ne is találkozz vele. Mert nem tudnád elviselni!
"Én Naponta olvasok a körülöttem lévő vallásokrol,bőven van ismeretek rolluk."
Te nem vagy Jehova tanúja és én róluk beszéltem és nem rólad! Ez a baj hogy oda sorolod magadat de te nem vagy az! Ezért érted félre állandóan a szavaimat!
De egyszer talán majd te is megtanulod amit kell és eljön az idő amikor nem értesz majd félre!
"Olvasol te is de a tetszésed szerint amelyik vallás a tiéd,ünepi ruhába öltözteted,amelyik nem szenyes ruhába."
Akkor miért nem tudod megnevezni az egyházamat? Ha én azt ünnepi ruhába öltöztetem! Edgár neked kellene gondolkodnod!
"De nem igy Isten.Mert Istennek népe van és nem vallás."
Ebben egyetértünk.
"És mi közöd,hogy Tanu vagyok vagy sem.Miközben te sem tudod de nem is mondod hová tartozol."
Ha az ő tanításukat akarod képviselni akkor ennek igen is van jelentősége! Mond magad hívőnek de ne vezesd félre az embereket azzal hogy olyasminek állítod be magadat ami nem is vagy!
De igen tudom hogy hová tartozok. A gyülekezetemhez, ami Krisztushoz tartozik, Krisztus pedig a mennyei Atyához! Látod az én írásaimból nem jössz rá hogy melyik egyház az.
Pedig te sokat olvasol a vallásokról és bőven van ismereted.
János 14:6
"Én elzárkózok töled,csak ezt az egy /két dolgot kivántam megjegyezni."
Ezt már sokszor írtad nekem de még mindig nem tartod be ezt! Csak nem bírod ki hogy ne reagálj! Javaslom többször ne írd ezt. Ennyire már ismerhetnéd magadat hogy nem vagy képes ebben a dologban megállni!
"Külömben köszönöm a linket,mert ezt akartam feltenni.Ismét bakiztál."
Nem baj ha bakizok, Isten a rosszat is jóra fordítja! Tudja jól hogy én nem vagyok tökéletes. De nem is várja el tőlem hogy az legyek és azt is tudja hogy még lesznek bakijaim.
25.Vidiripi azt mondod nem tudom jóvá tartozol.
Hát nem is az igaz bibliai tantételhez.
"De igen tudom,hogy hová tartozok".
Te ide tartozol:
Ehez még az inkvizicó is hozzátartozik.
Vidiripi
"Hát nem is az igaz bibliai tantételhez."
Hála a mennyei Atyának hogy nem keresztelkedtem meg az Őrtorony szervezet hazugságaira!
Ez a szervezet kiforgatta a keresztelkedési kérdéseket.
- Jehova tanúi azt állítják Isten nevezte ki a vezetőtestületet a szócsövévé!
A Bibliakutatók, és később Jehova Tanúi vezetői hivatkozhatnak-e valamilyen konkrét isteni kinyilatkoztatásra?
- Tevékenységüket az első századi keresztényekhez hasonlóan konkrét lépésekkel igazolhatóan a szent szellem vezeti?
- Az első századi keresztények esetében a Cselekedetek könyve olvasása közben találsz konkrét példát arra, hogy a szent szellem szól, utasít, vagy, hogy Isten álmok és látomások segítségével tár fel dolgokat?
- A Társulat elnökeihez, íróihoz vagy a vezetőtestülethez mikor, hol, mit, hogyan szólt a szent szellem?
- Tudod, hogyan hoz döntést a vezetőtestület?
- Amikor a helyes eljárásmód az első századi keresztények közt vitatott volt, az érvelésről pro és kontra feljegyzések készültek! Most neked Tanúként van lehetőséged megismerni bibliai tanítások értelmezéséről a döntési folyamatot? Vagy inkább elvárják tőled, hogy tedd félre a saját bibliaismereted, személyes meggyőződésed, és inkább kövesd a vezetőtestület zárt ajtós szavazásának végeredményét, még ha ésszerűtlennek is tűnik?
# Oké te nem vagy Jehova tanúja de állításod szerint jól ismered őket tehát esetleg erre a kérdésre is tudhatod a választ!
"Te ide tartozol:
Edgár! Neked hányszor kell leírni hogy én NEM hiszek a háromságban??????????
Tényleg ennyire egyszerű ember vagy hogy ennyit nem vagy képes felfogni?
27.Anyira nem érted saját magadat?
Ha elitélsz éngemet aki a háromság tantételt hamisnak tartsa,de nem itéled el a háromságot,akkor mégis,szellemileg melyik oldalon vagy.Hiába tiltakozol,hogy nem hiszed,sőt pártolod.
Hiába mondod nem vagy kiközösített, mert csak azok ismerik és támadják a tanúkat.
Nem szükséges fizikailag való kiközösülés,de annál súlyosabb a szellemi kiközösülés,táplálkozva a démonok asztalárol.
Te ezt teszed:olyan mint az a kutya amelyet a gazdija felnevel és azután szembe fordul és megharapja és utána elkoborol más gazdához ahol láncon tartják és pocsék ételt adnak neki.
Külömben én a fentiekben a kérdezővel beszélgettem,ahová arcátlanul belekontárkodtál,mert nekem nem volt szándékomban veled szot váltani.
Ahol meglátsz kötözködsz mint a részeg ember a villanyoszloppal.
Nem szép és nélkülözi az inteligenciát.
Vidiripi
"Ha elitélsz éngemet aki a háromság tantételt hamisnak tartsa,de nem itéled el a háromságot,akkor mégis,szellemileg melyik oldalon vagy.Hiába tiltakozol,hogy nem hiszed,sőt pártolod."
Miben ítélek el téged? Nem is ismerlek, nem tudom hogy miket csinálsz és miket nem.
Azt sem értem hogy honnét szeded ezt az agyrémet hogy te vagy elítélve! Ez a te fejedben létező dolog de ez nem a valóság. Valamilyen elképzelt világban élsz.
A háromságról pedig megismétlem hogy nem hiszek benne.
És ezt csak egyetlen módon tudnád megcáfolni. Akkor ha bebizonyítanád hogy a mennyei Atya kijelenti magát egy háromság tagjaként.
De ilyesmi nincs a Bibliában, tehát egyszer és mindenkorra fogd már fel hogy nem vagyok háromsághívő és nem is leszek az! Sőt Jézus Krisztusnak vagy az apostolainak sincs ilyen tanítása!
Megbírod ezeket a dolgokat érteni vagy írjam le minden egyesalkalommal? Mert ha ez kell megteszem amíg az agyadban meg nem ragad és ott nem marad ez a kevés információ!
"Hiába mondod nem vagy kiközösített, mert csak azok ismerik és támadják a tanúkat."
És az hogy van hogy te nem vagy Jehova tanúja még is ismered őket? Te kiközösített vagy?
Hallottál már arról hogy Jehova tanúi között vannak érdeklődők?
"Nem szükséges fizikailag való kiközösülés,de annál súlyosabb a szellemi kiközösülés,táplálkozva a démonok asztalárol."
Írod ezt te amikor olyan egyházat akarsz képviselni aminek nem is vagy a tagja. Előbb a saját portádon tegyél rendet!
"Külömben én a fentiekben a kérdezővel beszélgettem,ahová arcátlanul belekontárkodtál,mert nekem nem volt szándékomban veled szot váltani."
És ki tart vissza hogy a kérdezővel beszélgess? Csak azt ne mond hogy én!
Nem arcátlanul! Ébredj már fel! Ez egy nyilvános oldal amire bárki írhat! Magyarországon pedig szólás szabadság van! Egyébként nem egyszer írtad hogy nem írsz nekem aztán általában még is írsz! Szóval folyamatosan bakizol ebben a dologban. Kezd az az érzésem lenni hogy Jehova tanúi nem foglalkoznak veled és magányos vagy. Tudom milyen érzés ez én is voltam a tanúk között még érdeklődőként és a kezdeti nagy oda figyelés gyorsan alábbhagyott és beszürkült minden. Egyáltalán jársz Királyság teremben vagy még oda sem mehetsz el mert azt sem engedik meg neked? Nem tudom hogy mit csináltál vagy mit nem.
"Ahol meglátsz kötözködsz mint a részeg ember a villanyoszloppal."
Nem veled kötözködöm hanem azzal amit írsz! És megint szólok hogy ezt továbbra is megfogom tenni! Máskor is írtam már neked, elfelejtetted? Akkor most megint egy kis emlékeztető!
"Nem szép és nélkülözi az inteligenciát."
Köszönöm ezt a szeretet teljes megjegyzést! Nyugodtan írd ki hogy hülyének tartasz mert engem nem zavar. A családomban is van olyan aki annak tart azért mert hívő vagyok. Azt hiszed hogy te vagy az első. Ugyan dehogy, te már a sokadik vagy. De tisztában vagyok azzal hogy ilyenek folyamatosan lesznek mint amilyen te is vagy. Én ezzel számolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!