Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Miért...

Kedves Jehova Tanúi! Miért követtek teljes bizalommal olyan embereket, akik saját bevallásuk szerint nincsenek közelebbi vagy különlegesebb kapcsolatban Istennel, mint az átlag Tanú?

Figyelt kérdés
Mi az hát, ami miatt őket (vezető testületet) habozás és megkérdőjelezés nélkül követtek? Miért tudják ők jobban értelmezni a Bibliát mint ti?

2017. dec. 26. 21:34
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

"Ez neked nem személyeskedés?Vegyél egy harapofogot húzd ki az emberből."

Eltúlzod, csak kiemeltem a lehetőségeidet. Vagy válaszolsz vagy nem, te döntesz.

"Sajnos ilyen vagy te,már beinditottad,siquib irásoddal. "

Engem teszel felelőssé a személyeskedésedért amit nem én kezdtem.

"Sajnálom de nem látod amit irsz,már a főkérdésed is provokál,+hozzászólásod"

Nem provokálás a kérdés egy pontja sem! Ezt te látod bele a szövegembe tévesen. Ki vagy éleződve a kritikával szemben.

"Micsode illedelmes felszólítás?

Ezt mind a vallásod tanítja? "

Az illedelemről és a helyes vitázás tehnikájáról még neked is van bőven mit tanulnod. Azonnal a személyemet vetted célba az első válaszoddal. Ez nem más mint terelés.

Nincs vallásom nekem arra nincs szükségem. A vallás "mankó" ami segítHET (feltételes mód!) az "Úton" járni de az "Út" maga Krisztus.

"..... Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." János 14:6

"Atéma idézete egy szalmakazalba keress tüt.Azt mondod a 2016 Őrtorony irja,miért nem Irod a számát és melyik holnapi cikk."

1. A felkentek szerényen elismerik, hogy nem feltétlenül kaptak többet a szent szellemből, mint a földi reménységű társaik.

es17 57–67. o. - Vizsgáljuk az Írásokat! – 2017

2. Nem hiszik azt, hogy mivel felkentek, olyasmiket is megértenek, amiket a nagy sokaság tapasztalt tagjai közül némelyek talán nem. ... Nem gondolják, hogy feltétlenül többet kapnak a szent szellemből, mint a más juhokhoz tartozó társaik.

w07 5/1 30–31. o. - Őrtorony – 2007

Sajnos nemtalálom a 2016-osat mivel az tanulmányozásra szánt őrtorony. De megvan valahol csak fel kellene telepíteni a Libary-t. De remélem e két idézet is elegendő.

"Az ihltetettség a biblia befejeztével megszünt!"

Ezt bebizonyítanád a Bibliából is?

"Ez igy igaz.Amig a Földön csak tökéletlen emberek laknak ,sajnos ez van,és igy is lessz amig az emberiség tökéletességre nem jut. "

Tehát benne van a pakliban az is, hogy egy éveken keresztül dogmaként élő tan tévedésnek bizonyul. Akár életek és sorsok mehetnek tönkre egy egy tévedés miatt.

"A Földön ihletettek,megtéveszthetetlenek nincsennek,még a pápák sem,ha ugy hinnéd"

Nem hiszem úgy :)

"Mert akkor nem történtek volna meg a keresztes háborúk. "

Ó dehogynem! A barbár emberáldozós törzsek annyira szelíden fogadták a papokat hogy nem kellett egy embert sem ölni. De részben igazad van! Nem kellet volna minden esetben háborúzni és mészárolni. Persze kivételes esetek mindig is voltak, már Mózes idejében is, hiszen ők is mészároltak hidegvérrel.

"Halálra kínzott emberek milliói az inkvizíció idejében,csak azért mert nem akartak társulni,és a szemüket felakarták nyitani."

Hát ez is vitatható. Voltak már akkoriban is igaz Krisztus követő papok akik nem éltek ilyen módszerekkel. De természetesen igen, voltak ilyenek is.

"Sajnálom,hogy ezt kellett írjam volt Katolikus létemre,aki nincs megkeresztelkedve mint Tanu de nekük van igazuk,tisztességesek udvariasak és a tanulmányaik alátámasztható a bibliából,nem mint a Szentháromság"

Gondolom nem voltál valami nagy katólikus aki minden misén jelen volt. Én sok katólikus papot ismerek mivel a munkám során rendszeresen találkozok és komunikálok velük (sírköves, és temetkezés) és elhiheted, hogy szerényebb és szelídebb embert még nem láttam egy JT közt sem náluk.

A SZentháromságot pedig nem érted, mert nem szántál elegendő időt a megértésére és így marad az, amit a Tanúk mondtak és tanítottak róla neked. Neagódj, tudom mit írok, korábban és is abban a cipőben jártam évekig, még palimadár koromban.

" csak téves a tanitásuk egy része"

Ezt te vagy én nem dönthetjük el ennyire egyszerűen. Ezt a téves dolgot a Tanúkra is alkalmazhatom most, alkalmazhattam volna korábban, és még alkalmazhatom majd nyugodtan. Miért? Mert állandóan jönek a kiigazítások az úgynevezett "új világosságok" amik a korábbi "tévedéseket" hivatottak kiigazítani. Tehát tévedés volt, van és lesz is a Tanúknál.

"Az inkvizíció és a kereszes háboru sem az övék volt csak,mert Norvégiától Jeruzsálemig sok vallás volt/van és ezek mind valamilyen formában részt vettek ezekben a szörnyüségekben. "

Szörnyűség volt elég a Jehovázó zsidóknál is, akik csecsemőket csapkodtak a falakhoz mint a nyulat.

"És ezért mondom,hogy Jézustol errefelé nem volt ihletett és megtéveszthetetlen ember.

Aki azt hiszi az álmodozik."

Szóval Jézus után már nem volt senki ihletett? Pál írásai nem erre utalnak, és János jelenései sem. De sorolhatnám még a neveket akik Jézus után prófétáltak ihletés alatt.

2018. jan. 12. 19:35
 12/38 anonim ***** válasza:

11."Pál írásai és a Jelenések,nem erre utalnak"

Én ezt a kifejezés,hogy Jézus után nem volt ihletettség,nem évre pontositottam,csak Krisztus utánra.

A Jelenések írója János volt aki írásban legtovább vitte az ihletést.

A legpontosabb alátámasztás.

1.Korinthosz.13:8."A szeretet soha nem vall kudarcot.De legyenek akár profétálás ajándékai,el lesznek távolitva:lgyenek akár nyelvek,meg fognak szünni;legyen akár ismeret,el lesz távolitva"

1.Kor 13:10."De amikor megérkezik ,ami telyes,el lesz távolitva ami részleges".

Mivel a helyzetűnkben a biblia a teljes/teljesség igy amikor az apostol teljességgel befejezte a bibliát a részszerint valok megszüntek,igy a kézrátétel,jövendő mondás,ihletettség stb.

Az utolsó apostol is az ajánékokat át adhatta a következőnek de tovább nem.

2018. jan. 12. 20:49
 13/38 A kérdező kommentje:

Miből gondolod, hogy a teljeségre utaló rész a Bibliára utal?

És ha igen, akkor melyikre? A 66 kánonra? Mert jóval több Irat van annál és egyes egyházaknál eltérőek a kánonok száma. Melyik zsinat kanonizálását kell elfogadni?

Tisztában vagy vele, hogy az új világ fordítás habár 66 kánont tartalmaz a tanaitok egy része apokrif iratokból merít mint Énok könyve?

Ismerős az a nézet miszerint tárgyakban démonok lehetnek? Erre nincs példa a 66 kánon egyikében sem, csupán Énok könyvében, a Tanúk mégis hiszik. Vagy az angyalok földre jöttek és emberek lányaival háltak akik gonoszokat szültek nekik? Mózes könyve csak arról ír, hogy abban az időben óriások voltak mikor az Isten fiai bementek az emberek léányaihoz..... Ez bizony vitatott rész, mert könnyen utalhat az "Isten fiai" azokra az emberekre akik Jáhvét követték, erre van utalás máshol is a Bibliában tehát nem alaptalan! Az ember leányai pedig káin leszármazottaira utalhat (feltételes mód) akik nem követték Jahvét. Az óriások lehettek emberek, a vízözön elött és még utána is jódarabig nagyokra nőttek az emberek, lásd Noét és fiait maguk építették a bárkát ami nem kis fizikai erőt igényel. Góliát nem lehetett angyal-ember keverék mivel az már a vízözön után volt Dávid idején. Szóval nem lehet mindent 100%-ig tényként kezelni ha csupán a 66 kánont vesszük alapul.

2018. jan. 12. 21:33
 14/38 sandor76 ***** válasza:
Azért a szellemi vezetésért,amelyet jézus ismertetett,hogy kik fognak betölteni,ez pedig csak náluk figyelhető meg.
2018. jan. 20. 21:55
 15/38 anonim ***** válasza:

Kérdező most olvastam el az egész bejegyzésedet/kérdésedet,de azért fogjuk rá,hogy jó példa vagy a pogányok részére.

Azon pogányok részére,akik zűlnek a tanyai bodegákban.

Nem irigyellek,nem keresztényi viselkedésből de még intelligenciábol sem.

2018. febr. 16. 18:48
 16/38 anonim ***** válasza:

Ti miért követitek azt a papot aki nem nősül meg ,holott a biblia nem tiltja.De ez még csak a legkisebb formája a hamis tantételnek.Ugyanis az inkvizíció túlmutat ezen.A halottakért való misék stb.sem Jézus sem az apostolok ezt nem tették.

Miért követed?

A Tanuk minden tanítása a bibliából alá van támasztva,és ezt megnézheted,Anélkül,hogy a kákán a csomot keresed.

2018. márc. 17. 17:24
 17/38 anonim ***** válasza:

Kérdező:Mia baj,nem szabad visszakérdezni a privát bejegyzésed szerint?

Ti követtek egy egyértelmü biblián kívüli tant,a vezetőivel együtt,és a tanuk nem követhetik a bibliát a véneikkel együtt?

Itt a biblia a vezetője,első sorban az igaz keresztényeknek,és utánna a vezetőjük,nem pedig forditva,mint nálatok.

Most nem sorolom fel a fontosabb Krisztus hagyatéka nélküli tevékenységeteket,de ha kéred megteszem.Azért egyet megjegyzek:

A misék rengeteg olyan dolgokra ,ami a Krisztusi hagyatékban nincs benne.Az apostolok nem miséztek,még meléje olyan dolgokért amit a biblia tilt!

2018. márc. 22. 09:06
 18/38 A kérdező kommentje:

"Ti követtek egy egyértelmü biblián kívüli tant"

Tessék, erről írtam. Eldöntöd mi az igaz és a vitán felülinek nyilvánítod az álláspontodat.

1. Nem követek embereket.

2. Nincsennek jelen az életemben a liturgiák ha erre céloztál.

3. A tantételekbe ne menjünk bele, mert jön a 30 oldalon keresztül folyó vita a bibliai versekről.

4. Visszakérdezni szabad, csak ez már off. Ha a kérdést megpróbáltad volna megválaszolni akkor még csak nem is kaptál volna privát üzenetet tőlem.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy bakot lőttél, de semmi baj még visszakanyarodhatunk az eredeti témához.

2018. márc. 22. 12:08
 19/38 anonim ***** válasza:

18.Mi a biblit követjük és a biblián alapuló érveléseket a vénekkel együtt.

Nem a vének mondják meg a tanítás értelmét, hanem a biblia amiből az egész tanítás minden gondolata alávan támasztva.

Ugy,hogy téves,hogy rájuk halgatunk,mert együtt halgatunk a bibliára megszervezetten.

2018. márc. 22. 14:33
 20/38 A kérdező kommentje:

"Nem a vének mondják meg a tanítás értelmét, hanem a biblia amiből az egész tanítás minden gondolata alávan támasztva."

Ezzel tisztában vagyok de remélem te pedig tisztában vagy azzal, hogy a bibliát csak úgy értelmezhetitek ahogyan azt a vezetőtestület akarja. A totalitárius rendszer amivel uralkodnak a vezetőitek felettetek (beleértve a véneket is) mindent megszab, még azt is hogy az esetleges kérdéseitekre a válaszokat hol kereshetitek (hát persze hogy csak az ő irodalmukban ezért totalitárius) és az a sikerük titka, hogy az alatvalók még ezt gesztusnak is tekintik.

Másrészt a biblia IS! azt írja amit a vezetőitek akarnak. Ezért jött a már harmadik revideált új világ fordítás. Az átlag JT jóhiszeműen úgy gondolja, hogy ezzel érthetőbbé teszik a Szentírást és semmi mögöttes hátsószándék sincs e mögött. Viszont azok, akik némi vizsgálódást végeztek hamar rájönnek, hogy bizony a Szentírás szövegeit igazítják a vezetők a tantételekhez és nem pedig fordítva.

Ez a közös értelmezés dolog egy óriási mese. Annak idején annyira érdekes volt hogy a Jelenések 21:1-ben az a rész hogy "...és az első föld elmúlt..." még véletlenül sem azt jelentette amit az ember olvasott, hanem a "föld" a népet jelentette holott a szövegkörnyezet nagyon tisztán a FÖLDRE utal. Ezt mégis olyan manőverekkel és spéci tehnikákkal magyarázzák bele az emberekbe a kedves JT-k hogy az ember észre sem veszi, és hoppá hisz benne. Se kérdés, se habozás csak feltétel nélküli hit.

Na ilyenekből lesznek a "jó" JT-k akiket a gyülekezetük megbecsül.

2018. márc. 22. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!