Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktál imádkozni Sátánért és...

Szoktál imádkozni Sátánért és a gonoszokért, hogy megtérjenek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 12:27
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
23%
nem, mivel nem létezik a sátán, és isten sem
2010. jún. 5. 10:04
 22/35 anonim válasza:
hülye vagy. (utsónak.)
2010. jún. 5. 15:24
 23/35 A kérdező kommentje:
Továbbra sem értem, mi motiválhatta egyáltalán a Sátánként ismert pofát a sztori szerint, hogy időtlen idők óta, folyamatosan fafej legyen. És ha még így volt is, hogy-hogy nem unja? Értitek, se füle, se farka! És ezzel nem akarok semmit elhamarkodottan kijelenteni (pl "nincs Isten" és társai...)!
2010. jún. 6. 15:13
 24/35 anonim ***** válasza:
49%

Nos, ne ragadjunk le a részleteknél. Átfogóan kell látni mindent. Végre valaki gondolkozik, igaz rossz irányba, de ez már haladás:) (a kérdezőnek)

A biblia egésze alapvetően egy nagy metafora. Minden itt van a földön, a menny és a pokol is. A világ valódi működése túl bonyolult ahhoz, hogy az ember jelenlegi fejlettségi szintjén felfoghassa. Ezért kellett leegyszerűsíteni és összefoglalni a mindenkori nagy igazságokat.

A sátánról pedig annyit, hogy:

Az ember száma a 6, mert a hatodik napon teremtették (elvileg). A fenevad száma 666, amiben a 6os szám triplázása a tökéletességet, felsőbbrendűséget szimbolizálja. És nem véletlen van úgy megfogalmazva, hogy akinek értelme van, az számolja meg a fenevad számát stb. Már kapizsgáltak valamit, amikor írták a biblia részeit, csak kézenfekvőbb volt leegyszerűsítve vallásba ültetni, mert így az akkori emberek is, ha nem a valós lényegét, de megérthették.

Ha sátánért nem is, de az emberekért imádkozhatsz, bármilyen vallásod is van, ezzel erősítheted a belső nyugalmadat, békédet, ha erre van indíttatásod.

Ha valami nem világos, írj.

2010. jún. 6. 23:44
 25/35 A kérdező kommentje:

Ááá, Isten hozott ember!! :D

Nem akarlak belegabalyítani a marhaságaimba, tőled úgy sejtem néhány könyv vagy író nevével nagyon-nagyon megelégednék! Mostanság Tolle meg Osho hatása alatt, egyébként Brunton, Jampolsky, na meg Leong értelemhez szóló írásait ízlelgetve eléggé hiányzik valami ahhoz, hogy igazán magától értetődő legyen, hogy mit is gondoljak arról a néhány kérdésről, amit legtöbben ugye valamiért mintha rettegnének megfogalmazni magukban...

Magát a kérdést természetesen a magam amatőr módján elsősorban megrázónak (felrázónak) szántam, és remélem későbbi szavaktól is elég sokan lázasodtak rá az útkeresésre :)

2010. jún. 6. 23:55
 26/35 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire vagy elfogult a saját vallásoddal szemben, de a kérdéseddel egyenlő mértékben megrázó hatású könyveket tudnék neked felsorolni. De ahhoz nyitottnak kell lenned, mert nem arról szólnak, hogyan szeret mindenkit egy hatalmas erő, és az életnek milyen nagy igazságai vannak.

Ha érdekel, írj, de leírom, hogy később ne lehessen probléma: én szóltam előre :D

2010. jún. 7. 00:59
 27/35 A kérdező kommentje:
Nincs e-mail linked, viszont nekem van, oda várok szeretettel mindent, ami nem azon igyekszik, hogy jobban bevigyen az erdőbe. A kognitív disszonanciáim köszönik szépen jól vannak, egyelőre csodás "terápia" a ki sem alakult begolyózásra, hogy igaz-hamis skálán tologatom az olvasott közléseket, és hogy teljesen tisztában vagyok vele, hogy ilyesmik nélkül is nagyon szépen eléldegél az emberek jó része :D Szóval köszönöm, jöhetnek :)
2010. jún. 7. 02:00
 28/35 anonim ***** válasza:
én személy szerint nem ismerek el semmilyen vallást mivel szerintem mindet ami csak van emberek találták ki saját fantáziájuk alapján töbnyire hatalmi és persze magán érdeből, ami nem volt nehéz mivel mindig is voltak és lesznek hiszékeny és befolyásolható emberek.
2010. jún. 8. 11:04
 29/35 anonim ***** válasza:
a Sátán és az Isten emberek álltal kitalált mítologikus figurák.persze ha valaki őszintén hisz bennük,akkor az ő számára léteznek.egyébként csak kísérlet megmagyarázni a megmagyarázhatatlant("jó" és "rossz" örökös ismétlődése,és hogy miért ilyen a világ amilyen)
2010. jún. 8. 15:07
 30/35 anonim ***** válasza:

A bűnösök megtéréséért szoktam imádkozni.

A Sátánért nem, mert ő nem tud megtérni. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ő, mivel tisztán szellemi lény, és nincs tér-időbe ágyazott teste, ezért számára nem létezik a bűne elkövetése utáni pillanat, amelyben megbánja a tettét. Az angyalok "próbája" a teremtésük pillanatában történt, amely számukra a létük örök pillanata. Aki "akkor" döntött, az már nem tud változtatni.

Érdemes ezt összevetni az öngyilkosok helyzetével. Sokáig nem temették el egyházi szertartással az öngyilkosokat, mondván, hogy már nem volt lehetőségük bűnbánatot tartaniuk. Ma azonban már tudjuk, hogy a halálnak is vannak fokozatai, és fennállhat annyi idő, ami elegendő a megtérésre a haldokló számára. Ilyenről azonban a Sátánnál nem beszélhatünk.

2010. jún. 9. 00:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!