Szoktál imádkozni Sátánért és a gonoszokért, hogy megtérjenek?
Nos, ne ragadjunk le a részleteknél. Átfogóan kell látni mindent. Végre valaki gondolkozik, igaz rossz irányba, de ez már haladás:) (a kérdezőnek)
A biblia egésze alapvetően egy nagy metafora. Minden itt van a földön, a menny és a pokol is. A világ valódi működése túl bonyolult ahhoz, hogy az ember jelenlegi fejlettségi szintjén felfoghassa. Ezért kellett leegyszerűsíteni és összefoglalni a mindenkori nagy igazságokat.
A sátánról pedig annyit, hogy:
Az ember száma a 6, mert a hatodik napon teremtették (elvileg). A fenevad száma 666, amiben a 6os szám triplázása a tökéletességet, felsőbbrendűséget szimbolizálja. És nem véletlen van úgy megfogalmazva, hogy akinek értelme van, az számolja meg a fenevad számát stb. Már kapizsgáltak valamit, amikor írták a biblia részeit, csak kézenfekvőbb volt leegyszerűsítve vallásba ültetni, mert így az akkori emberek is, ha nem a valós lényegét, de megérthették.
Ha sátánért nem is, de az emberekért imádkozhatsz, bármilyen vallásod is van, ezzel erősítheted a belső nyugalmadat, békédet, ha erre van indíttatásod.
Ha valami nem világos, írj.
Ááá, Isten hozott ember!! :D
Nem akarlak belegabalyítani a marhaságaimba, tőled úgy sejtem néhány könyv vagy író nevével nagyon-nagyon megelégednék! Mostanság Tolle meg Osho hatása alatt, egyébként Brunton, Jampolsky, na meg Leong értelemhez szóló írásait ízlelgetve eléggé hiányzik valami ahhoz, hogy igazán magától értetődő legyen, hogy mit is gondoljak arról a néhány kérdésről, amit legtöbben ugye valamiért mintha rettegnének megfogalmazni magukban...
Magát a kérdést természetesen a magam amatőr módján elsősorban megrázónak (felrázónak) szántam, és remélem későbbi szavaktól is elég sokan lázasodtak rá az útkeresésre :)
Nem tudom mennyire vagy elfogult a saját vallásoddal szemben, de a kérdéseddel egyenlő mértékben megrázó hatású könyveket tudnék neked felsorolni. De ahhoz nyitottnak kell lenned, mert nem arról szólnak, hogyan szeret mindenkit egy hatalmas erő, és az életnek milyen nagy igazságai vannak.
Ha érdekel, írj, de leírom, hogy később ne lehessen probléma: én szóltam előre :D
A bűnösök megtéréséért szoktam imádkozni.
A Sátánért nem, mert ő nem tud megtérni. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ő, mivel tisztán szellemi lény, és nincs tér-időbe ágyazott teste, ezért számára nem létezik a bűne elkövetése utáni pillanat, amelyben megbánja a tettét. Az angyalok "próbája" a teremtésük pillanatában történt, amely számukra a létük örök pillanata. Aki "akkor" döntött, az már nem tud változtatni.
Érdemes ezt összevetni az öngyilkosok helyzetével. Sokáig nem temették el egyházi szertartással az öngyilkosokat, mondván, hogy már nem volt lehetőségük bűnbánatot tartaniuk. Ma azonban már tudjuk, hogy a halálnak is vannak fokozatai, és fennállhat annyi idő, ami elegendő a megtérésre a haldokló számára. Ilyenről azonban a Sátánnál nem beszélhatünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!