Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktál imádkozni Sátánért és...

Szoktál imádkozni Sátánért és a gonoszokért, hogy megtérjenek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 12:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Miért kellene megtérniük?

Hiszen ha van végtelen jóság, léteznie kell végtelen gonoszságnak is. Nincsen fény sötét nélkül. Ha minden tökéletes lenne, akkor nem tudnád milyen az a tökéletes, nem lenne mihez viszonyítani.

Mindennek van ellenpólusa, férfi-nő, fény-sötét, hideg-meleg stb. A hívők számára Isten jósága semmit sem érne a Gonosz borzalma nélkül.

Az emberi természet pedig borzalmas tud lenni, általában válságban főként megmutatkozik ez, kevés olyan jó ember van, aki válságban is megmarad embernek...

2010. jún. 3. 19:39
 12/35 anonim ***** válasza:

A gonosz(bünös) emerekért imádkoznunk kell, mert ezt a parancsot kaptuk.Mt 25,31-46

A sátánért)ördögökért nincs értelme imádkozni, mert személyes valóság ugyan de nem időben, térben létezik, hanem az örökkévalóságban.Eldöntötte, hogy fellázad Isten ellen. de - földi értelermben - neki nincs "ideje", mint nekünk embereknek akik időben, térben létezünk.

A sátán nem "hisz" - vagy nem hisz Istenben, mint mi emberek - hanem tudja, hogy van.

2010. jún. 4. 08:21
 13/35 anonim ***** válasza:
A rossz emberekért néha imádkozom. A Sátánért már hiába tenném, mert ő már menthetetlen.
2010. jún. 4. 09:53
 14/35 A kérdező kommentje:

Nagyjából erre épül a nézet, amely szerint nincs értelme foglalkozni vele:

"Nincsen fény sötét nélkül."

Az a bibi, hogy a sötétség nem is létező dolog. A fény létezik, a sötétség a fény hiányának elnevezése. Tudom, metafora, de épp ezzel az erővel fontos is lehet megemlíteni ezt :)

Nem állítom, hogy célom lenne kitéríteni a hitéből bárkit, vagy hogy szeretnék súlyos (bár rendszerint igen hasznos) kognitív disszonanciába dönteni ártatlan (tudatlan, akár én) embereket. Dehogy gondolom, hogy kéne, úgy érzem, ez is olyasmi ami ellen és mellett egyformán szellemes érveket lehet felsorakoztatni. De mennyire elgondolkodtató! Miért tekintjük triviálisnak, hogy a gonoszság rekordere (vagy legalábbis valamiféle teteje) nem érdemel semmiféle részvétet, holott épp ilyen nyilvánvaló, hogy neki lenne csak igazán szüksége legalábbis részvétre :D

2010. jún. 4. 14:52
 15/35 anonim válasza:
igazad van, a sötétség a fény hiánya. de ha így nézzük, akkor ugyanúgy: van az örökboldogság(a hasonlatban a fény) és van az örök kárhozat(a fény hiánya), tehát a boldogság, jó kedv hiánya. és már a nevében is benne van: örök(!!!)boldogság/kárhozat, tehát már bármit csinálhatsz egy emberért, aki elkárhozott, már nem hozhatod vissza. élő emberek megtéréséért érdemes imátkozni, de aki már elkárhozott, azért már felesleges. és a sátán?a fő gonosz, tehát az már megtérni nemfog. ha valaki rosszat/bűnt követ el, nem önszántából, hanem a sátán kísértésének engedett. tehát minden rossz a sátán műve. ha imádkozol érte? minek? ne tedd. felesleges. a kérdésedre a válasz: szoktam imátkozni a rosszakére néha, de a sátánért nem.
2010. jún. 4. 15:52
 16/35 A kérdező kommentje:
Fura, mert a fény bevetülhet az ablakon, és a koromsötét is feldereng. A sötétség viszont nem vetülhet ki. Tudom, egy metafora nem jelent semmit, de nagyon szépen megfigyelhető ez emberek között is. A valódi fény ha egyszer bejut, ott már sötétség nem lesz. Mi lelhette ezt a Sátán nevű ürgét? Teljesen komolyan kérdezem.
2010. jún. 4. 16:25
 17/35 anonim válasza:
Lucifer Arkangyal a neve. Isten előrevetítette neki a jövőt, hogy le fog menni az emberek közé (ehhez például elég hülyeségnek fog tűnni, de egy ilyen hasonlat megfelelne: képzeld magad sten helyébe. te vagy az úr, és vannak az emberek, legyenek például hangyák. és te úgymond lealacsonyítod magad a hangyákhoz, mert szereted őket, ők meg megölnek. nagyon nagy önmegtagadás kell hozzá.) és Lucifer Arkangyalnak ez nem tetszett, és aztmondta Istennek, hogy nem szolgálja többé. tehát Isten ellen fordult. ez történt. elég fura hasonlat volt, de remélem érthető voltam.
2010. jún. 4. 17:29
 18/35 A kérdező kommentje:
Igyekszem érteni :) Ahogy JT is tanítja: egyfajta vitakérdés, amiben a tök nyilvánvalóan kisebb szellemi kapacitású elkezdi mélyen hinni, hogy ő nem hülyébb, sőt, jobban tudja. Itt akadok én el :)
2010. jún. 4. 17:45
 19/35 anonim ***** válasza:
62%

Ilyen elvetemült, átszellemített kérdést még nem hallottam!

Na most már miért miért nem imádkozol az afrikai árvákért, vagy az árvízkárosultakért?? Én pl küldtem támogatást telefonon a károsult segélyvolnalra, és képzeld, megköszönték! Nem csak a szám jártatom mindeféle ki a t*k*mért imádkozzuk ferdevallásos maszlaggal!

Ja képzeld: "Szeresd felebarátod jobban mint önmagad."

Ez minden vallás alapköve, mindenkor. És erre tessék emlékezni! Csak ez kellene számítson...

2010. jún. 5. 07:16
 20/35 anonim ***** válasza:
Sátánért imádkozni? jajj,csak nem beteg szegénykém!
2010. jún. 5. 09:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!