Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény hit szerint semmisü...

Keresztény hit szerint semmisülhet meg lélek, ha a lélek kéri?

Figyelt kérdés

Katolikus vagyok, szilárdan hiszek Isten lètezèsèben. Halálunk után amennyire tudom maximum 3 (de lehet csak 2) lehetôsègünk van: 1. Menny 2. Kárhozat 3. Tisztítòhely

Engem valahogy egyik sem vonz.

Vajon Isten engedèlyezi a teljes megsemmisülèst? Ha megkèrnènk megengedi?

Ha már egyszer semmibôl lettünk ès oda is vágyunk vissza talán megteszi ezt?

2017. dec. 18. 17:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
5: Na mesélj, melyik nép pogány vallásából került a kereszténységbe a purgatórium? Ókori görögök, rómaiak nem hittek benne a kereszténység előtt, egyiptomiak sem. Azt láttuk, hogy az ember átkerül a másvilágra, ott él tovább, de nincs olyan, hogy levezekled a bűneidet, aztán vár rád az örök boldogság.
2017. dec. 18. 21:36
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!(6.Hsz)

Valóban nem értetted meg,amit írtam.

Mint korábban idéztem az Apostoli hitvallásból,lesz feltámadás,amikor Jézus visszajön ítélni élőket,és meghaltakat. A meghaltak személyiségét Isten megőrzi emlékezetében,és újjáteremti azokat.

Az "isteni lehelet"az életet adó erő,mely által "élő lélekké" válhat az anyag.

Hitem szerint a "tűz tavában"megszűnik létezni Sátánnal,angyalaival mindenki,aki a gonoszságot választotta a krisztusi szeretet helyett.

2017. dec. 19. 07:28
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

" A purgatórium tana nem

következik a Bibliából, hanem a keleti mítoszvilágból származik. Indiában,

Egyiptomban, de később Görögországban és a római birodalom elterjedt egy olyan

elképzelés, hogy az embernek meg kell tisztulnia a bűneitől a halál után, és hogy azokat

valahogyan jóvá kell tenni. Plátón is ír erről a filozófiájában. A purgatórium tanítása nem

egységes és történelmi fejlődést mutat a keresztyénség első századaitól kezdve. A

katolikus tanítás szerint a purgatórium hol egyfajta tisztító tűz, ami Isten jelenlétében

megtisztítja az embert, vagy egy hely, mint ahogyan Dante Alighieri Isteni színjátékának

második része a purgatórium hegyéről szól, ahova vitetnek a lelkek, hogy ott ideiglenes

szenvedéseken menjenek keresztül, hogy az életükben hátramaradt bűnökből

megtisztuljanak."

2017. dec. 19. 07:54
 14/14 anonim ***** válasza:
4%

"Engem valahogy egyik sem vonz.

Vajon Isten engedèlyezi a teljes megsemmisülèst? Ha megkèrnènk megengedi?

Ha már egyszer semmibôl lettünk ès oda is vágyunk vissza talán megteszi ezt?"

Nem tudod, hogy mit kérsz.

Aki ilyesmit kér (ez hasonlít az öngyilkos hajlamokra), az vagy nem beszámítható, vagy nem ismeri sem az Atyát, sem Jézust.

"Valóban nincs büntető Isten, de ez nem jelenti azt, hogy a bűn ne hordaná magában a büntetést is. Isten nem oka, de feltétele annak, hogy ha valaki ellene van, akkor értelmetlen, természetellenes az élete, s ezt nem lehet józanul kibírnia senkinek. Vagy súlyos betegség, vagy a narkotikumnak valamilyen formája feltétlenül megjelenik!

Ha megvizsgálod szenvedésed okait, magad is rájössz, hogy egyik mögött sem az Isten áll. Szenvedéseidnek oka mindig vagy a te magatartásod, vagy másnak, másoknak a magatartása. Istené soha!

2. A boldogság tudatállapot. Tehát nincs külön földi és égi boldogság, mivel nincs külön égi és földi tudatállapot. A pokolból (földi életből) be lehet jutni a mennyországba. Ez történik a halál után. De a poklot nem lehet bevinni a mennyországba! Mennyországba csak mennyországot lehet vinni, tehát a boldogság tudatállapotát, vagyis annak elfogadását és belátását, hogy csak jó származhat mindenből az Istent szeretőknek (Róm. 8:28)!

A boldogság tudatállapotának alapja kétségtelenül a hit. El kell hinned azt, hogy van Isten, és ez az Isten szeret téged. Te akkor hiszed el ezt igazán, ha tudod, hogy téged csak jó érhet. Ha tehát bármi ér, akkor ezt a kérdést teszed fel magadnak: „miért jó ez nekem?” Ha adsz időt magadnak arra, hogy megtaláld, miért jó az az esemény neked, akkor arra jössz rá, hogy minden esetben részben valamitől, ami fejlődésedet gátolná, el akar téged távolítani, részben pedig fejlődésed irányába akar továbblendíteni.

Ha úgy gondolod, hogy van olyan rossz is ami érthet téged, akkor még nem hiszel az Általam, Jézus által bemutatott mennyei Atyában! Tehát nem elfojtani kell azt, amit rossznak élsz meg, hanem szembesülni kell vele úgy, hogy feldolgozd az előbb említett módon, tehát úgy, hogy megtaláld azt, amiért az jó neked! Ha semmiképpen sem találod meg, akkor hinned kell abban, hogy jó, mint a gyermek, akinek édesapja keserű orvosságot ad be, s mondja, hogy ez jó. A gyerek tapasztalja, hogy az nagyon keserű, de mégis azt mondja: biztosan jó, mert apám adta. Közvetlen a kereszthalálom előtt Én is így tettem. Ezeket mondtam: „Ne igyam ki a kelyhet, amelyet Atyám ad nekem?” (János 18:11).

Aki hisz Bennem, az nem azért nem panaszkodik, mert elfojtja ezt magában, hanem azért, mert nincs miért panaszkodnia. Nincs, mert akinek Isten az Atyja, annak mennyország van a szívében akkor is, ha maga a pokol tombol körülötte. Az ilyen embernek még az ördög is csak hasznára, javára lehet! Ez az az IGAZSÁG, amely szabaddá teszi azt, aki szabad akar lenni!

A boldogság útja tehát a gondolkodásátalakítás útja, és nem a körülmények megváltoztatásának útja. "

Jézus; A HANG - könyv 1526

2017. dec. 19. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!